25 Ekim 2019 Cuma
Zeytin çekirdeklerinden tespih...
Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Muhammet Bulut, 65 yıldır yabani zeytin çekirdeğinden tespih yapıyor.
Kedinin Bayrak Sevgisi :)
'Bayrak Aşkı' Ülkemin kedilerinde bile var. Vatan hainlerine kapak olsun...
24 Ekim 2019 Perşembe
23 Ekim 2019 Çarşamba
70 SENE SONRA CAMİYE DÖNEBİLDİM :(
“7 yaşlarında camiye gittim.
Dizimde ağrı olduğu için bir ayağımı uzatmıştım.
Birden yaşlı bir adamın ayağıyla ayağıma vurmasıyla irkildim.
Sonra haşin bir ifadeyle 'Utanmıyor musun,
Allah'ın evinde ayağını uzatmış oturuyorsun, kalk!'
gibi sözlerine muhatap oldum. Kalktım ve
ancak 70 sene sonra camiye dönebildim.”
Cem Karaca
(Allah Rahmet Eylesin)
21 Ekim 2019 Pazartesi
ACILI EZME
ACILI EZME
Malzemeler;
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
ve isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış soğanı, sarımsağı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu mutfak robotundan çekin ve çukur bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, biber salçasını ve naneyi ekleyin. İsteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın. Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin, ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu içebilirsiniz çok lezzetli ) ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hot Crushing Materials;
Malzemeler;
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
ve isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış soğanı, sarımsağı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu mutfak robotundan çekin ve çukur bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, biber salçasını ve naneyi ekleyin. İsteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın. Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin, ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu içebilirsiniz çok lezzetli ) ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hot Crushing Materials;
4 tomatoes Half bunch of parsley 1 large red pepper 1 nectarine 3 cloves of garlic 1 tablespoon pepper paste 1 tablespoon dry mint 1 teaspoon black pepper 1 teaspoon pulp pepper Salt and added according to pomegranate juice PREPARATION OF Remove the onion, garlic, tomato, red pepper, parsley from the food processor and place in a pit container. Add salt, pepper, chili paste, pepper paste and mint. Optionally add pepper paste and mix well. Spicy mash to leave the excess water or pit like a little wait, the excess water accumulated in a container can be taken (you can drink the juice is very delicious) and spicy butter served on the serving plate with pomegranate sour.
Enjoy your meal
19 Ekim 2019 Cumartesi
18 Ekim 2019 Cuma
17 Ekim 2019 Perşembe
8 Ekim 2019 Salı
KUŞBURNU TARİFLERİ
Kuşburnunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Her Derde Deva Şifalı Kuşburnu
Kışın içinizi ısıtan lezzetiyle şifa dağıtan, yazın soğuk şerbetiyle serinlik vadeden kuşburnu, haşlanarak veya doğranarak kullanılır. Yüzyıllardır Anadolu topraklarında yaşayanların şifa kaynağıdır. 300 yıl kadar yaşayan kuşburnu ağacı varlığı bilinirken, ortalama bitki ömrü 30 – 40 yıldır.
Milattan önceki yıllarda Akdeniz’de saflığın simgesi olarak sembolikleşen kuşburnu, Roma döneminde karın ağrısını geçirmek için kullanılmıştır. Ortaçağ’da diş eti kanaması, böbrek ve safra taşı hastalıkları için tercih edilen kuşburnundan eski çağlarda kek, reçel ve şarap yapılmıştır. Dünyada 70 kadar çeşidi olduğu bilinen bitkinin ülkemizde 27 türü hayat bulmaktadır.
Bitkinin dünyadaki gen merkezi Anadolu’dur. Tokat, Gümüşhane, Samsun ve Kastamonu’da endüstriyel kuşburnu üretimi yapılmaktadır.
Kuşburnu Nedir?
Köpekgülü, rosa canini, dog rose ve eglantier adıyla da anılan kuşburnu meyvesi gülgiller familyasında sınıflandırılır. Yabani gül de denilen kuşburnu, olgunlaşan çiçeklerin dökülen taç yapraklarının ardından ortaya çıkan meyvenin adıdır. 1,5 – 2 cm uzunluğundaki kırmızı meyvelerin içinde beyaz renkli tüylü çekirdekler yer alır.
Anadolu’nun yerli bitkilerinden olan kuşburnu kayalık ve kırsal alanlarda kendiliğinden yetişir. Sonbaharda dökülen taç yaprakların ardından kurutulan meyveler toplanarak kurutulur.
Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?
Kuşburnu faydaları arasında ilk sırada yoğun C vitamini içeriğinden bahsedilebilir. Soğuk algınlığına karşı kuvvetli bir koruyucudur. Enerji verir, güçsüzlük, yorgunluk ve bitkinlik durumlarında tercih edilir.
Yalnızca 5 gram kuru kuşburnu alındığında günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %35, A vitamini ihtiyacının %5, kalsiyumun %1’ini ve lif ihtiyacının %5 karşılanmış olur. Besleyicidir.
Böbrek, mesane ve safra kesesi sorunlarında harici olarak kullanılır. Metabolizmayı hızlandırır. İdrar söktürücü etkisi mevcuttur.
Kan basıncını düzenler. Tansiyon hastalarının tansiyonunu düşürdüğü bilinir. Hastaların doktor kontrolünde bitkiyi tüketmesi önemlidir.
Romatizmal ağrıların hafiflemesine yardımcıdır. Özellikle iltihaplı eklem romatizması için tercih edilir.
Çay olarak içildiğinde boğaz enfeksiyonlarını yatıştırır.
Kötü kolesterolü düşürür. Kolesterol hastalarının doktorlarına danışarak bitkiyi tüketmesi tavsiye edilir.
Cilde parlaklık verir, içeriğindeki A vitamini saç ve cildin parlaklığı için vücuda destek olur.
Doğal antioksidan içeriği sayesinde toksinlerin atımına yardımcıdır.
Lösemi ve mide kanserinin yayılmasını önlediğine dair makaleler yayımlanmıştır. Kanser hastaları doktor onayıyla kuşburnu içerek tedavilerini destekleyebilir.
Kuşburnu cinsel isteği artırmaktadır.
Kür olarak içimi basur hastaları için tavsiye edilir.
Kuşburnu süt yapar mı sorusunun yanıtı olumludur. Sütün besin değerini artıran kuşburnunu kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.
Kuşburnu Zayıflatır Mı? Besin Değeri Nedir?
“Kuşburnu zayıflatır mı?” sorusunun yanıtı dolaylı olarak evettir. Sıcak suyun vücuttan atımı soğuk suya göre daha geç olduğundan sıcak bitki çayı içmek daha uzun süre tok hissettirir. Vücuttan ödem atımına yardımcı olan kuşburnu kalori anlamında da oldukça düşük değerlere sahiptir. 100 gramı 162 kaloridir.
Kuşburnu C vitamini açısından zengin, fosfor ve potasyum bakımından depo niteliğindedir. A vitamini, B1, B2, E ve K vitamini bulunduran içecek mineral yönünden ise sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, bakır ve çinko içerir. Sülfat, klorür, nitrat da kuşburnunun içeriğinde yer alır.
Kuşburnu Nasıl Kullanılır?
Kuşburnu fidanı farklı kullanım alanları ile tam anlamıyla zenginlik sunar.
Hem şifa kaynağı olarak alternatif tıpta hem de mutfaklarda kullanılabilen kuşburnu ağacının kökü, kurutulduktan sonra çay şeklinde demlenerek içilebilir. Çay tarçın, karanfil ve bal ile lezzetlendirilebilir ve böylece kuşburnunun hafif ekşi tadı aromalandırılabilir.
Çayın yanı sıra kuşburnu şerbeti de yapılabilecek diğer bir içecektir.
Marmelat ve reçel olarak da yenebilen kuşburnu tart ve keklerin içine de katılabilir. Marmelat ve reçeller ekmek üzerine sürülerek yenebildiği gibi kurabiyelerin içine konularak da servis edilebilir. Hamur işlerine yakışan ekşi – tatlı lezzet, serpilecek pudra şekeriyle daha da tatlı hale getirilir.
Kuşburnundan pekmez de yapılabilir. Üzüm, dut, elma gibi pekmezi yapılan diğer meyveler gibi kuşburnu pekmezi de şifa kaynağıdır. Tahin ile karıştırılmaya uygun olmayan ekşi kuşburnu pekmezi sade olarak yenebilir. Eser miktarda konularak tavuk yemeklerini de çeşnilendirebilir.
Kuşburnu sirkesi de meyveden yapılan bir diğer kullanışlı üründür. Piyasada nadir bulunan kuşburnu sirkesi, temizlikte kullanılabileceği gibi yemek ve salatalara da dökülebilir.
Kuşburnu çeşitleri arasındaki kuşburnu tozu da içecek olarak tercih edilebilir ancak sentetik olan içecek doğal kuşburnu çayından daha az yarar sunar.
Meyve suyu da yapılabilen kuşburnu cilt temizliğinde de tercih edilebilir. Soğuttuğunuz kuşburnu çayını tonik olarak kullanarak cildinizi canlandırabilirsiniz.
Kuşburnu çekirdeğinden elde edilen yağ da cilt için oldukça besleyicidir. Kuşburnu yağı cildin genç görünmesi, parlaması ve sağlıklı görünüm sergilemesi için kullanılabilir.
Kuşburnu Kürü Nasıl Yapılır?
Kuşburnu kürü, birçok hastalığın tedavisinde alternatif tıp alanında kullanılır. Özellikle diz kapağı ağrılarını sağaltan kür, düzenli uygulanmalıdır. Vücuda yüksek oranda C vitamini desteği veren kuşburnu, 1 ay kadar düzenli içilmelidir.
Kürün hazırlanması için 1 su bardağı suya ve kuşburnuna ihtiyaç vardır. Aktarda satılan kuşburnunun kullanılabileceği yapım işleminde çay yapılmadan önce kuşburnu meyveleri çatlatılır. Kaynamış suya bir tatlı kaşığı kadar kuşburnu eklenir ve on beş dakika demlenmeye bırakılır. Günde iki veya üç defa içilmesi önerilir.
Kuşburnu Zararları Nelerdir?
Kuşburnu suyu bilinen herhangi bir zararı olmayan bir içecektir. Dikkatli tüketmek ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Hastaların doktor kontrolünde kuşburnu tüketmesi tavsiye edilir.
Hamileler ve emziren anneler de aşırı kuşburnu içiminden kaçınmalıdır.
Vücuttan su atımını hızlandıran içeceğin fazla alımı susuz kalınmasına neden olabilir.
Alerjik reaksiyon uyandırabilen kuşburnu tansiyon düşürür, çok düşük tansiyonlu kimselerin kuşburnu içmesi sakıncalı olabilmektedir.
Çok fazla kuşburnu tüketmek, böbrek taşı oluşturabilir. Kuşburnunun fazla tüketimi ishal, bulantı, baş ağrısı, yorgunluk yapabilir.
Kuşburnu Fiyatları Ne Kadar?
Kuşburnu fiyatları genel itibarıyla uygundur. Kuşburnu tohumu doğada, yol kenarlarında, ağaçlık bölgelerde bulunabildiğinden kırsal alanda yaşayan kimseler kuşburnunu doğadan toplayarak kullanır.
Kurutulup elenmiş kuşburnunun kilo fiyatı 8 – 10 lira arasındadır. Şehirde ise marketlerde, aktar ve organik pazarlarda kuşburnu bulunabilir. Kiloluk ve gramlık paketlerle alıcı bulan kuşburnu ekonomik bir içecektir.
Kimi organik besin desteği firmaları kuşburnu kapsülü sunmaktadır. Vitamin ve mineral desteği olarak kullanılan kuşburnu kapsülleri eczanelerde de bulunabilir. Ek gıda olarak alınabilecek olan ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Kuşburnu ile Şifalı ve Leziz 3 Tarif1) 3 Tas Has Hoşaf Kuşburnu Hoşafı
Kuşburnu farklı tariflerde hazırlanarak mutfaklara şifa getirir. Kuşburnu hoşafı gibi sıcak içecek yapılarak soğuk kış günlerinde bağışıklık güçlendirici bir içecek olarak tüketilir. Vitamin açısından zengin olan hoşafın içine damak zevkine göre karanfil, tarçın gibi tatlandırıcılar da atılabilir.
2) Krem Kıvamında Reçel Kuşburnu Marmelatı
Kahvaltıda kuşburnu yemek isteyenler, kuşburnu marmelatı ile sofralarına renk katabilir. Tereyağı ve lor peyniri ile beraber ekmeğe sürülerek yenen marmelat, her yaştan tüketici tarafından güvenle yenebilir. Marmelatın şeker oranı damak tadına göre belirlenir.
Tarif: Kuşburnu Marmelatı
3) Şifa Kaynağı Kuşburnu Çayı
En bilinen kuşburnu tarifi ise elbette kuşburnu çayı olarak bilinir. Suda demlenen ve süzülerek içime hazırlanan kuşburnu düzenli tüketildiğinde çok faydalıdır. Sindirim sistemini düzenleyen, diz rahatsızlıklarını onaran, bağışıklığı kuvvetlendiren kuşburnu çayı yazın buzla beraber soğuk olarak da tüketilebilir.
for English
Her Derde Deva Şifalı Kuşburnu
Kışın içinizi ısıtan lezzetiyle şifa dağıtan, yazın soğuk şerbetiyle serinlik vadeden kuşburnu, haşlanarak veya doğranarak kullanılır. Yüzyıllardır Anadolu topraklarında yaşayanların şifa kaynağıdır. 300 yıl kadar yaşayan kuşburnu ağacı varlığı bilinirken, ortalama bitki ömrü 30 – 40 yıldır.
Milattan önceki yıllarda Akdeniz’de saflığın simgesi olarak sembolikleşen kuşburnu, Roma döneminde karın ağrısını geçirmek için kullanılmıştır. Ortaçağ’da diş eti kanaması, böbrek ve safra taşı hastalıkları için tercih edilen kuşburnundan eski çağlarda kek, reçel ve şarap yapılmıştır. Dünyada 70 kadar çeşidi olduğu bilinen bitkinin ülkemizde 27 türü hayat bulmaktadır.
Bitkinin dünyadaki gen merkezi Anadolu’dur. Tokat, Gümüşhane, Samsun ve Kastamonu’da endüstriyel kuşburnu üretimi yapılmaktadır.
Kuşburnu Nedir?
Köpekgülü, rosa canini, dog rose ve eglantier adıyla da anılan kuşburnu meyvesi gülgiller familyasında sınıflandırılır. Yabani gül de denilen kuşburnu, olgunlaşan çiçeklerin dökülen taç yapraklarının ardından ortaya çıkan meyvenin adıdır. 1,5 – 2 cm uzunluğundaki kırmızı meyvelerin içinde beyaz renkli tüylü çekirdekler yer alır.
Anadolu’nun yerli bitkilerinden olan kuşburnu kayalık ve kırsal alanlarda kendiliğinden yetişir. Sonbaharda dökülen taç yaprakların ardından kurutulan meyveler toplanarak kurutulur.
Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?
Kuşburnu faydaları arasında ilk sırada yoğun C vitamini içeriğinden bahsedilebilir. Soğuk algınlığına karşı kuvvetli bir koruyucudur. Enerji verir, güçsüzlük, yorgunluk ve bitkinlik durumlarında tercih edilir.
Yalnızca 5 gram kuru kuşburnu alındığında günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %35, A vitamini ihtiyacının %5, kalsiyumun %1’ini ve lif ihtiyacının %5 karşılanmış olur. Besleyicidir.
Böbrek, mesane ve safra kesesi sorunlarında harici olarak kullanılır. Metabolizmayı hızlandırır. İdrar söktürücü etkisi mevcuttur.
Kan basıncını düzenler. Tansiyon hastalarının tansiyonunu düşürdüğü bilinir. Hastaların doktor kontrolünde bitkiyi tüketmesi önemlidir.
Romatizmal ağrıların hafiflemesine yardımcıdır. Özellikle iltihaplı eklem romatizması için tercih edilir.
Çay olarak içildiğinde boğaz enfeksiyonlarını yatıştırır.
Kötü kolesterolü düşürür. Kolesterol hastalarının doktorlarına danışarak bitkiyi tüketmesi tavsiye edilir.
Cilde parlaklık verir, içeriğindeki A vitamini saç ve cildin parlaklığı için vücuda destek olur.
Doğal antioksidan içeriği sayesinde toksinlerin atımına yardımcıdır.
Lösemi ve mide kanserinin yayılmasını önlediğine dair makaleler yayımlanmıştır. Kanser hastaları doktor onayıyla kuşburnu içerek tedavilerini destekleyebilir.
Kuşburnu cinsel isteği artırmaktadır.
Kür olarak içimi basur hastaları için tavsiye edilir.
Kuşburnu süt yapar mı sorusunun yanıtı olumludur. Sütün besin değerini artıran kuşburnunu kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.
Kuşburnu Zayıflatır Mı? Besin Değeri Nedir?
“Kuşburnu zayıflatır mı?” sorusunun yanıtı dolaylı olarak evettir. Sıcak suyun vücuttan atımı soğuk suya göre daha geç olduğundan sıcak bitki çayı içmek daha uzun süre tok hissettirir. Vücuttan ödem atımına yardımcı olan kuşburnu kalori anlamında da oldukça düşük değerlere sahiptir. 100 gramı 162 kaloridir.
Kuşburnu C vitamini açısından zengin, fosfor ve potasyum bakımından depo niteliğindedir. A vitamini, B1, B2, E ve K vitamini bulunduran içecek mineral yönünden ise sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, bakır ve çinko içerir. Sülfat, klorür, nitrat da kuşburnunun içeriğinde yer alır.
Kuşburnu Nasıl Kullanılır?
Kuşburnu fidanı farklı kullanım alanları ile tam anlamıyla zenginlik sunar.
Hem şifa kaynağı olarak alternatif tıpta hem de mutfaklarda kullanılabilen kuşburnu ağacının kökü, kurutulduktan sonra çay şeklinde demlenerek içilebilir. Çay tarçın, karanfil ve bal ile lezzetlendirilebilir ve böylece kuşburnunun hafif ekşi tadı aromalandırılabilir.
Çayın yanı sıra kuşburnu şerbeti de yapılabilecek diğer bir içecektir.
Marmelat ve reçel olarak da yenebilen kuşburnu tart ve keklerin içine de katılabilir. Marmelat ve reçeller ekmek üzerine sürülerek yenebildiği gibi kurabiyelerin içine konularak da servis edilebilir. Hamur işlerine yakışan ekşi – tatlı lezzet, serpilecek pudra şekeriyle daha da tatlı hale getirilir.
Kuşburnundan pekmez de yapılabilir. Üzüm, dut, elma gibi pekmezi yapılan diğer meyveler gibi kuşburnu pekmezi de şifa kaynağıdır. Tahin ile karıştırılmaya uygun olmayan ekşi kuşburnu pekmezi sade olarak yenebilir. Eser miktarda konularak tavuk yemeklerini de çeşnilendirebilir.
Kuşburnu sirkesi de meyveden yapılan bir diğer kullanışlı üründür. Piyasada nadir bulunan kuşburnu sirkesi, temizlikte kullanılabileceği gibi yemek ve salatalara da dökülebilir.
Kuşburnu çeşitleri arasındaki kuşburnu tozu da içecek olarak tercih edilebilir ancak sentetik olan içecek doğal kuşburnu çayından daha az yarar sunar.
Meyve suyu da yapılabilen kuşburnu cilt temizliğinde de tercih edilebilir. Soğuttuğunuz kuşburnu çayını tonik olarak kullanarak cildinizi canlandırabilirsiniz.
Kuşburnu çekirdeğinden elde edilen yağ da cilt için oldukça besleyicidir. Kuşburnu yağı cildin genç görünmesi, parlaması ve sağlıklı görünüm sergilemesi için kullanılabilir.
Kuşburnu Kürü Nasıl Yapılır?
Kuşburnu kürü, birçok hastalığın tedavisinde alternatif tıp alanında kullanılır. Özellikle diz kapağı ağrılarını sağaltan kür, düzenli uygulanmalıdır. Vücuda yüksek oranda C vitamini desteği veren kuşburnu, 1 ay kadar düzenli içilmelidir.
Kürün hazırlanması için 1 su bardağı suya ve kuşburnuna ihtiyaç vardır. Aktarda satılan kuşburnunun kullanılabileceği yapım işleminde çay yapılmadan önce kuşburnu meyveleri çatlatılır. Kaynamış suya bir tatlı kaşığı kadar kuşburnu eklenir ve on beş dakika demlenmeye bırakılır. Günde iki veya üç defa içilmesi önerilir.
Kuşburnu Zararları Nelerdir?
Kuşburnu suyu bilinen herhangi bir zararı olmayan bir içecektir. Dikkatli tüketmek ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Hastaların doktor kontrolünde kuşburnu tüketmesi tavsiye edilir.
Hamileler ve emziren anneler de aşırı kuşburnu içiminden kaçınmalıdır.
Vücuttan su atımını hızlandıran içeceğin fazla alımı susuz kalınmasına neden olabilir.
Alerjik reaksiyon uyandırabilen kuşburnu tansiyon düşürür, çok düşük tansiyonlu kimselerin kuşburnu içmesi sakıncalı olabilmektedir.
Çok fazla kuşburnu tüketmek, böbrek taşı oluşturabilir. Kuşburnunun fazla tüketimi ishal, bulantı, baş ağrısı, yorgunluk yapabilir.
Kuşburnu Fiyatları Ne Kadar?
Kuşburnu fiyatları genel itibarıyla uygundur. Kuşburnu tohumu doğada, yol kenarlarında, ağaçlık bölgelerde bulunabildiğinden kırsal alanda yaşayan kimseler kuşburnunu doğadan toplayarak kullanır.
Kurutulup elenmiş kuşburnunun kilo fiyatı 8 – 10 lira arasındadır. Şehirde ise marketlerde, aktar ve organik pazarlarda kuşburnu bulunabilir. Kiloluk ve gramlık paketlerle alıcı bulan kuşburnu ekonomik bir içecektir.
Kimi organik besin desteği firmaları kuşburnu kapsülü sunmaktadır. Vitamin ve mineral desteği olarak kullanılan kuşburnu kapsülleri eczanelerde de bulunabilir. Ek gıda olarak alınabilecek olan ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Kuşburnu ile Şifalı ve Leziz 3 Tarif1) 3 Tas Has Hoşaf Kuşburnu Hoşafı
Kuşburnu farklı tariflerde hazırlanarak mutfaklara şifa getirir. Kuşburnu hoşafı gibi sıcak içecek yapılarak soğuk kış günlerinde bağışıklık güçlendirici bir içecek olarak tüketilir. Vitamin açısından zengin olan hoşafın içine damak zevkine göre karanfil, tarçın gibi tatlandırıcılar da atılabilir.
2) Krem Kıvamında Reçel Kuşburnu Marmelatı
Kahvaltıda kuşburnu yemek isteyenler, kuşburnu marmelatı ile sofralarına renk katabilir. Tereyağı ve lor peyniri ile beraber ekmeğe sürülerek yenen marmelat, her yaştan tüketici tarafından güvenle yenebilir. Marmelatın şeker oranı damak tadına göre belirlenir.
Tarif: Kuşburnu Marmelatı
3) Şifa Kaynağı Kuşburnu Çayı
En bilinen kuşburnu tarifi ise elbette kuşburnu çayı olarak bilinir. Suda demlenen ve süzülerek içime hazırlanan kuşburnu düzenli tüketildiğinde çok faydalıdır. Sindirim sistemini düzenleyen, diz rahatsızlıklarını onaran, bağışıklığı kuvvetlendiren kuşburnu çayı yazın buzla beraber soğuk olarak da tüketilebilir.
Medicinal and Delicious 3 Recipes with Rosehips 1) 3 Tas Has Hosaf Rosehip Hosafu Rosehip is prepared in different recipes and brings healing to kitchens. It is consumed as a immune booster drink on cold winter days by making a hot drink like rosehip compote. Sweeteners such as cloves and cinnamon can be added to the compote, which is rich in vitamins. 2) Cream Consist of Jam Rosehip Marmalade For those who want to eat rosehip breakfast, rosehip marmalade can add color to their tables. The marmalade, which is eaten by bread and butter and curd cheese, can be eaten safely by consumers of all ages. The sugar content of marmalade is determined according to the taste of the palate. Recipe: Rosehip Marmalade 3) Healing Source Rosehip Tea The best known rosehip recipe is of course known as rosehip tea. Rosehip brewed in water and prepared by draining is very useful when consumed regularly. Rosehip tea, which regulates the digestive system, repairs knee ailments and strengthens immunity, can be consumed in the cold together with ice in summer.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi
senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi
ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın
gâlib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın
(Yahya Kemal Beyatlı)
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
2 Ekim 2019 Çarşamba
AŞKINDAN DİVANEYE DÖNDÜM
Dünya'nın en sadık canlısı Divane Kuşu. Eğer dişisi ölürse erkek olan taş yiyerek intihar eder. 'Aşkından divaneye döndüm' sözü de buradan gelir.
30 Eylül 2019 Pazartesi
25 Eylül 2019 Çarşamba
19 Eylül 2019 Perşembe
UMUT KESİLMEZ...
Fil çoğalsın.. Ebabilden umut kesilmez
Firavun azsa da, Nil'den umut kesilmez
Zalimler ölmüyor diye ye'se kapılma
Sabret hele.. Azrail'den umut kesilmez..!
(Abdurrahim Karakoç)
16 Eylül 2019 Pazartesi
9 Eylül 2019 Pazartesi
ADALET
Fakirin gayri meşru çocuğu olursa piç,
zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur.
Fakir kız peşinde koşarsa sapık, zengin koşarsa playboy olur.
Fakir toplanırsa çete, zengin toplanırsa toplantı olur.
Fakir çalarsa hırsızlık, zengin çalarsa yolsuzluk olur.
Kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir Dünya'da adalet arıyoruz..!
(Can Yücel)
Fakir kız peşinde koşarsa sapık, zengin koşarsa playboy olur.
Fakir toplanırsa çete, zengin toplanırsa toplantı olur.
Fakir çalarsa hırsızlık, zengin çalarsa yolsuzluk olur.
Kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir Dünya'da adalet arıyoruz..!
(Can Yücel)
4 Eylül 2019 Çarşamba
2 Eylül 2019 Pazartesi
KIYAMETE KADAR ÇAN SESİ DİNLESİN
Ahmet Vefik Paşa' nın, Rumelihisarı' nın üst tarafında kurulan "Robert Kolej" adlı misyoner yuvasının arsasını Amerikalı protestan misyonerlere sattığını...
Bu zatın, öldüğünde vasiyet ettiği gibi Eyyüb Sultan 'a gömülmek istediğini,
fakat zamanın padişahı Abdülhamid Han'ın buna kat'iyen müsaade etmeyerek:
"Protestanlara arsa satan adam, kıyamete dek onların çan sesini dinlesin" diyerek Eyyüb Sultan'a değil, sattığı arsanın hemen önündeki Rumeli mezarlığına gömülmesini emrettiğini.
*Edip ve devlet adamı Ahmet Vefik Paşa vefat ettiği zaman, nereye gömülmesinin arzu ve irade edildiğini usulen zamanın hükümdarına sordular.
Devrin Padişahı Sultan II. Abdülhamid’den: “Kayalar Kabristanına defnediniz ki, Robert Kolej’de çalınan çan sesleri kıyamete kadar kulaklarında çınlasın!” tarzında bir irade sadır olur.
Ve icabı yerine getirilir.
Çünkü o kolej arsasının tahsisi A. Vefik Paşa’nın çabalarıyla olmuştur.
29 Ağustos 2019 Perşembe
26 Ağustos 2019 Pazartesi
KADINLAR
"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."
Hz. Muhammed (sas)
9 Ağustos 2019 Cuma
SÖZDEN AĞIRI YOKTUR.
"Ey can; kimseyi kırma! Sözden ağırı yoktur. Beden her yükü kaldırır ama gönül her sözü kaldıramaz."
(Hz. Mevlana)
7 Ağustos 2019 Çarşamba
5 Ağustos 2019 Pazartesi
2 Ağustos 2019 Cuma
DUA
“Allah’ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım.”
Hz. Muhammed (sas)
16 Temmuz 2019 Salı
10 Temmuz 2019 Çarşamba
8 Temmuz 2019 Pazartesi
5 Temmuz 2019 Cuma
4 Temmuz 2019 Perşembe
SAĞLIĞIMIZ İÇİN TAVSİYELER
İstanbul Üniversitesi
Onkoloji Enstitüsü Başkanı
Prof. Dr. Erkan TOPUZ’dan
SAĞLIĞIMIZ İÇİN
TAVSİYELER
Lütfen paylaşalım.
2. Haftada En Az 6 Gün Erken Yatın, Erken Kalkın
3. Elektronik Araçlardan Uzak Durun. Kullanmadığınız Zaman Açık Ve Yanınızda Tutmayınız
4. Bilgisayarınızı Açık Tutmayın
5. Telefonda Kısa Konuşun
6. Cep Telefonu İle Konuşmanız 30 Saniyeyi Geçmesin
7. Şampuanlar Ve Duş Jelleri Kanserojen. Vücudunuzu Sabunla Temizleyin Ve Bol Bol Durulanın
8. Zaman Zaman Yalın Ayak Toprakta Yürüyün
9. Giydiğiniz Terliğin Lastik- Plastik Olmamasına Dikkat Edin
10. Gece Uyurken Odadaki Televizyonu, Bilgisayarı vs Fişten Çekin Veya Ana Düğmesinden Kapatın
11. Cep Telefonunuzu Gece Uyurken Yattığınız Odada Bulundurmayın
12. Haftada 4 Kez Balık yiyin ve Balık Çorbası İçin Balığın Kılçığı Kanser Önleyicidir. Mümkünse Balığı Kılçığı İle Yiyin
13. Zerdeçal’ı (Turmerik) Bol Bol Kullanın Salatalarınıza Ekin, Çorbanıza Köftenize Koyun
14. Günde İki Bardak Domates Suyu İçin
15. Tuz Kullanmak İstiyorsanız Kaya Tuzu Kullanın
16. Zeytinyağı faydalı sabah kahvaltısında bir çorba kaşığı zeytinyağının içine kekik, nane, köri, koyup yiyin
17. Esmer Pirinç Tüketin
18. Zeytin Çok Yararlı Bol Bol Tüketin
19. Yağsız Peynir Ve Keçi Peyniri Yiyin
20. Haftada En Çok İki Kez Kırmızı Et Yiyebilirsiniz
21. Çay Önerisi: Yeşil Çay+Böğürtlen+Isırgan+ Limon Kabuğu’nu Karıştır Kaynat Günde İki Kupa İç Dikkat!!!Bunu İlaç Almayan İnsanlar İçebilir
22. Eğer Hiç Bir İlaç İçmiyorsanız Veya İlaçtan 6 Saat Sonra Bir Su Bardağı Greyfurt Suyu İçin
23. Bitkisel Otları Alırken İnternetten Alışveriş Yapmayın-Tarım Bakanlığı Onayı Olanları Eczanelerden Alın
24. Sentetik Yastık Yorgan Kullanmayın Pamuk Yorgan Yastık Daha Sağlıklı
25. Mutfakta Teflon Bulundurmayın Cam-Çelik-Porselen Kaplarda Pişirin
26. Sentetik Malzeme İçeren Halı Kullanmayın
27. Ayakkabı İle Evde Dolaşmayın
28. Organik Ürünler Tüketin En Azından Sebze Meyveyi Mevsiminde Tüketin
29. Fastfood Kanserojendir
30. Acı Biber Kansere Çaredir
31. Haftada En Az Bir Köy Yumurtası Tüketin Ve Özellikle de Beyazını Daha Çok Tüketin
32. Elma Sirkesi Metabolizmayı Hızlandırır Günde Bir Tatlı Kaşığı İçin
( Kadınlarda Kemik Erimesine Sebep Oluyor. Dikkat Edin! )
33. Her Sabah Aç Karına bir Bardak Ilık Su Tüketin
34. Kuru Erik, Böğürtlen, Çilek Tüketin
35. Havuzlarda Kullanılan Klor Kanserojendir Eğer Girerseniz de Hemen Duş Alın
36. İçme Suyu: İstanbul’da, izmir’de Şu Anda Belediyenin Suyu İçilebilir Eğer Satın Alıyorsanız 3 Ayda Bir Markasını Değiştirin
37. Kızartma Yemeyin Haşlama Buğulama Yenmelidir
38. Mikro Dalgada Fazla Isıtmayın
39. Yanmış Yiyecekler Kanserojendir
40. Diş Fırçalarken Kuru Fırçaya Macunu Koyup Fırçalayın Sonra Durulayın
41. Kuru Temizleme Kanserojendir
42. Domates Organikse Veya Mevsiminde Kanser Önleyicidir
43. Elmayı Kabuğu İle Yiyin
44. Sebzeyi Meyveyi Önce Elma Sirkeli Suda 20 Dakika Bekletip Durulayın sonra Kullanın
45. Brokoli, karnabahar, ıspanak, lahana kırmızı turp, kara turp, havuç, maydanoz, rezene, tere tüketin
46. En Yeşil, En Kırmızı, En Sarı Olan Yiyecekleri Yiyin
47. Yeşil Çayı Gündüz Tüketin
48. Kara Üzüm, Karadut, Böğürtlen Şurubu, Ananas Tüketin
49. Çin Üretimi Hiç Bir Şey Kullanmayın Şu Anda Made İn China Yerine Prc (People Republic of China) Yazıyorlar Dikkatli Olun
50. Süt Yerine Ayran ve Yoğurt Tüketin Çünkü Süte Hayvanın Gübreli Yediği Otların Kalıntıları Karışabiliyor
51. Fındık, Fıstık, Ceviz Kabuklu Alıp Kırın Öyle Tüketin
52. Mevsiminde Çekirdekli Karpuz Çok Faydalı
53. Üzüm Yiyin
54. Meyve Suyu Yerine Taze Meyve Tüketin Meyve Suyu Şişmanlatıyor
55. Hareketli Hayatı Tercih Edin
56. Oksijenli Ortamda Günde En Az Yarım Saat 45 Dakika Yürüyün
57. Sigara İçiyorsanız Yüzde 85 veya 90 Akciğer Kanseri Olacaksınız ve Kalp Krizi Geçireceksiniz Demektir.
Sigarayı Bırakınca Vücut 10 Yılda Yenilenebiliyor. Hemen Sigarayı Bırakın.
Bırakınca Kırmızı Olan Ürünleri Tüketin Meyan Kökü ve Kara Meşenin Kabuğunu Ezip Toz Olarak Alın Bu Vücudun Daha Kolay Temizlenmesini Sağlıyor.
Yılında 9 Milyon Kişi Akciğer Kanseri Olacak. Yirmi Saniyede Bir Kişi Akciğer Kanseri Oluyor.
58. Akciğer Kanseri Belirtileri Omuz Ağrıları, Yüksek Ateş, Öksürük Ve Kanlı Balgamdan Anlaşılır.
59. Stresten Uzak Durun Kanseri Tetikliyor.
60. Doktora inanın, Aile Sevgisine Bağlılık Gösterin Ki Stresin Etkileri yok olsun.
61.Elinizdeki İmkanlarla Mutlu Olun, Sizden Daha Az İmkanlara Sahip İnsanlar Olduğunu Unutmayın
62. Üzüm Çekirdeği Ve Keten Tohumu Günde Bir Tatlı Kaşığı Tüketin
63. Günde Bir Su Bardağı Akşamları Kefir Tüketin. Günde Bir Kez Büyük Apdeste Çıkılması Gerekir Eğer Olmuyorsa İlerde Kolon Kanseri Olma Olasılığı Yüksektir. Buna Dikkat Edin.
64. Beyaz Un Beyaz Şeker Ve Tuzdan Uzak Durun
65. Halsiz Hissediyorsanız Günde Birer Adet B Ve C Vitamini Alın
66. Kanser Hastaları Doktoruna Danışmadan Hiç Bir Bitkisel Ot Kullanmamalıdır. İlaç İçiyorsa Asla Ot Kullanmamalıdır.
67. Bütün Petrol Ürünleri Kanserojen. Şeytanın Dışkısı Olarak Adlandırılıyor.y Kullandığınız Her Şeyin Petrol Ürününden Yapılıp Yapılmadığını Sorgulayın..!
1 Temmuz 2019 Pazartesi
SİLAHINI BIRAKMAYAN ŞEHİT...
SİLAHINI BIRAKMAYAN ŞEHİT...
1996 yılında
Bingöl kırsalında
26 askeriyle birlikte
şehit düşen
Asteğmen Sunay Civan'ın naaşı
silahı bırakmayınca;
silahıyla beraber
morga kaldırılmak
zorunda kalınmıştı.
Morga gelen silah arkadaşları da
kenetlenmiş parmaklarını
açmayı başaramadılar
ve silahı alamadılar.
Ama Şehit Asteğmen
Sunay Civan'ın komutanı,
Morgda "Asker görev bitti" deyince
gevşeyen parmaklarının arasından
silahı alınabilmişti.
Rabbim
tüm şehitlerimize Rahmet Eylesin.
(Amin)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)