PRATİK BİLGİLER
¬ Pirzolanın tuzu muhakkak piştikten sonra konmalıdır. Zira, önceden konursa sertleşir.¬ Porselen kaplar fazla zaman bulaşık, bekletilmemelidir. Tel ve sert maddelerle de yıkamamalıdır.
¬ Demlik ve cezve dipleri siyahlaşmış ise, sodalı kaynamış su konur ve 12 saat bekletilir.
¬ Paslanan kek ve pasta kaplarını su ile yıkamayın. Bunları, suyu emen bir kâğıtla temizleyin.
¬ Diş fırçasının üzerine biraz tuz koyarak dişlere sürtülürse, temizlenir ve hemen beyazlaşır.
¬ Ayakkabılarınızın derisi kuruyup sertleşmiş ise, bir miktar badem yağını gliserinle karıştırıp, üzerine sürerseniz yumuşak olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder