Corn flakes'li tavuğun yakın arkadaşı ev yapımı nugget hazırlıyor, türlü türlü soslara bandırıp çıtır çıtır yiyoruz. Tarif oldukça basit, malzemeler sınırlı sayıda. Üç farklı kaplama karışımıyla iç kısımları yumuşacık kalan tavukların dış kısımları çıtırdıyor. Tadına doyum olmuyor.
Nugget yanında gecenin yıldızı barbekü sos olabilir.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler
- 600 gramfileto tavuk göğsü
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 5 yemek kaşığıun
- 2 adetyumurta
- 1 yemek kaşığısüzme yoğurt ya da krema
- 3 yemek kaşığımısır nişastası
- 5 yemek kaşığıgaleta unu
Tavukları kaplamak için:
- 1/2 su bardağıayçiçek yağı
Tavukları kızartmak için:
Püf Noktası
Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber yerine arzuya göre toz sebze çeşnisi kullanabilir, tavukları bu şekilde tatlandırabilirsiniz.Tavukların her tarafının üç ayrı kaplama harcıyla kaplanmasına özen gösterin.
Pişirme Önerisi
Galeta unu yerine mısır unu ya da ekmek kırıntısı kullanarak da nugget hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Yağlı ve derili kısımları alınmış fileto tavuk göğüslerini iri kare parçalar halinde kesin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle lezzetlendirin.
- Un ve mısır nişastasını harmanlayıp düz bir tabağa alın. Yumurtaları, derin bir kasede süzme yoğurt ya da krema ilavesiyle çırpın. Elenmiş ince yapıdaki galeta ununu ayrı bir tabağa aktarın.
- Doğranmış tavuk göğüslerini sırasıyla; mısır nişastası-un karışımına, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.
- Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Tavuk göğüslerini, kısık ateşte arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz nuggetları arzuya göre baharat, kızarmış patates ve çeşitli soslar eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder