Avcılık spor değil, cinayettir.
10 Temmuz 2019 Çarşamba
8 Temmuz 2019 Pazartesi
5 Temmuz 2019 Cuma
4 Temmuz 2019 Perşembe
SAĞLIĞIMIZ İÇİN TAVSİYELER
İstanbul Üniversitesi
Onkoloji Enstitüsü Başkanı
Prof. Dr. Erkan TOPUZ’dan
SAĞLIĞIMIZ İÇİN
TAVSİYELER
Lütfen paylaşalım.
2. Haftada En Az 6 Gün Erken Yatın, Erken Kalkın
3. Elektronik Araçlardan Uzak Durun. Kullanmadığınız Zaman Açık Ve Yanınızda Tutmayınız
4. Bilgisayarınızı Açık Tutmayın
5. Telefonda Kısa Konuşun
6. Cep Telefonu İle Konuşmanız 30 Saniyeyi Geçmesin
7. Şampuanlar Ve Duş Jelleri Kanserojen. Vücudunuzu Sabunla Temizleyin Ve Bol Bol Durulanın
8. Zaman Zaman Yalın Ayak Toprakta Yürüyün
9. Giydiğiniz Terliğin Lastik- Plastik Olmamasına Dikkat Edin
10. Gece Uyurken Odadaki Televizyonu, Bilgisayarı vs Fişten Çekin Veya Ana Düğmesinden Kapatın
11. Cep Telefonunuzu Gece Uyurken Yattığınız Odada Bulundurmayın
12. Haftada 4 Kez Balık yiyin ve Balık Çorbası İçin Balığın Kılçığı Kanser Önleyicidir. Mümkünse Balığı Kılçığı İle Yiyin
13. Zerdeçal’ı (Turmerik) Bol Bol Kullanın Salatalarınıza Ekin, Çorbanıza Köftenize Koyun
14. Günde İki Bardak Domates Suyu İçin
15. Tuz Kullanmak İstiyorsanız Kaya Tuzu Kullanın
16. Zeytinyağı faydalı sabah kahvaltısında bir çorba kaşığı zeytinyağının içine kekik, nane, köri, koyup yiyin
17. Esmer Pirinç Tüketin
18. Zeytin Çok Yararlı Bol Bol Tüketin
19. Yağsız Peynir Ve Keçi Peyniri Yiyin
20. Haftada En Çok İki Kez Kırmızı Et Yiyebilirsiniz
21. Çay Önerisi: Yeşil Çay+Böğürtlen+Isırgan+ Limon Kabuğu’nu Karıştır Kaynat Günde İki Kupa İç Dikkat!!!Bunu İlaç Almayan İnsanlar İçebilir
22. Eğer Hiç Bir İlaç İçmiyorsanız Veya İlaçtan 6 Saat Sonra Bir Su Bardağı Greyfurt Suyu İçin
23. Bitkisel Otları Alırken İnternetten Alışveriş Yapmayın-Tarım Bakanlığı Onayı Olanları Eczanelerden Alın
24. Sentetik Yastık Yorgan Kullanmayın Pamuk Yorgan Yastık Daha Sağlıklı
25. Mutfakta Teflon Bulundurmayın Cam-Çelik-Porselen Kaplarda Pişirin
26. Sentetik Malzeme İçeren Halı Kullanmayın
27. Ayakkabı İle Evde Dolaşmayın
28. Organik Ürünler Tüketin En Azından Sebze Meyveyi Mevsiminde Tüketin
29. Fastfood Kanserojendir
30. Acı Biber Kansere Çaredir
31. Haftada En Az Bir Köy Yumurtası Tüketin Ve Özellikle de Beyazını Daha Çok Tüketin
32. Elma Sirkesi Metabolizmayı Hızlandırır Günde Bir Tatlı Kaşığı İçin
( Kadınlarda Kemik Erimesine Sebep Oluyor. Dikkat Edin! )
33. Her Sabah Aç Karına bir Bardak Ilık Su Tüketin
34. Kuru Erik, Böğürtlen, Çilek Tüketin
35. Havuzlarda Kullanılan Klor Kanserojendir Eğer Girerseniz de Hemen Duş Alın
36. İçme Suyu: İstanbul’da, izmir’de Şu Anda Belediyenin Suyu İçilebilir Eğer Satın Alıyorsanız 3 Ayda Bir Markasını Değiştirin
37. Kızartma Yemeyin Haşlama Buğulama Yenmelidir
38. Mikro Dalgada Fazla Isıtmayın
39. Yanmış Yiyecekler Kanserojendir
40. Diş Fırçalarken Kuru Fırçaya Macunu Koyup Fırçalayın Sonra Durulayın
41. Kuru Temizleme Kanserojendir
42. Domates Organikse Veya Mevsiminde Kanser Önleyicidir
43. Elmayı Kabuğu İle Yiyin
44. Sebzeyi Meyveyi Önce Elma Sirkeli Suda 20 Dakika Bekletip Durulayın sonra Kullanın
45. Brokoli, karnabahar, ıspanak, lahana kırmızı turp, kara turp, havuç, maydanoz, rezene, tere tüketin
46. En Yeşil, En Kırmızı, En Sarı Olan Yiyecekleri Yiyin
47. Yeşil Çayı Gündüz Tüketin
48. Kara Üzüm, Karadut, Böğürtlen Şurubu, Ananas Tüketin
49. Çin Üretimi Hiç Bir Şey Kullanmayın Şu Anda Made İn China Yerine Prc (People Republic of China) Yazıyorlar Dikkatli Olun
50. Süt Yerine Ayran ve Yoğurt Tüketin Çünkü Süte Hayvanın Gübreli Yediği Otların Kalıntıları Karışabiliyor
51. Fındık, Fıstık, Ceviz Kabuklu Alıp Kırın Öyle Tüketin
52. Mevsiminde Çekirdekli Karpuz Çok Faydalı
53. Üzüm Yiyin
54. Meyve Suyu Yerine Taze Meyve Tüketin Meyve Suyu Şişmanlatıyor
55. Hareketli Hayatı Tercih Edin
56. Oksijenli Ortamda Günde En Az Yarım Saat 45 Dakika Yürüyün
57. Sigara İçiyorsanız Yüzde 85 veya 90 Akciğer Kanseri Olacaksınız ve Kalp Krizi Geçireceksiniz Demektir.
Sigarayı Bırakınca Vücut 10 Yılda Yenilenebiliyor. Hemen Sigarayı Bırakın.
Bırakınca Kırmızı Olan Ürünleri Tüketin Meyan Kökü ve Kara Meşenin Kabuğunu Ezip Toz Olarak Alın Bu Vücudun Daha Kolay Temizlenmesini Sağlıyor.
Yılında 9 Milyon Kişi Akciğer Kanseri Olacak. Yirmi Saniyede Bir Kişi Akciğer Kanseri Oluyor.
58. Akciğer Kanseri Belirtileri Omuz Ağrıları, Yüksek Ateş, Öksürük Ve Kanlı Balgamdan Anlaşılır.
59. Stresten Uzak Durun Kanseri Tetikliyor.
60. Doktora inanın, Aile Sevgisine Bağlılık Gösterin Ki Stresin Etkileri yok olsun.
61.Elinizdeki İmkanlarla Mutlu Olun, Sizden Daha Az İmkanlara Sahip İnsanlar Olduğunu Unutmayın
62. Üzüm Çekirdeği Ve Keten Tohumu Günde Bir Tatlı Kaşığı Tüketin
63. Günde Bir Su Bardağı Akşamları Kefir Tüketin. Günde Bir Kez Büyük Apdeste Çıkılması Gerekir Eğer Olmuyorsa İlerde Kolon Kanseri Olma Olasılığı Yüksektir. Buna Dikkat Edin.
64. Beyaz Un Beyaz Şeker Ve Tuzdan Uzak Durun
65. Halsiz Hissediyorsanız Günde Birer Adet B Ve C Vitamini Alın
66. Kanser Hastaları Doktoruna Danışmadan Hiç Bir Bitkisel Ot Kullanmamalıdır. İlaç İçiyorsa Asla Ot Kullanmamalıdır.
67. Bütün Petrol Ürünleri Kanserojen. Şeytanın Dışkısı Olarak Adlandırılıyor.y Kullandığınız Her Şeyin Petrol Ürününden Yapılıp Yapılmadığını Sorgulayın..!
1 Temmuz 2019 Pazartesi
SİLAHINI BIRAKMAYAN ŞEHİT...
SİLAHINI BIRAKMAYAN ŞEHİT...
1996 yılında
Bingöl kırsalında
26 askeriyle birlikte
şehit düşen
Asteğmen Sunay Civan'ın naaşı
silahı bırakmayınca;
silahıyla beraber
morga kaldırılmak
zorunda kalınmıştı.
Morga gelen silah arkadaşları da
kenetlenmiş parmaklarını
açmayı başaramadılar
ve silahı alamadılar.
Ama Şehit Asteğmen
Sunay Civan'ın komutanı,
Morgda "Asker görev bitti" deyince
gevşeyen parmaklarının arasından
silahı alınabilmişti.
Rabbim
tüm şehitlerimize Rahmet Eylesin.
(Amin)
28 Haziran 2019 Cuma
27 Haziran 2019 Perşembe
HİRA TATLISI
Malzemeler;
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 tane Portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı su
Yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı şeker
Üzerine; İrmik
HAZIRLANIŞI
*Yumurta, sıvı yağ, ve yoğurt yoğurma kabına alınıp karıştırılır. İrmik, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir. Azar azar un eklenip ele hafif yapışan ama aynı zamanda kolay yuvarlanabilen bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. *Hazırlanan hamur 5-10 dakika dinlendirilir.Ceviz den biraz daha büyük parçalar kopartılıp yuvarlanır, irmiğe bulanıp tepsiye dizilir. *Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
*Şerbeti için su, şeker ve portakal suyu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırılır. (Şerbeti ocakta kaynatmıyoruz!) Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine hazırlanan şerbet gezdirilir. Tatlılar şerbetini çekip iyice soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun...
26 Haziran 2019 Çarşamba
KAVUŞMAK
"Baharda kışı, kışın da baharı özler insan. Kavuşmak şart mı ? Boşver… Bazı şeyler yokken güzel."
(Özdemir Asaf)
24 Haziran 2019 Pazartesi
BEN VAR SEVERSEN
“Benim sana verebileceğim çok bir şey yok aslında; çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen.”
(Aşık Veysel Şatıroğlu)
21 Haziran 2019 Cuma
19 Haziran 2019 Çarşamba
17 Haziran 2019 Pazartesi
16 Haziran 2019 Pazar
HALKA TATLISI
HALKA TATLISI
Malzemeler;
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un ( ben yaklaşık bir su bardağı kadar un kullandım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır. Kıvamı ne katı ne de cıvık olacak. Krema torbasından sıkılabilecek kıvamda olacak. Ölçülerde kullanılan fincan Türk kahvesi fincanı olacak. Benim fincanlardan kaynaklı herhalde hamur baya bir cıvık oldu ben de biraz daha un ekledim. Hazırlanan hamur krema torbasına koyulur ve ılık yağın içerisine halka şeklinde sıkılır. Orta ısılı ateşte kızaran tatlılar soğuk şerbete batırılır. Antep fıstığı ile süslenerek servise sunulur. Tatlının iki püf noktası var arkadaşlar 1. Hamur krema torbasından sıkılacak kıvamda olacak 2. Yağ kızgın olmayacak ki birden dışı kızarıp içi hamur kalmasın.
Afiyet olsun...
Malzemeler;
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un ( ben yaklaşık bir su bardağı kadar un kullandım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır. Kıvamı ne katı ne de cıvık olacak. Krema torbasından sıkılabilecek kıvamda olacak. Ölçülerde kullanılan fincan Türk kahvesi fincanı olacak. Benim fincanlardan kaynaklı herhalde hamur baya bir cıvık oldu ben de biraz daha un ekledim. Hazırlanan hamur krema torbasına koyulur ve ılık yağın içerisine halka şeklinde sıkılır. Orta ısılı ateşte kızaran tatlılar soğuk şerbete batırılır. Antep fıstığı ile süslenerek servise sunulur. Tatlının iki püf noktası var arkadaşlar 1. Hamur krema torbasından sıkılacak kıvamda olacak 2. Yağ kızgın olmayacak ki birden dışı kızarıp içi hamur kalmasın.
Afiyet olsun...
14 Haziran 2019 Cuma
NAMUS
Eşi ile anlaşamayan bir adama “sebep nedir?” diye sormuşlar.
Adam da “Namusum hakkında konuşmam” demiş.
Karısından ayrılınca tekrar sormuşlar;
“sebep neydi?” diye.
Adam da şöyle cevaplamış;
“Başkalarının namusu hakkında konuşmam.”
Konunun önemi ile ilgili bir hadis... "Şüphesiz ki kıyamet gününde Allah katında mevkii en kötü olacak insanlardan biri, karısı ile haşır neşir olup da sonra onun sırrını yayandır.”
Hz. Muhammed (sas)
(Müslim, Nikâh, 123 (1437)
12 Haziran 2019 Çarşamba
10 Haziran 2019 Pazartesi
31 Mayıs 2019 Cuma
28 Mayıs 2019 Salı
ADAM SATIN ALMAK
"Türkiye hala kalkınamamışsa bunun en büyük sebebi batının içimizden çok kolay adam satın alabilmiş olmasıdır."
(Turgut Özal)
25 Mayıs 2019 Cumartesi
24 Mayıs 2019 Cuma
22 Mayıs 2019 Çarşamba
20 Mayıs 2019 Pazartesi
TERAZİ
İnsan, başkasının yanlışını teraziye koymadan önce; diğer kefeye kendisini koymalı, ne kadar doğruyum diye...
17 Mayıs 2019 Cuma
Bulgurlu Patates Köftesi
Bulgurlu Patates Köftesi
Malzemeler:
-4 adet patates
-2 su bardağı köftelik bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-2 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-3 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı zeytin yağı
-tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Hazırlanışı: Bulguru derin bir kab içerisine koyup üzerine sıcak su ekleyip kaşık ile karıştırıp üzerini kapatıp 10-15 dk dinlendirin.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayıp soğutmadan sıcak sıcak ezip dinlenen bulgura karıştırıp tekrar üzerini kapatıp 10dk dinlendirin.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salçaları ve baharatları ekleyip kavurup ocaktan alıp bulgurlu patatese ilave edip nar ekşisi ve limon suyu ile birlikte iyice yoğurun.
Maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp köfteye ekleyip 5dk daha yoğurun
Hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle sıkarak şekil verip marul ve limon eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
-4 adet patates
-2 su bardağı köftelik bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-2 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-3 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı zeytin yağı
-tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Hazırlanışı: Bulguru derin bir kab içerisine koyup üzerine sıcak su ekleyip kaşık ile karıştırıp üzerini kapatıp 10-15 dk dinlendirin.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayıp soğutmadan sıcak sıcak ezip dinlenen bulgura karıştırıp tekrar üzerini kapatıp 10dk dinlendirin.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salçaları ve baharatları ekleyip kavurup ocaktan alıp bulgurlu patatese ilave edip nar ekşisi ve limon suyu ile birlikte iyice yoğurun.
Maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp köfteye ekleyip 5dk daha yoğurun
Hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle sıkarak şekil verip marul ve limon eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun...
15 Mayıs 2019 Çarşamba
YANLIŞ YAPTIĞIMIZDA BİZİ UYARMAZSANIZ...
"Yanlış yaptığımızda bizi uyarmazsanız sizde hayır yoktur, uyardığınız halde sizi dinlemezsek bizde hayır yoktur."
Hz. Ömer (ra)
14 Mayıs 2019 Salı
KİMSEYİ AYIPLAMA...
“Birini ayıplamakta acele etme. Senin geçtiğin yoldan geçmemiş, senin kadar hızlı düşünemiyor olabilir. Unutma ki bir zamanlar sen de şu anda bildiklerinden bihaberdin.”
(Malcolm X)
12 Mayıs 2019 Pazar
TOHUMDAKİ OYUN
"Önce tohum sattılar, bu tohum böcekleri çekti. Böceklerden kurtulmak için al ilacı dediler, bu da hasta etti. Hasta olunca da al aşı dediler. Ama bunları yapan hep aynı şirketti."
Prof. Dr. Otkay Sinanoğlu
10 Mayıs 2019 Cuma
ADALET
"Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır..."
(Mâide Suresi-8)
9 Mayıs 2019 Perşembe
DUA
“Allah'ım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle. Beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi kalbimi de hatalardan arındır."
Hz. Muhammed (sas)
8 Mayıs 2019 Çarşamba
İYİ KURT KÖTÜ KURT
Kızılderili bilge torununa şöyle der;
Bak evlat, her insanın içinde birbiriyle mücadele eden, çatışan iki kurt vardır.
Biri kin, nefret, ihanet, korku ve düşmanlığı ister.
Diğeri ise; sevgiyi, güveni, dostluğu, umudu ve özgürlüğü…
Küçük torun dedesine sorar;
“Peki hangisi kazanır?“
Yaşlı adam cevap verir;
“Hangisini daha iyi beslersen !…”
Bak evlat, her insanın içinde birbiriyle mücadele eden, çatışan iki kurt vardır.
Biri kin, nefret, ihanet, korku ve düşmanlığı ister.
Diğeri ise; sevgiyi, güveni, dostluğu, umudu ve özgürlüğü…
Küçük torun dedesine sorar;
“Peki hangisi kazanır?“
Yaşlı adam cevap verir;
“Hangisini daha iyi beslersen !…”
Labels:
akkurt,
aşık kurt,
bilge hikayesi,
bozkurt,
dostluk,
düşmanlık,
grikurt,
güven,
güzel hikaye,
ihanet,
kızılderili hikayesi,
kin,
korku,
nasihat,
nefret,
özgürlük,
romantik kurt,
sevgi,
Umut
4 Mayıs 2019 Cumartesi
İRMİK HELVASI
İRMİK HELVASI
Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 su bardağında 2 parmak eksik su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ (dolu değil)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı ve tereyağını tavamıza alalım. Tereyağ eridiğinde fıstıkları tavaya alıp bir iki çevirelim. Ardından irmiği de ilave edip fıstıkla birlikte kavuralım. Kısık ateşte,istediğimiz renge gelene dek kavurmaya devam edelim. Ayrı bir yerde sütü, şekeri ve suyu karıştıralım. İrmik istediğimiz renge geldiğinde, sulu karışımı soğuk olarak ekleyip, suyunu çekene dek arada karıştıralım. Suyunu çektiğinde altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Şerbeti soğuk ilave edilecek.
Afiyet olsun...
Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 su bardağında 2 parmak eksik su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ (dolu değil)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı ve tereyağını tavamıza alalım. Tereyağ eridiğinde fıstıkları tavaya alıp bir iki çevirelim. Ardından irmiği de ilave edip fıstıkla birlikte kavuralım. Kısık ateşte,istediğimiz renge gelene dek kavurmaya devam edelim. Ayrı bir yerde sütü, şekeri ve suyu karıştıralım. İrmik istediğimiz renge geldiğinde, sulu karışımı soğuk olarak ekleyip, suyunu çekene dek arada karıştıralım. Suyunu çektiğinde altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Şerbeti soğuk ilave edilecek.
Afiyet olsun...
2 Mayıs 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)