Elmalı Bisküvili Tatlı
Malzemeler;
Muhallebisi İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Elmalı Karışımı İçin;
4 adet elma
1 su bardağı iri kıyım ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
3 paket yulaflı bisküvi – arası için
1 su bardağı süt – arası için
Üzeri İçin;
5 dilim yulaflı bisküvi
yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı
Muhallebi yapımı için, tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Kıvamını bulan muhallebinizi ocaktan alıp tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Elmalı karışımı için, elmaları rendeleyin. Tavanızı ocağa alın, sırası ile elmayı, şekeri, cevizi ve tarçını sırası ile ekleyerek kavurun. Ardından soğuması için kenara alın.
Kare cam fırın kabınızın tabanına bisküvilerin hepsini tek tek süte batırarak tek kat olacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiden 2 kepçe döküp yayın. Muhallebinin de üzerine elmalı harçtan yayın.
Elmalı katın üzerine tekrar süte batırılmış bisküvi dizin. Tüm malzemeleri en üstte muhallebi olacak şekilde bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Beş dilim bisküvi ve cevizi iyice ufalayın, muhallebinin üzerini cevizli bisküvi parçaları ile süsledikten sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirip soğuk servis edin.
Afiyet olsun...
16 Mart 2019 Cumartesi
15 Mart 2019 Cuma
İSLAM'A SALDIRI...
“İslam'a sövmekten başka fikri olmayanlar, fikrin değil, İslam'a sövmenin hürriyetini arıyor.”
(Malcolm X)
13 Mart 2019 Çarşamba
12 Mart 2019 Salı
FISTIKLI BAKLAVA KEK
Fıstıklı Baklava Kek
Keki için;
4 adet yumurta – oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı – eritilmiş, soğumuş
3,5 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı toz antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 – 4 adet kakule – dövülmüş
1 tutam muskat
Baklava için;
30 yaprak baklava yufkası
3 su bardağı toz fıstık
4-5 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı;
Şerbeti için;
Şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ateşten alamaya yakın limon suyunu koyup soğutun.
Keki için;
Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından tereyağını ekleyip çırpmaya devem edin. Diğer malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecede 30 dakika pişirin.
Kekiniz piştikten sonra soğutup yatay olarak ortadan ikiye bölün.
Fıstıklı baklava için;
Tüm baklavalık yufkaları fırın kabınızın tabanına göre kesin. Keki yaptığınız fırın kabını kullanın.
Fırın kabınızın tabanına 1 kat yufka koyup iki tutam fıstık serpin. Üzerine bir kat daha yufka koyup yağlayın ve tekrar fıstık serpin.
5 katı bu şekilde hazırladıktan sonra, 5 kat daha araları yağlanmış yufkaları yerleştirin. Üzerine ikiye böldüğünüz keklerden birisini yerleştirin.
Üzerine 5 kat yağlanmış yufka, fıstık ve yeniden 5 kat yağlanmış yufkayı yerleştirin. Kekin 2. Parçasını yerleştirin. Yeniden 5 kat yağlanmış yufka, fıstık ve 5 kat daha yağlanmış yufka yerleştirip, en üstüne tereyağı sürün ve dilimleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün ve soğuyunca servis edin.
Keki için;
4 adet yumurta – oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı – eritilmiş, soğumuş
3,5 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı toz antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 – 4 adet kakule – dövülmüş
1 tutam muskat
Baklava için;
30 yaprak baklava yufkası
3 su bardağı toz fıstık
4-5 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı;
Şerbeti için;
Şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ateşten alamaya yakın limon suyunu koyup soğutun.
Keki için;
Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından tereyağını ekleyip çırpmaya devem edin. Diğer malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecede 30 dakika pişirin.
Kekiniz piştikten sonra soğutup yatay olarak ortadan ikiye bölün.
Fıstıklı baklava için;
Tüm baklavalık yufkaları fırın kabınızın tabanına göre kesin. Keki yaptığınız fırın kabını kullanın.
Fırın kabınızın tabanına 1 kat yufka koyup iki tutam fıstık serpin. Üzerine bir kat daha yufka koyup yağlayın ve tekrar fıstık serpin.
5 katı bu şekilde hazırladıktan sonra, 5 kat daha araları yağlanmış yufkaları yerleştirin. Üzerine ikiye böldüğünüz keklerden birisini yerleştirin.
Üzerine 5 kat yağlanmış yufka, fıstık ve yeniden 5 kat yağlanmış yufkayı yerleştirin. Kekin 2. Parçasını yerleştirin. Yeniden 5 kat yağlanmış yufka, fıstık ve 5 kat daha yağlanmış yufka yerleştirip, en üstüne tereyağı sürün ve dilimleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün ve soğuyunca servis edin.
11 Mart 2019 Pazartesi
DENİLDİ Mİ BİR YERİN ADINA TÜRK BELDESİ
Denildimi bir yerin adına Türk beldesi.
Gözüm Albayrak arar, kulağım Ezan Sesi.
(Necip Fazıl Kısakürek)
9 Mart 2019 Cumartesi
ÇİKOLATALI KÖSTEBEK PASTA
Çikolatalı Köstebek Pasta
Tabanı İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
İç Kreması İçin;
500 ml süt
1 su bardağından 2 parmak az (150 gr) toz şeker
40 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (60 gr) un
5 yemek kaşığı (50 gr) mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 avuç damla çikolata
1 adet büyük boy muz – arası için
Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri başka bir karıştırma kabında karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam fırın kabınıza harcınızı döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Krema katı için sütü ocakta hafif ılıyacak kadar ısıtın. Şeker ve yumurta sarısını bir karıştırma kabında şeker eriyene kadar çırpın. Un, kakao, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak azar azar ekleyin ve karıştırın. Ardından tüm karışımı tencereye alarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanızı ocaktan alın. Ezilmiş muz ve damla çikolatayı kremaya ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ilave edip sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için, pişen kekinizi yuvarlak bir kalıp ile porsiyonlara ayırın. Kalan kenar kısımlarını robotta çekerek kum gibi olmasını sağlayın. Porsiyonlara ayırdığınız keklerin üzerine bir miktar krema sıkıp sıvayın pütürlü kısımlarını düzeltip kum haline getirdiğiniz kekler ile kaplayın. Tüm kek tabanına ve kremaya aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına yerleştirip soğuk servis edin.
Afiyet olsun...
Tabanı İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
İç Kreması İçin;
500 ml süt
1 su bardağından 2 parmak az (150 gr) toz şeker
40 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (60 gr) un
5 yemek kaşığı (50 gr) mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 avuç damla çikolata
1 adet büyük boy muz – arası için
Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri başka bir karıştırma kabında karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam fırın kabınıza harcınızı döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Krema katı için sütü ocakta hafif ılıyacak kadar ısıtın. Şeker ve yumurta sarısını bir karıştırma kabında şeker eriyene kadar çırpın. Un, kakao, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak azar azar ekleyin ve karıştırın. Ardından tüm karışımı tencereye alarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanızı ocaktan alın. Ezilmiş muz ve damla çikolatayı kremaya ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ilave edip sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için, pişen kekinizi yuvarlak bir kalıp ile porsiyonlara ayırın. Kalan kenar kısımlarını robotta çekerek kum gibi olmasını sağlayın. Porsiyonlara ayırdığınız keklerin üzerine bir miktar krema sıkıp sıvayın pütürlü kısımlarını düzeltip kum haline getirdiğiniz kekler ile kaplayın. Tüm kek tabanına ve kremaya aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına yerleştirip soğuk servis edin.
Afiyet olsun...
8 Mart 2019 Cuma
7 Mart 2019 Perşembe
5 Mart 2019 Salı
TÜRKİYE'DEKİ TEMEL PROBLEM
"Türkiye'de temel problem şu: Bilgili olanların yetkisi yok, yetkisi olanların çoğunun da bilgisi yok."
(Prof Dr. İlber Ortaylı)
3 Mart 2019 Pazar
HAŞHAŞLI REVANİ
HAŞHAŞLI REVANİ
Malzemeler:
4 Yumurta(oda sıcaklığında)
1 Su dolusu bardağı şeker
1 Su dolusu bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 Su bardağı mavi haşhaş
1 Su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
2 Su bardağı un kontrollü olarak
Şerbeti için:
3 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker(arttırılabilir
Birkaç damla limon
(Haşhaşlı revani,normal revaniler gibi tatlı ve çok sulu ve şerbetli bir tatlı olmuyor ama sizi damak tadınıza göre
dilerseniz şerbet miktarını arttırabilirsiniz ama tarife uymanızı öneririm)
Üzeri için:
2 paket krem şanti kullanın
1.5 su bardağı soğuk süt.
HAZIRLANIŞI
İlk olarak şerbeti kaynaya kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte 5 dakika kaynatılır ve limon suyu da sıkılıp bir taşım daha kaynatıp sonra soğumaya bırakılır.
Şerbeti soğuk ,tatlı sıcak olacak(fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra, ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülmeli,hemen dökmeyin)
Yumurtalar ve şeker krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yoğurt ve sıvıyağda ilave edilir ve yavaşça çırpmaya devam edilir.
İrmik ve haşhaşta karıştırılıp tekrar yavaşça çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu ve karbonat ilave edilir ve yavaşça çırpıldıktan sonra tepsiye dikkatlice dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı çıkınca 4 dakika sonra dilimlenir ve üzerine şerbeti yavaş yavaş her yerine gelecek şekilde dökülür.
Krem şanti soğuk sütle kıvam alana kadar çırpılır ve tatlının üzerine yayılır ve dolapta soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 Yumurta(oda sıcaklığında)
1 Su dolusu bardağı şeker
1 Su dolusu bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 Su bardağı mavi haşhaş
1 Su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
2 Su bardağı un kontrollü olarak
Şerbeti için:
3 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker(arttırılabilir
Birkaç damla limon
(Haşhaşlı revani,normal revaniler gibi tatlı ve çok sulu ve şerbetli bir tatlı olmuyor ama sizi damak tadınıza göre
dilerseniz şerbet miktarını arttırabilirsiniz ama tarife uymanızı öneririm)
Üzeri için:
2 paket krem şanti kullanın
1.5 su bardağı soğuk süt.
HAZIRLANIŞI
İlk olarak şerbeti kaynaya kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte 5 dakika kaynatılır ve limon suyu da sıkılıp bir taşım daha kaynatıp sonra soğumaya bırakılır.
Şerbeti soğuk ,tatlı sıcak olacak(fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra, ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülmeli,hemen dökmeyin)
Yumurtalar ve şeker krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yoğurt ve sıvıyağda ilave edilir ve yavaşça çırpmaya devam edilir.
İrmik ve haşhaşta karıştırılıp tekrar yavaşça çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu ve karbonat ilave edilir ve yavaşça çırpıldıktan sonra tepsiye dikkatlice dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı çıkınca 4 dakika sonra dilimlenir ve üzerine şerbeti yavaş yavaş her yerine gelecek şekilde dökülür.
Krem şanti soğuk sütle kıvam alana kadar çırpılır ve tatlının üzerine yayılır ve dolapta soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.
27 Şubat 2019 Çarşamba
26 Şubat 2019 Salı
#Hocalı
Yer utandı.! Gök utandı.! Tarih utandı yazarken.!
Bu kıyımı seyreden Dünya utanmadı.!
Hocalı'da katledilen kardeşlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum. Rabbim bu Ümmete birlik beraberlik versin bir daha böyle vahşetleri yaşatmasın. (Amin)
(Şükrü Aygün)
(Şükrü Aygün)
25 Şubat 2019 Pazartesi
BUZLUK BÖREĞİ
Malzemeler ;
•5 yufka
•sos malzemesi;
•250 gr margarin(ben yarısını tereyağ ve teremyağ kullandım)
•1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı su
• üzeri için yumurta sarısı,susam
•istediğiniz bir iç malzemesi; ben haşlanmış patates ve beyaz peyniri karıştırıp maydanoz ekledim.
•Yapılışı
•Sos için yağları eritip,su ve sıvıyağı karıştıralım.Yufkanın 1. katını masaya serip sostan sürelim(bol bol değil ama fırça ile tamamına sürülsün)
•Böylece 2.yufkaya ve diğer yufkalara da aynı şekilde sos sürelim
•Sos sürdümüz 5 kat yufkayı önce dörde sonra her bir 1/4 parçayı beş parçaya,daha minik olsun isterseniz altı parçaya keselim.
•Hazırladığımız içten yeteri kadar uç kısımlara paylaştırıp çok sıkmadan,kenarlarını içe kıvırmadan saralım.
•(pişirmeden önce mutlaka buzlukta 3-4 saat bekletelim,bol bol yapıp uzun süre saklayabilirsiniz)
•Buzlu buzlu tepsiye dizdiğimiz böreklere yumurta sarısı sürüp susam ekelim.
•200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim,ılıkken servis yapalım.
Afiyet olsun...
TARAFSIZ DEĞİLİM...
Tarafsız değilim.
Doğrunun peşindeyim,
kimin söylediği farketmez.
Adaletin yanındayım,
kim için veya kime karşı olduğu farketmez.
(Malcolm X)
22 Şubat 2019 Cuma
HİNDİSTAN CEVİZLİ HALLEY PASTA
HİNDİSTAN CEVİZLİ HALLEY PASTA
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip yavaşça karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş büyük boy dikdörtgen borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pişen kekinizi soğutun.
Krema malzemesi:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
Süt, şeker, un ve yumurta sarısını tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Pişirdiğiniz kremayı ara sıra karıştırarak soğutun.
Islatmak için; portakal suyu ya da süt
Üzerini kaplamak için hindistancevizi
Hazırlanması
Pişirip soğuttuğunuz keki istediğiniz büyüklükte karelere kesin.
Kestiğiniz her bir kareyi ortadan ikiye bölün.
Her iki parçayı da süt ya da portakal suyu ile ıslatıp arasına soğutulmuş kremadan sürüp birleştirin.
Hindistancevizine bulayıp servis tabağına alın.
Buzdolabında bekletip servis edin.
Afiyet olsun...
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip yavaşça karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş büyük boy dikdörtgen borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pişen kekinizi soğutun.
Krema malzemesi:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
Süt, şeker, un ve yumurta sarısını tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Pişirdiğiniz kremayı ara sıra karıştırarak soğutun.
Islatmak için; portakal suyu ya da süt
Üzerini kaplamak için hindistancevizi
Hazırlanması
Pişirip soğuttuğunuz keki istediğiniz büyüklükte karelere kesin.
Kestiğiniz her bir kareyi ortadan ikiye bölün.
Her iki parçayı da süt ya da portakal suyu ile ıslatıp arasına soğutulmuş kremadan sürüp birleştirin.
Hindistancevizine bulayıp servis tabağına alın.
Buzdolabında bekletip servis edin.
Afiyet olsun...
KARİKATÜR (NAMAZ VE DİZİLER)
Günümüzde namazlara verdiğimiz önem ve dizilerin toplumumuza etkileri güzel anlatılmış. :( Allah sonumuzu hayır eylesin. (Amin) :(
20 Şubat 2019 Çarşamba
18 Şubat 2019 Pazartesi
GELİN SANDIĞI İKRAMLIKLAR
GELİN SANDIĞI İKRAMLIKLAR
İstediğiniz bir pudingi ya da ev yapımı muhallebiyi pişirip bisküvilerin içine dökün üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. Bunu yaparken bir yardımcıya ihtiyaç duyacaksınız. Siz pudingi dökerken birinin bisküvileri tutması gerekecek. Bisküvileri sade tercih edebilirsiniz, puding vanilyalı olabilir ve üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz. Hayal gücünüzle farklı şeyler yapabileceğiniz bir tarif.
Afiyet olsun...
İstediğiniz bir pudingi ya da ev yapımı muhallebiyi pişirip bisküvilerin içine dökün üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. Bunu yaparken bir yardımcıya ihtiyaç duyacaksınız. Siz pudingi dökerken birinin bisküvileri tutması gerekecek. Bisküvileri sade tercih edebilirsiniz, puding vanilyalı olabilir ve üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz. Hayal gücünüzle farklı şeyler yapabileceğiniz bir tarif.
Afiyet olsun...
BİR KİMSENİN KILDIĞI NAMAZA, TUTTUĞU ORUCA BAKMAYINIZ;
Hazret-i Ömer (ra) ne güzel söylemiş:
“Bir kimsenin kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız;
–Konuştuğunda doğru söylüyor mu?
–Kendisine bir şey emânet edildiğinde, emânete riâyet ediyor mu?
–Dünya ile meşgul olurken helâl-haram hassâsiyetini gözetiyor mu? İşte bunlara bakınız.”
–Konuştuğunda doğru söylüyor mu?
–Kendisine bir şey emânet edildiğinde, emânete riâyet ediyor mu?
–Dünya ile meşgul olurken helâl-haram hassâsiyetini gözetiyor mu? İşte bunlara bakınız.”
17 Şubat 2019 Pazar
13 Şubat 2019 Çarşamba
AHA GELDİM GİDİYORUM
Aha Geldim Gidiyorum
Yalan dünya işte senden,
Aha geldim, gidiyorum.
Kalanlara selam benden,
Aha geldim, gidiyorum.
Var mı sana gelip kalan,
Baştan başa murad alan,
Varın yoğun hepsi yalan
Aha geldim, gidiyorum.
Dereyi aş, tepeyi aş,
Sonu yoktur dolaş dolaş,
Günden güne yavaş yavaş,
Aha geldim, gidiyorum.
Yalan dünya sana böyle
Kimler konup göçtü söyle,
Ben de işte aynen öyle
Aha geldim, gidiyorum.
Gülemedim şöyle bir gün,
Senelerim geçti sürgün
Gönül sevdiğine dargın,
Aha geldim, gidiyorum.
Arif der ki: bunca yıl ay
Geldi geçti vay dünya vay!
Yaşamaksa yaşadım say,
Aha geldim, gidiyorum.
(Ozan Arif)
11 Şubat 2019 Pazartesi
YABANCILARIN GÖZÜNDEN MÜSLÜMANLAR...
İngiliz Tarihçi Arnold Toynbee 1960 yılında yazdığı bir kitapta şöyle der:
“Güney Müslümanlığı EŞARILIK (Fas’tan Arabistan’a kadar) bizim için tehlike olmaktan çıkmıştır. Bir şeyh satın alır hepsini yönetebilirsiniz.
Bizim için Kuzey Müslümanlığı MATURIDILIK (İstanbul’dan Buhara’ya Türk Bölgesi) tehlikelidir. Bunlar bilimle barışıktır. O nedenle her zaman ATATÜRK gibi bir asi çıkarabilir. Önlemi şimdiden alınmalıdır..”
“Güney Müslümanlığı EŞARILIK (Fas’tan Arabistan’a kadar) bizim için tehlike olmaktan çıkmıştır. Bir şeyh satın alır hepsini yönetebilirsiniz.
Bizim için Kuzey Müslümanlığı MATURIDILIK (İstanbul’dan Buhara’ya Türk Bölgesi) tehlikelidir. Bunlar bilimle barışıktır. O nedenle her zaman ATATÜRK gibi bir asi çıkarabilir. Önlemi şimdiden alınmalıdır..”
9 Şubat 2019 Cumartesi
ABDUREHİM HEYİT
Dedim adın nedir? Dedi Heyit'tir
Dedim ya makamın? Dedi şehittir.
Dedim peki suçun? Dedi Türklüktür.
Dedim pişman mısın? O dedi yok yok.
(Abdurrehim Heyit)
Doğu Türkistan'ın 'ÖZGÜRLÜK' diye haykıran sesi, Büyük Ozan #AbdurehimHeyit Çin zindanlarında şehit edildi.
Ruhu şad, mekanı Cennet olsun...
8 Şubat 2019 Cuma
ZULÜM
Harun Reşid’in oğlu Me’mun henüz çocuk iken, hocası sebepsiz yere ona vurmuştu. Me’mun:
-’Neden bana vurdun?’ diye sordu. Hocası ona sadece:
-’Sus!’ dedi.
Biraz konuştular. Me’mun tekrar sordu:
-’Neden bana vurdun?’ Hocası yine:
-’Sus!’ dedi.
20 yıl sonra Me’mun halife olunca, ilk iş olarak hocasını çağırttı ve:
-’Bana neden sebepsiz yere vurmuştun?’ diye sordu. Hocası tebessüm ederek:
-’Onu hâlâ unutmadın mı?’ dedi.
Halife Me’mun:
-’Vallahi asla unutmadım’ dedi.
Hocası tarihe ibret olarak not düşülecek şu sözleri söyledi:
-’Zulme uğrayanın asla unutmayacağını öğrenesin ve kimseye zulmetmeyesin diye yaptım. Sakın ha kimseye zulmetme! Çünkü zulüm, yıllar geçse de kalpte sönmeyen bir ateştir dedi...
-’Neden bana vurdun?’ diye sordu. Hocası ona sadece:
-’Sus!’ dedi.
Biraz konuştular. Me’mun tekrar sordu:
-’Neden bana vurdun?’ Hocası yine:
-’Sus!’ dedi.
20 yıl sonra Me’mun halife olunca, ilk iş olarak hocasını çağırttı ve:
-’Bana neden sebepsiz yere vurmuştun?’ diye sordu. Hocası tebessüm ederek:
-’Onu hâlâ unutmadın mı?’ dedi.
Halife Me’mun:
-’Vallahi asla unutmadım’ dedi.
Hocası tarihe ibret olarak not düşülecek şu sözleri söyledi:
-’Zulme uğrayanın asla unutmayacağını öğrenesin ve kimseye zulmetmeyesin diye yaptım. Sakın ha kimseye zulmetme! Çünkü zulüm, yıllar geçse de kalpte sönmeyen bir ateştir dedi...
7 Şubat 2019 Perşembe
AŞK (LEYLA MECNUN MEVLA)
Mecnun namaz kılan birinin önünden geçer...ADAM: "Ey Mecnun beni görmüyor musun da namaz kılarken önümden geçiyorsun?"
MECNUN: "Be adam ben Leyla'yı düşünürken seni görmedim, Sen Mevla'yı düşünürken beni nasıl gördün? "
6 Şubat 2019 Çarşamba
5 Şubat 2019 Salı
EV YAPIMI COCOSTAR
EV YAPIMI COCOSTAR
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu sıvı krema (marketlerde satılan çiğ krema)
Yarım çay bardagı toz şeker
3.5 su bardağı hindistan cevizi
250 gr sütlü çikolata
Süslemek için; eritilmiş çikolata
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritip kremayı ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 2 dk daha karıştıralım.Ocaktan alıp hindistan cevizi ekleyip tekrar karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğiniz borcama döküp dümdüz olacak şekilde şekil verin. 20 dk kadar buzluğa koyalım. Beklettikten sonra çıkarıp bıçakla keselim. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırarak soğuması için buzdolabına bırakalım. En son üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyelim.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu sıvı krema (marketlerde satılan çiğ krema)
Yarım çay bardagı toz şeker
3.5 su bardağı hindistan cevizi
250 gr sütlü çikolata
Süslemek için; eritilmiş çikolata
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritip kremayı ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 2 dk daha karıştıralım.Ocaktan alıp hindistan cevizi ekleyip tekrar karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğiniz borcama döküp dümdüz olacak şekilde şekil verin. 20 dk kadar buzluğa koyalım. Beklettikten sonra çıkarıp bıçakla keselim. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırarak soğuması için buzdolabına bırakalım. En son üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyelim.
Afiyet olsun...
EY OĞUL, SABRETMESİNİ BİL.
"Ey oğul, sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz.
Şunu da unutma; insanı yaşat ki devlet yaşasın."
(Şeyh Edebali)
(Şeyh Edebali)
4 Şubat 2019 Pazartesi
ŞEHİT ANASI
Oğlunun botlarını sürekli saklayan,
acısı hep taze olan ve gözyaşı hiç eksik olmayan bir şehit anası...
Sizleri böyle üzüntüye sokanların
ve sebep olanların iki cihanda da
yüzleri gülmesin inşaAllah.
3 Şubat 2019 Pazar
2 Şubat 2019 Cumartesi
ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler;
5 çay bardağı köftelik bulgur ( 2.5 Su bardağı )
3 adet orta boy patates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullansınlar)
1 tatlı kasığı kimyon
1 cay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı isot ( isteğe göre baharatları fazlada kullanabilirsiniz )
2 diş sarımsak
1 demet taze maydanoz
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ ve zeytinyağı karışık
ve yeteri kadar tuz ( ben 1,5 tatlı kaşığı kullandım )
servis yapmak icin;
1 adet kıvırcık
2 adet domates
1 adet limon
isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayın bol suyla haşlayın sıcak sıcak hiç soğutmadan ince bulguru ilave edip önce tahta bir kaşıkla sonrasıcaklığı çıkınca elinizle biraz yoğurun,rendelenmiş sarımsağı,baharatları,salçayı,yağı ve tuzu patatese ilave edip çok iyi yogurun ( ben yoğurma işlemini hamur yoğurma standında yaptım ) Yoğurduğunuz bulgurun tadina bakin eger bulgurunuz yumuşamamışsa bulgur yumusayana kadar yoğurmaya devam edin en son maydanozu ve soğanı ilave edin ve biraz daha yogurun. Patatesli çiğ köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizle sekil verip sıkarak servis tabağına alın, limon,kıvırcık ve domatesle beraber servis yapın.
Afiyet Olsun...
Malzemeler;
5 çay bardağı köftelik bulgur ( 2.5 Su bardağı )
3 adet orta boy patates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullansınlar)
1 tatlı kasığı kimyon
1 cay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı isot ( isteğe göre baharatları fazlada kullanabilirsiniz )
2 diş sarımsak
1 demet taze maydanoz
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ ve zeytinyağı karışık
ve yeteri kadar tuz ( ben 1,5 tatlı kaşığı kullandım )
servis yapmak icin;
1 adet kıvırcık
2 adet domates
1 adet limon
isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayın bol suyla haşlayın sıcak sıcak hiç soğutmadan ince bulguru ilave edip önce tahta bir kaşıkla sonrasıcaklığı çıkınca elinizle biraz yoğurun,rendelenmiş sarımsağı,baharatları,salçayı,yağı ve tuzu patatese ilave edip çok iyi yogurun ( ben yoğurma işlemini hamur yoğurma standında yaptım ) Yoğurduğunuz bulgurun tadina bakin eger bulgurunuz yumuşamamışsa bulgur yumusayana kadar yoğurmaya devam edin en son maydanozu ve soğanı ilave edin ve biraz daha yogurun. Patatesli çiğ köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizle sekil verip sıkarak servis tabağına alın, limon,kıvırcık ve domatesle beraber servis yapın.
Afiyet Olsun...
DOSTLARIMIZIN SESSİZLİĞİ
"Her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; DÜŞMANLARIMIZIN SÖZLERİ değil, DOSTLARIMIZIN SESSİZLİĞİ olacaktır."
(Aliya İzzetbegoviç)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)