27 Haziran 2019 Perşembe
HİRA TATLISI
Malzemeler;
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 tane Portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı su
Yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı şeker
Üzerine; İrmik
HAZIRLANIŞI
*Yumurta, sıvı yağ, ve yoğurt yoğurma kabına alınıp karıştırılır. İrmik, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir. Azar azar un eklenip ele hafif yapışan ama aynı zamanda kolay yuvarlanabilen bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. *Hazırlanan hamur 5-10 dakika dinlendirilir.Ceviz den biraz daha büyük parçalar kopartılıp yuvarlanır, irmiğe bulanıp tepsiye dizilir. *Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
*Şerbeti için su, şeker ve portakal suyu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırılır. (Şerbeti ocakta kaynatmıyoruz!) Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine hazırlanan şerbet gezdirilir. Tatlılar şerbetini çekip iyice soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun...
26 Haziran 2019 Çarşamba
KAVUŞMAK
"Baharda kışı, kışın da baharı özler insan. Kavuşmak şart mı ? Boşver… Bazı şeyler yokken güzel."
(Özdemir Asaf)
24 Haziran 2019 Pazartesi
BEN VAR SEVERSEN
“Benim sana verebileceğim çok bir şey yok aslında; çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen.”
(Aşık Veysel Şatıroğlu)
21 Haziran 2019 Cuma
19 Haziran 2019 Çarşamba
17 Haziran 2019 Pazartesi
16 Haziran 2019 Pazar
HALKA TATLISI
HALKA TATLISI
Malzemeler;
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un ( ben yaklaşık bir su bardağı kadar un kullandım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır. Kıvamı ne katı ne de cıvık olacak. Krema torbasından sıkılabilecek kıvamda olacak. Ölçülerde kullanılan fincan Türk kahvesi fincanı olacak. Benim fincanlardan kaynaklı herhalde hamur baya bir cıvık oldu ben de biraz daha un ekledim. Hazırlanan hamur krema torbasına koyulur ve ılık yağın içerisine halka şeklinde sıkılır. Orta ısılı ateşte kızaran tatlılar soğuk şerbete batırılır. Antep fıstığı ile süslenerek servise sunulur. Tatlının iki püf noktası var arkadaşlar 1. Hamur krema torbasından sıkılacak kıvamda olacak 2. Yağ kızgın olmayacak ki birden dışı kızarıp içi hamur kalmasın.
Afiyet olsun...
Malzemeler;
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un ( ben yaklaşık bir su bardağı kadar un kullandım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır. Kıvamı ne katı ne de cıvık olacak. Krema torbasından sıkılabilecek kıvamda olacak. Ölçülerde kullanılan fincan Türk kahvesi fincanı olacak. Benim fincanlardan kaynaklı herhalde hamur baya bir cıvık oldu ben de biraz daha un ekledim. Hazırlanan hamur krema torbasına koyulur ve ılık yağın içerisine halka şeklinde sıkılır. Orta ısılı ateşte kızaran tatlılar soğuk şerbete batırılır. Antep fıstığı ile süslenerek servise sunulur. Tatlının iki püf noktası var arkadaşlar 1. Hamur krema torbasından sıkılacak kıvamda olacak 2. Yağ kızgın olmayacak ki birden dışı kızarıp içi hamur kalmasın.
Afiyet olsun...
14 Haziran 2019 Cuma
NAMUS
Eşi ile anlaşamayan bir adama “sebep nedir?” diye sormuşlar.
Adam da “Namusum hakkında konuşmam” demiş.
Karısından ayrılınca tekrar sormuşlar;
“sebep neydi?” diye.
Adam da şöyle cevaplamış;
“Başkalarının namusu hakkında konuşmam.”
Konunun önemi ile ilgili bir hadis... "Şüphesiz ki kıyamet gününde Allah katında mevkii en kötü olacak insanlardan biri, karısı ile haşır neşir olup da sonra onun sırrını yayandır.”
Hz. Muhammed (sas)
(Müslim, Nikâh, 123 (1437)
12 Haziran 2019 Çarşamba
10 Haziran 2019 Pazartesi
31 Mayıs 2019 Cuma
28 Mayıs 2019 Salı
ADAM SATIN ALMAK
"Türkiye hala kalkınamamışsa bunun en büyük sebebi batının içimizden çok kolay adam satın alabilmiş olmasıdır."
(Turgut Özal)
25 Mayıs 2019 Cumartesi
24 Mayıs 2019 Cuma
22 Mayıs 2019 Çarşamba
20 Mayıs 2019 Pazartesi
TERAZİ
İnsan, başkasının yanlışını teraziye koymadan önce; diğer kefeye kendisini koymalı, ne kadar doğruyum diye...
17 Mayıs 2019 Cuma
Bulgurlu Patates Köftesi
Bulgurlu Patates Köftesi
Malzemeler:
-4 adet patates
-2 su bardağı köftelik bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-2 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-3 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı zeytin yağı
-tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Hazırlanışı: Bulguru derin bir kab içerisine koyup üzerine sıcak su ekleyip kaşık ile karıştırıp üzerini kapatıp 10-15 dk dinlendirin.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayıp soğutmadan sıcak sıcak ezip dinlenen bulgura karıştırıp tekrar üzerini kapatıp 10dk dinlendirin.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salçaları ve baharatları ekleyip kavurup ocaktan alıp bulgurlu patatese ilave edip nar ekşisi ve limon suyu ile birlikte iyice yoğurun.
Maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp köfteye ekleyip 5dk daha yoğurun
Hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle sıkarak şekil verip marul ve limon eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
-4 adet patates
-2 su bardağı köftelik bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-2 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-3 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı zeytin yağı
-tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Hazırlanışı: Bulguru derin bir kab içerisine koyup üzerine sıcak su ekleyip kaşık ile karıştırıp üzerini kapatıp 10-15 dk dinlendirin.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayıp soğutmadan sıcak sıcak ezip dinlenen bulgura karıştırıp tekrar üzerini kapatıp 10dk dinlendirin.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salçaları ve baharatları ekleyip kavurup ocaktan alıp bulgurlu patatese ilave edip nar ekşisi ve limon suyu ile birlikte iyice yoğurun.
Maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp köfteye ekleyip 5dk daha yoğurun
Hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle sıkarak şekil verip marul ve limon eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun...
15 Mayıs 2019 Çarşamba
YANLIŞ YAPTIĞIMIZDA BİZİ UYARMAZSANIZ...
"Yanlış yaptığımızda bizi uyarmazsanız sizde hayır yoktur, uyardığınız halde sizi dinlemezsek bizde hayır yoktur."
Hz. Ömer (ra)
14 Mayıs 2019 Salı
KİMSEYİ AYIPLAMA...
“Birini ayıplamakta acele etme. Senin geçtiğin yoldan geçmemiş, senin kadar hızlı düşünemiyor olabilir. Unutma ki bir zamanlar sen de şu anda bildiklerinden bihaberdin.”
(Malcolm X)
12 Mayıs 2019 Pazar
TOHUMDAKİ OYUN
"Önce tohum sattılar, bu tohum böcekleri çekti. Böceklerden kurtulmak için al ilacı dediler, bu da hasta etti. Hasta olunca da al aşı dediler. Ama bunları yapan hep aynı şirketti."
Prof. Dr. Otkay Sinanoğlu
10 Mayıs 2019 Cuma
ADALET
"Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır..."
(Mâide Suresi-8)
9 Mayıs 2019 Perşembe
DUA
“Allah'ım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle. Beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi kalbimi de hatalardan arındır."
Hz. Muhammed (sas)
8 Mayıs 2019 Çarşamba
İYİ KURT KÖTÜ KURT
Kızılderili bilge torununa şöyle der;
Bak evlat, her insanın içinde birbiriyle mücadele eden, çatışan iki kurt vardır.
Biri kin, nefret, ihanet, korku ve düşmanlığı ister.
Diğeri ise; sevgiyi, güveni, dostluğu, umudu ve özgürlüğü…
Küçük torun dedesine sorar;
“Peki hangisi kazanır?“
Yaşlı adam cevap verir;
“Hangisini daha iyi beslersen !…”
Bak evlat, her insanın içinde birbiriyle mücadele eden, çatışan iki kurt vardır.
Biri kin, nefret, ihanet, korku ve düşmanlığı ister.
Diğeri ise; sevgiyi, güveni, dostluğu, umudu ve özgürlüğü…
Küçük torun dedesine sorar;
“Peki hangisi kazanır?“
Yaşlı adam cevap verir;
“Hangisini daha iyi beslersen !…”
Labels:
akkurt,
aşık kurt,
bilge hikayesi,
bozkurt,
dostluk,
düşmanlık,
grikurt,
güven,
güzel hikaye,
ihanet,
kızılderili hikayesi,
kin,
korku,
nasihat,
nefret,
özgürlük,
romantik kurt,
sevgi,
Umut
4 Mayıs 2019 Cumartesi
İRMİK HELVASI
İRMİK HELVASI
Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 su bardağında 2 parmak eksik su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ (dolu değil)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı ve tereyağını tavamıza alalım. Tereyağ eridiğinde fıstıkları tavaya alıp bir iki çevirelim. Ardından irmiği de ilave edip fıstıkla birlikte kavuralım. Kısık ateşte,istediğimiz renge gelene dek kavurmaya devam edelim. Ayrı bir yerde sütü, şekeri ve suyu karıştıralım. İrmik istediğimiz renge geldiğinde, sulu karışımı soğuk olarak ekleyip, suyunu çekene dek arada karıştıralım. Suyunu çektiğinde altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Şerbeti soğuk ilave edilecek.
Afiyet olsun...
Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 su bardağında 2 parmak eksik su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ (dolu değil)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı ve tereyağını tavamıza alalım. Tereyağ eridiğinde fıstıkları tavaya alıp bir iki çevirelim. Ardından irmiği de ilave edip fıstıkla birlikte kavuralım. Kısık ateşte,istediğimiz renge gelene dek kavurmaya devam edelim. Ayrı bir yerde sütü, şekeri ve suyu karıştıralım. İrmik istediğimiz renge geldiğinde, sulu karışımı soğuk olarak ekleyip, suyunu çekene dek arada karıştıralım. Suyunu çektiğinde altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Şerbeti soğuk ilave edilecek.
Afiyet olsun...
2 Mayıs 2019 Perşembe
29 Nisan 2019 Pazartesi
BAĞIRIP ÇAĞIRMANA GEREK YOK.
"Yıllar sonra öğrendim ki; bağırıp çağırmana gerek yok. Sesini duymak isteyene bir fısıltın yeter."
(Farid Farjad)
25 Nisan 2019 Perşembe
ETİMEK TATLISI
ETİMEK TATLISI
Şerbeti için malzemeler:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 paket sıvı krema
6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz eksik süt
Süsleme;
Hindistan cevizi
Dövülmüş antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; şekeri ve suyu 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Muhallebisi için; tereyağında unu hafif kavurun, nişastayı şekeri ve sütü ekleyip muhallebi pişirin.. Piştikten sonra bir paket kremayı da ekleyip iyice mixerle çırpın.. Etimekleri tepsiye dizin üzerine ılık şerbeti dökün. Sonra muhallebisini güzelce yayın. Mümkünse 1 gece dolapta dinlendirin. Servisten önce krem şantiyi sütle iyice çırparak hazırlayın ve tatlının üzerine düzgünce sürün. Süslemek için üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş antep fıstığı serpip servis edin.
Afiyet olsun...
Şerbeti için malzemeler:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 paket sıvı krema
6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz eksik süt
Süsleme;
Hindistan cevizi
Dövülmüş antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; şekeri ve suyu 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Muhallebisi için; tereyağında unu hafif kavurun, nişastayı şekeri ve sütü ekleyip muhallebi pişirin.. Piştikten sonra bir paket kremayı da ekleyip iyice mixerle çırpın.. Etimekleri tepsiye dizin üzerine ılık şerbeti dökün. Sonra muhallebisini güzelce yayın. Mümkünse 1 gece dolapta dinlendirin. Servisten önce krem şantiyi sütle iyice çırparak hazırlayın ve tatlının üzerine düzgünce sürün. Süslemek için üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş antep fıstığı serpip servis edin.
Afiyet olsun...
22 Nisan 2019 Pazartesi
O ÖYLE BİR BATI Kİ...
O öyle bir batı ki;
Silah satar, barış ister.
Virüs yayar, ilaç satar.
İnsan öldürür, insan hakları savunur.
İşgal eder, demokrasi der...
19 Nisan 2019 Cuma
17 Nisan 2019 Çarşamba
İYİ NİYETLİ İNSANLAR...
"İyi niyetli insanlar yalana çabuk kanarlar, ama bil ki onunda bir koruyup kollayanı var."
(Hz. Mevlana)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)