UN HELVASI Malzemeler; 175 gr tereyağ veya margarin 4 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI *Yağı tencereye koyup kızdırıyoruz *Eriyip biraz kızmaya başlayınca unu ekleyip önce biraz orta ateşte daha sonrada kısık ateşte karıştıra karıştıra kavuruyoruz. *Bir yandan sıcak su içerisinde şekeri eritiyoruz. *Unun kokusu çıkıp rengi açık kahve olunca üzerine şerbeti ekliyoruz. *Burada çok hızlı kavurmak gerekiyor. *Bir iki taşım bu şekilde kavurarak pişirince ocaktan alıp kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. *Daha sonra ister bir tepsiye isterseniz bir kalıba streç filim yayıp bu karışımı üzerine döküp bastırıyoruz. *Daha sonra dilimleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun..
13 Aralık 2018 Perşembe
UN HELVASI
UN HELVASI Malzemeler; 175 gr tereyağ veya margarin 4 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI *Yağı tencereye koyup kızdırıyoruz *Eriyip biraz kızmaya başlayınca unu ekleyip önce biraz orta ateşte daha sonrada kısık ateşte karıştıra karıştıra kavuruyoruz. *Bir yandan sıcak su içerisinde şekeri eritiyoruz. *Unun kokusu çıkıp rengi açık kahve olunca üzerine şerbeti ekliyoruz. *Burada çok hızlı kavurmak gerekiyor. *Bir iki taşım bu şekilde kavurarak pişirince ocaktan alıp kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. *Daha sonra ister bir tepsiye isterseniz bir kalıba streç filim yayıp bu karışımı üzerine döküp bastırıyoruz. *Daha sonra dilimleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder