Kendini çok uyanık gösterip dünyayı idare ettiğini zannedenler de aslında bu berberin durumundan çok farklı değiller.
20 Ocak 2019 Pazar
DİLBER DUDAĞI
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN
500 gr Nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
500 gr fındık ve ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp sıcak dökülür.
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağı,süt ve yumurtayı karıştıralım.Kabartma tozu,tuz ve limon suyunu ekleyip unu azar azar ekleyelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.15 dakika kadar dinlendirelim.Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölelim.Her parçayı 5 bezeye ayıralım.Her bezeyi pasta tabağı kadar açıp aralarına bol nişasta serpelim.Her üst üste koyduğumuz 5 bezeyi önce merdane sonra oklava ile büyütelim.İnce bir su bardağı ile yuvarlaklar keselim.İçlerine ceviz içimizi koyalım kenarlarından çıkan parçalarıda içerlerine koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Yuvarlak tepsiye ard arda dizelim. Üzerine erittiğimiz tereyağ sıvıyağ karışımını dökelim.160 derecede pişirelim.Soğuyan tatlımıza sıcak şerbet dökelim.
Afiyet olsun...
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN
500 gr Nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
500 gr fındık ve ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp sıcak dökülür.
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağı,süt ve yumurtayı karıştıralım.Kabartma tozu,tuz ve limon suyunu ekleyip unu azar azar ekleyelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.15 dakika kadar dinlendirelim.Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölelim.Her parçayı 5 bezeye ayıralım.Her bezeyi pasta tabağı kadar açıp aralarına bol nişasta serpelim.Her üst üste koyduğumuz 5 bezeyi önce merdane sonra oklava ile büyütelim.İnce bir su bardağı ile yuvarlaklar keselim.İçlerine ceviz içimizi koyalım kenarlarından çıkan parçalarıda içerlerine koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Yuvarlak tepsiye ard arda dizelim. Üzerine erittiğimiz tereyağ sıvıyağ karışımını dökelim.160 derecede pişirelim.Soğuyan tatlımıza sıcak şerbet dökelim.
Afiyet olsun...
19 Ocak 2019 Cumartesi
SIRMALI KAFTAN
"Başkasına ait sırmalı kaftanı giymektense, kendi malım olan eski hırkayı tercih ederim."
(Ömer Seyfettin)
18 Ocak 2019 Cuma
17 Ocak 2019 Perşembe
ASİMİLE - HAYAT DERSİ...
-"Kuveyt'e konferansa gittim. Bir Arap profesör İngilizce konuşarak "Osmanlı bizi yıllarca sömürdü asimile etti" dedi.
Ben çıktım kürsüye Arapça konuşarak,
-"Osmanlı neyiniz vardı da sömürdü...Henüz petrolünüz yoktu...Size hiç dokunmadı size hizmet etti.
Ben bir Türk olarak Arapça konuşuyorum,bu salondakiler ekseri Arap...Siz bir Arap olarak İngilizce konuşuyorsunuz sömürü bu" dedim.
Salonda alkış koptu...
O Prof. salonu terk etmek zorunda kaldı.
(İhsan Süreyya SIRMA)
Ben çıktım kürsüye Arapça konuşarak,
-"Osmanlı neyiniz vardı da sömürdü...Henüz petrolünüz yoktu...Size hiç dokunmadı size hizmet etti.
Ben bir Türk olarak Arapça konuşuyorum,bu salondakiler ekseri Arap...Siz bir Arap olarak İngilizce konuşuyorsunuz sömürü bu" dedim.
Salonda alkış koptu...
O Prof. salonu terk etmek zorunda kaldı.
(İhsan Süreyya SIRMA)
16 Ocak 2019 Çarşamba
ELİNİ KALBİNE GÖTÜRDÜ...
Elini kalbine götürdü;
‘burası var ya’ dedi,
'Taşa, toprağa gerek kalmadan
insanın gömüldüğü tek yer.’
(Neşet Ertaş)
NİŞASTALI TIRTIL KURABİYE
NİŞASTALI TIRTIL KURABİYE
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-yarım su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye aparatına koyup parmağınızla iterek istediğiniz uzunlukta kurabiyeler yapın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-yarım su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye aparatına koyup parmağınızla iterek istediğiniz uzunlukta kurabiyeler yapın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun
15 Ocak 2019 Salı
14 Ocak 2019 Pazartesi
İNSANLARI TANIYAN YALNIZLAŞIR
Ne güzel demiş Hz. Ali;
"İnsanları tanıyan yalnızlaşır."
Allah kimseyi nankör çıkarcı insanlarla sınamasın.
13 Ocak 2019 Pazar
10 Ocak 2019 Perşembe
BANU AVAR PATRİK DEVECİYAN RÖPORTAJ
Gazeteci Banu Avar, geçmişte Fransızların ünlü siyasetçilerinden Patrik Deveciyan ile röportaj yaparken soruyor.
Banu Avar: Siz bir Ermeni olarak 1915 olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Patrick Deveciyan: Ben Ermeni değilim Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz Ermeni kökenlisiniz.
Patrick Deveciyan: Burası bir ulus devlet ve ben de Fransız yurttaşıyım. Yani Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz değil misiniz Türkiye’de, Kürt, Laz, Çerkez, Süryani denilmeli diyen?
Patrick Deveciyan: O başka.
Banu Avar: Siz bir Ermeni olarak 1915 olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Patrick Deveciyan: Ben Ermeni değilim Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz Ermeni kökenlisiniz.
Patrick Deveciyan: Burası bir ulus devlet ve ben de Fransız yurttaşıyım. Yani Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz değil misiniz Türkiye’de, Kürt, Laz, Çerkez, Süryani denilmeli diyen?
Patrick Deveciyan: O başka.
9 Ocak 2019 Çarşamba
AŞK ÇAY
Açık çay içerdi hep, demli olunca bardağın diğer tarafından beni göremezmiş, öyle derdi.
(Cemal Süreya)
8 Ocak 2019 Salı
7 Ocak 2019 Pazartesi
AĞLAYAN PASTA
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt(krem şanti için)
*1,5 su bardağı süt(kekin ıslatılması için)
Sos için;*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı buğday nişaştası
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
HAZIRLANIŞI1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım.
Afiyet olsun...
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt(krem şanti için)
*1,5 su bardağı süt(kekin ıslatılması için)
Sos için;*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı buğday nişaştası
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
HAZIRLANIŞI1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım.
Afiyet olsun...
6 Ocak 2019 Pazar
TÜRK MİLLETİNE SAYGI GÖSTERİN
Bulgar da olabilirsin, Makedon da olabilirsin; hatta Afrikalı zenci de olabilirsin. Ama ne olursan ol, eğer Müslüman’san Türk’e saygı göstermelisin. Bu milletin İslâm’a hizmetleri unutulmaz onun için de bu millet sevilir.
(Seyyid Ahmet Arvasi)
(Seyyid Ahmet Arvasi)
5 Ocak 2019 Cumartesi
ALLAH İLE ALDATANLAR
"Allah ile aldatan sahtekar kişiden vefa bekleme!
Çok hacıların koltuğunun altından haç çıktı."
(Ziya Paşa)
4 Ocak 2019 Cuma
MEMLEKET İŞLERİ
''Memleket işlerinde, millet işlerinde, gerçek işlerde, duyguya, hatıra, kardeşliğe ve dostluğa bakılmaz.''
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
3 Ocak 2019 Perşembe
NAMAZ NEFS MAÇ...
Gel namaz kılalım deseler,
bu soğukta abdest mi alınır? deriz,
ama nefsimize hoş gelen bir şey varsa
soğuk falan dinlemeyiz. :(
(Şükrü Aygün)
2 Ocak 2019 Çarşamba
İSLAMİYET MEDENİYET
"Arap kültürünü İslamiyet sanmakla, Avrupa kültürünü medeniyet sanmak aynı hatadır."
(Muhsin Yazıcıoğlu)
1 Ocak 2019 Salı
1 Ocak
Sanki Ülkemizin yarısı 1 Ocakta doğmuş, örgütlenip parti kursalar iktidar olurlar
(Şükrü Aygün)
(Şükrü Aygün)
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
Malzemeler
2 Su Bardağı irmik
1 Su Bardağı Eritilmiş Katıyağ
3 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Su
Servise sunarken
dondurma
toz fıstık
Hazırlanışı
*Yağ eritilir ve irmik koyu pembe oluncaya kadar kavrulur.
*Ocaktan alınarak içine şeker katılır ve harmanlanır.
*Su ve süt ilave edilerek ocağa konulur, ağır ateşte karıştırılarak, koyulaşıncaya kadar pişirilir.
*Ocaktan alınır, tencerenin ağzına bir bez gerildikten sonra kapağı kapatılır. Dinlenmeye bırakılır.
*Sütlü irmik tatlısı hazır.
*Dilediğiniz şekilde form verip süsleyerek servise sunabilirsiniz.
*Ben mini slikon kek kalıplarında şekillendirdikten sonra ortasına dondurma ve üzerine toz fıstık serperek servis yaptım.
Afiyet olsun.
Malzemeler
2 Su Bardağı irmik
1 Su Bardağı Eritilmiş Katıyağ
3 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Su
Servise sunarken
dondurma
toz fıstık
Hazırlanışı
*Yağ eritilir ve irmik koyu pembe oluncaya kadar kavrulur.
*Ocaktan alınarak içine şeker katılır ve harmanlanır.
*Su ve süt ilave edilerek ocağa konulur, ağır ateşte karıştırılarak, koyulaşıncaya kadar pişirilir.
*Ocaktan alınır, tencerenin ağzına bir bez gerildikten sonra kapağı kapatılır. Dinlenmeye bırakılır.
*Sütlü irmik tatlısı hazır.
*Dilediğiniz şekilde form verip süsleyerek servise sunabilirsiniz.
*Ben mini slikon kek kalıplarında şekillendirdikten sonra ortasına dondurma ve üzerine toz fıstık serperek servis yaptım.
Afiyet olsun.
İNSAN BÜYÜR BEŞİKTE...
Gerilir zorlu bir yay
Oku fırlatmak için;
Gece gökte doğar ay
Yükselip batmak için.
Mecnun inler, kanını
Leyla’ya katmak için.
Cilve yapar sevgili
Gönül kanatmak için.
Şair neden gam çeker?
Şiir yaratmak için.
Dağda niçin bağırılır?
Feleğe çatmak için.
Açılır tatlı güller
Arılar tatmak için.
Tanrı kızlar yaratmış
Erlere satmak için.
İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.
Ve...........................
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...
(Hüseyin Nihal Atsız - 1931)
Oku fırlatmak için;
Gece gökte doğar ay
Yükselip batmak için.
Mecnun inler, kanını
Leyla’ya katmak için.
Cilve yapar sevgili
Gönül kanatmak için.
Şair neden gam çeker?
Şiir yaratmak için.
Dağda niçin bağırılır?
Feleğe çatmak için.
Açılır tatlı güller
Arılar tatmak için.
Tanrı kızlar yaratmış
Erlere satmak için.
İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.
Ve...........................
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...
(Hüseyin Nihal Atsız - 1931)
31 Aralık 2018 Pazartesi
ŞEREF
"Bugün paranız yoktur, yarın olabilir,
Mevkiniz yoktur yarın olabilir.
Lâkin bugün ŞEREFİNİZ yoksa, yarında olmaz."
(Tuncel Kurtiz)
30 Aralık 2018 Pazar
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeler:
125 gr. tereyağ
2 yumurta ( 1 tanesinin akı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
2,5-3 su bardağı kadar un
Hazırlanışı
*Tavada hafif erittiğiniz tereyağı karıştırma kabına alın. Sıvı yağı ilave edin soğumasını bekleyin.
*1 yumurtanın tamamı, diğerinin sarısını ekleyin.
*Pudra şekeri, nişasta ve Hindistan Cevizini ekleyip karıştırın.
*Undan 1 su bardağı kadar ekleyip,kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın.
*Kalan unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
*Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle şekil verdikten sonra, önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizin.
*180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
125 gr. tereyağ
2 yumurta ( 1 tanesinin akı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
2,5-3 su bardağı kadar un
Hazırlanışı
*Tavada hafif erittiğiniz tereyağı karıştırma kabına alın. Sıvı yağı ilave edin soğumasını bekleyin.
*1 yumurtanın tamamı, diğerinin sarısını ekleyin.
*Pudra şekeri, nişasta ve Hindistan Cevizini ekleyip karıştırın.
*Undan 1 su bardağı kadar ekleyip,kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın.
*Kalan unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
*Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle şekil verdikten sonra, önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizin.
*180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...
28 Aralık 2018 Cuma
22 Aralık 2018 Cumartesi
UN KURABİYESİ
UN KURABİYESİ
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şeker
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri biraz yoğurulur. Nişasta, un ve kabarma tozu da eklenerek hamur iyice yoğrulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılarak rulo yapılır ve verevine kesilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...
20 Aralık 2018 Perşembe
ŞEKERPARE
ŞEKERPARE
Malzemeler;
2 adet yumurta (akı içine sarıları üzerine)
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye koyup,arada karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonu sıkıp,kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz.Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Yumurtaların aklarını,oda sıcaklığındaki margarini ve diğer malzemeleri büyük bir kapta karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Önce kum gibi olacak,daha sonra yoğurdukça toparlanıp kulak memesi kıvamında güzel bir hamur olacak. Fırın tepsisini yağladıktan sonra,hamurdan ceviz büyüklüğünde (dilerseniz biraz daha küçük şekerpareler yapabilirsiniz) parçalar alıp,İzmir köfte yapar gibi şekil verip hafif bastırıyoruz ve tepsimize diziyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp,çatalla hafifçe yukarıdan aşağıya çiziyoruz.Bu malzemeden yaklaşık 32-33 adet şekerpare çıkıyor,dilerseniz daha küçük hazırlayıp adet miktarını çoğaltabilirsiniz. 175 dereceye ayarladığımız fırında (alt üst fanlı ayarında pişirdim)35 dakika pişiriyoruz,tepsiyi fırından çıkarmadan şerbetini döküyoruz. (Şerbeti dökerken ,şekerparelerin üzerine küçük bir kepçeyle gezdirelim ki, üstleri kuru kalmasın. Ben bu şekilde 2 turda döktüm şerbeti. Yalnız şerbeti dökerken fırın kapağını tam açmadan ve oldukça hızlı olmanız lazım.) (Arkadaşım bu tatlıyı yaptığında şerbetini döktükten sonra şekerpareleri tek tek hızlı bir şekilde çevirip alt üst olmasını sağlıyordu. Her iki şekilde de yapılabilir) Fırının kapağını kapatıp, fırın ılıyana kadar tepsiyi fırında tutalım, ardından çıkarıp soğumasını bekleyelim. Hindistan cevizi veya antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun...
18 Aralık 2018 Salı
17 Aralık 2018 Pazartesi
PEYNİRLİ OMLET
Peynirli Omlet Tarifi
Kaç Kişilik2 kişilik
Pişirme Süresi15 dakika
Hazırlama Süresi10 dakika
Peynirli Omlet Malzemeleri
- 5 adet yumurta
- 2 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram rendelenmiş çedar peyniri
- 4 adet çeri domates
- 1yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- tuz
Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?
- Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın, yumurtalarla çırpın.
- Toz kırmızı biber ve tuz ile tatlandırın.
- Sıvı yağı tavaya koyun.
- Yumurtalı karışımı orta ateşte 4-5 dakika pişirin.
- Peyniri eşit biçimde omletin üstüne serpin.
- Omleti bir spatula yardımıyla ikiye katlayın ve 180ø ısıtılmış fırının 2. rafınta 8 dakika pişirin.
- Omleti spatulayla servis tabağına alın.
- İkiye kestiğiniz domates ve maydanoz ile birlikte servis yapın.
- Dilerseniz yanında halka şeklinde kızarttığınız patates de sunabilirsiniz.
YÜREKTEN SEVENLER
Yakınımda olup sevgisini hiç hissetmediğim kişiler var birde uzaklarda olup her durumda sevgisini hissettirenler var. Demek ki neymiş yürekten sevenler için mesafelerin önemi yokmuş.
(Şükrü Aygün)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)