Birlik olmuşların karşısında kral olsan ne yazar.
31 Ocak 2019 Perşembe
30 Ocak 2019 Çarşamba
29 Ocak 2019 Salı
ACILI EZME
ACILI EZME
Malzemeler;
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
ve isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış soğanı, sarımsağı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu mutfak robotundan çekin ve çukur bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, biber salçasını ve naneyi ekleyin. İsteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın. Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin, ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu içebilirsiniz çok lezzetli ) ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.
Afiyet Olsun...
Malzemeler;
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
ve isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış soğanı, sarımsağı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu mutfak robotundan çekin ve çukur bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, biber salçasını ve naneyi ekleyin. İsteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın. Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin, ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu içebilirsiniz çok lezzetli ) ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.
Afiyet Olsun...
28 Ocak 2019 Pazartesi
27 Ocak 2019 Pazar
KİMİ İYİ BİR DOST...
“Kimi iyi bir dost olduğumu söyler, kimi ise soğuk ve mesafelidir der. Aslında beni anlatırken herkes, hak ettiği resmi çizer.”
(Goethe)
26 Ocak 2019 Cumartesi
İSLAM MİLLETİ
''Kürt sorunu, Arap sorunu, Arnavut sorunu, Türk sorunu yoktur. İslam milletinin parçalanmışlık sorunu vardır.''
(Sezai KARAKOÇ)
25 Ocak 2019 Cuma
24 Ocak 2019 Perşembe
KAREKTERSİZ MENFAATÇİ İNSANLAR
Karakteri menfaatlerine göre şekillenen zavallı insanlar var. Allah bizi onlardan uzak tutsun.
(Amin)
23 Ocak 2019 Çarşamba
22 Ocak 2019 Salı
21 Ocak 2019 Pazartesi
GELİN PASTASI
GELİN PASTASI
Malzemeler:
4 adet Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
Islatmak İçin
3 su bardağı Süt
1/2 su bardağı Şeker
Muhallebisi İçin;
1 lt. Süt
1 su bardağı Şeker
3 yemek kaşığı dolusu Un
2 yemek kaşığı dolusu Nişasta
1 paket Vanilya
1 paket Krem Şanti
Üstü İçin Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
1- Önce kek için yumurtaları ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
2- Orta boy kare bir borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
3- Muhallebi için bir tencereye sütü alıyoruz, üzerine un, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
4- Muhallebinin altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiye krem şanti ve vanilya ilave edip mikserle çırpıyoruz.
5- Fırından çıkan kekin üstüne dökmek için süt ve şekeri karıştırıyoruz ve sıcak kekin üstüne döküyoruz.
6- En üstüne muhallebi döküp yayıyoruz. Muhallebi üstüne hindistan cevizi serpiyoruz.
7- En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
4 adet Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
Islatmak İçin
3 su bardağı Süt
1/2 su bardağı Şeker
Muhallebisi İçin;
1 lt. Süt
1 su bardağı Şeker
3 yemek kaşığı dolusu Un
2 yemek kaşığı dolusu Nişasta
1 paket Vanilya
1 paket Krem Şanti
Üstü İçin Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
1- Önce kek için yumurtaları ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
2- Orta boy kare bir borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
3- Muhallebi için bir tencereye sütü alıyoruz, üzerine un, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
4- Muhallebinin altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiye krem şanti ve vanilya ilave edip mikserle çırpıyoruz.
5- Fırından çıkan kekin üstüne dökmek için süt ve şekeri karıştırıyoruz ve sıcak kekin üstüne döküyoruz.
6- En üstüne muhallebi döküp yayıyoruz. Muhallebi üstüne hindistan cevizi serpiyoruz.
7- En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
AHLAK - FEDAKARLIK
"Ahlaksız insan, yüksek düşünce ve kutlu inançlar uğrunda fedakarlık gösteremez."
(Muhsin Yazıcıoğlu)
20 Ocak 2019 Pazar
BERBER VE ÇOCUK HİKAYESİ
Kendini çok uyanık gösterip dünyayı idare ettiğini zannedenler de aslında bu berberin durumundan çok farklı değiller.
DİLBER DUDAĞI
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN
500 gr Nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
500 gr fındık ve ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp sıcak dökülür.
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağı,süt ve yumurtayı karıştıralım.Kabartma tozu,tuz ve limon suyunu ekleyip unu azar azar ekleyelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.15 dakika kadar dinlendirelim.Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölelim.Her parçayı 5 bezeye ayıralım.Her bezeyi pasta tabağı kadar açıp aralarına bol nişasta serpelim.Her üst üste koyduğumuz 5 bezeyi önce merdane sonra oklava ile büyütelim.İnce bir su bardağı ile yuvarlaklar keselim.İçlerine ceviz içimizi koyalım kenarlarından çıkan parçalarıda içerlerine koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Yuvarlak tepsiye ard arda dizelim. Üzerine erittiğimiz tereyağ sıvıyağ karışımını dökelim.160 derecede pişirelim.Soğuyan tatlımıza sıcak şerbet dökelim.
Afiyet olsun...
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN
500 gr Nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
500 gr fındık ve ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp sıcak dökülür.
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağı,süt ve yumurtayı karıştıralım.Kabartma tozu,tuz ve limon suyunu ekleyip unu azar azar ekleyelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.15 dakika kadar dinlendirelim.Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölelim.Her parçayı 5 bezeye ayıralım.Her bezeyi pasta tabağı kadar açıp aralarına bol nişasta serpelim.Her üst üste koyduğumuz 5 bezeyi önce merdane sonra oklava ile büyütelim.İnce bir su bardağı ile yuvarlaklar keselim.İçlerine ceviz içimizi koyalım kenarlarından çıkan parçalarıda içerlerine koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Yuvarlak tepsiye ard arda dizelim. Üzerine erittiğimiz tereyağ sıvıyağ karışımını dökelim.160 derecede pişirelim.Soğuyan tatlımıza sıcak şerbet dökelim.
Afiyet olsun...
19 Ocak 2019 Cumartesi
SIRMALI KAFTAN
"Başkasına ait sırmalı kaftanı giymektense, kendi malım olan eski hırkayı tercih ederim."
(Ömer Seyfettin)
18 Ocak 2019 Cuma
17 Ocak 2019 Perşembe
ASİMİLE - HAYAT DERSİ...
-"Kuveyt'e konferansa gittim. Bir Arap profesör İngilizce konuşarak "Osmanlı bizi yıllarca sömürdü asimile etti" dedi.
Ben çıktım kürsüye Arapça konuşarak,
-"Osmanlı neyiniz vardı da sömürdü...Henüz petrolünüz yoktu...Size hiç dokunmadı size hizmet etti.
Ben bir Türk olarak Arapça konuşuyorum,bu salondakiler ekseri Arap...Siz bir Arap olarak İngilizce konuşuyorsunuz sömürü bu" dedim.
Salonda alkış koptu...
O Prof. salonu terk etmek zorunda kaldı.
(İhsan Süreyya SIRMA)
Ben çıktım kürsüye Arapça konuşarak,
-"Osmanlı neyiniz vardı da sömürdü...Henüz petrolünüz yoktu...Size hiç dokunmadı size hizmet etti.
Ben bir Türk olarak Arapça konuşuyorum,bu salondakiler ekseri Arap...Siz bir Arap olarak İngilizce konuşuyorsunuz sömürü bu" dedim.
Salonda alkış koptu...
O Prof. salonu terk etmek zorunda kaldı.
(İhsan Süreyya SIRMA)
16 Ocak 2019 Çarşamba
ELİNİ KALBİNE GÖTÜRDÜ...
Elini kalbine götürdü;
‘burası var ya’ dedi,
'Taşa, toprağa gerek kalmadan
insanın gömüldüğü tek yer.’
(Neşet Ertaş)
NİŞASTALI TIRTIL KURABİYE
NİŞASTALI TIRTIL KURABİYE
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-yarım su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye aparatına koyup parmağınızla iterek istediğiniz uzunlukta kurabiyeler yapın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-yarım su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye aparatına koyup parmağınızla iterek istediğiniz uzunlukta kurabiyeler yapın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun
15 Ocak 2019 Salı
14 Ocak 2019 Pazartesi
İNSANLARI TANIYAN YALNIZLAŞIR
Ne güzel demiş Hz. Ali;
"İnsanları tanıyan yalnızlaşır."
Allah kimseyi nankör çıkarcı insanlarla sınamasın.
13 Ocak 2019 Pazar
10 Ocak 2019 Perşembe
BANU AVAR PATRİK DEVECİYAN RÖPORTAJ
Gazeteci Banu Avar, geçmişte Fransızların ünlü siyasetçilerinden Patrik Deveciyan ile röportaj yaparken soruyor.
Banu Avar: Siz bir Ermeni olarak 1915 olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Patrick Deveciyan: Ben Ermeni değilim Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz Ermeni kökenlisiniz.
Patrick Deveciyan: Burası bir ulus devlet ve ben de Fransız yurttaşıyım. Yani Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz değil misiniz Türkiye’de, Kürt, Laz, Çerkez, Süryani denilmeli diyen?
Patrick Deveciyan: O başka.
Banu Avar: Siz bir Ermeni olarak 1915 olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Patrick Deveciyan: Ben Ermeni değilim Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz Ermeni kökenlisiniz.
Patrick Deveciyan: Burası bir ulus devlet ve ben de Fransız yurttaşıyım. Yani Fransız’ım.
Banu Avar: Ama siz değil misiniz Türkiye’de, Kürt, Laz, Çerkez, Süryani denilmeli diyen?
Patrick Deveciyan: O başka.
9 Ocak 2019 Çarşamba
AŞK ÇAY
Açık çay içerdi hep, demli olunca bardağın diğer tarafından beni göremezmiş, öyle derdi.
(Cemal Süreya)
8 Ocak 2019 Salı
7 Ocak 2019 Pazartesi
AĞLAYAN PASTA
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt(krem şanti için)
*1,5 su bardağı süt(kekin ıslatılması için)
Sos için;*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı buğday nişaştası
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
HAZIRLANIŞI1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım.
Afiyet olsun...
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt(krem şanti için)
*1,5 su bardağı süt(kekin ıslatılması için)
Sos için;*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı buğday nişaştası
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
HAZIRLANIŞI1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım.
Afiyet olsun...
6 Ocak 2019 Pazar
TÜRK MİLLETİNE SAYGI GÖSTERİN
Bulgar da olabilirsin, Makedon da olabilirsin; hatta Afrikalı zenci de olabilirsin. Ama ne olursan ol, eğer Müslüman’san Türk’e saygı göstermelisin. Bu milletin İslâm’a hizmetleri unutulmaz onun için de bu millet sevilir.
(Seyyid Ahmet Arvasi)
(Seyyid Ahmet Arvasi)
5 Ocak 2019 Cumartesi
ALLAH İLE ALDATANLAR
"Allah ile aldatan sahtekar kişiden vefa bekleme!
Çok hacıların koltuğunun altından haç çıktı."
(Ziya Paşa)
4 Ocak 2019 Cuma
MEMLEKET İŞLERİ
''Memleket işlerinde, millet işlerinde, gerçek işlerde, duyguya, hatıra, kardeşliğe ve dostluğa bakılmaz.''
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)