30 Eylül 2022 Cuma

BARNABAS İNCİLİ - BARNABAS PEARL

barnabas incili,barnabas pearl,hristiyanlığın gizlenen kitabı, Hadrat İsa,barnabas gorgeous,morino,gospel,oxford,library,ragg,american congress,Muhammed,yasak incil,kutsal kitap,bible,bible pearl
BARNABAS İNCİLİ

Hazret-i Îsâ aleyhisselâma İNCİL kitâbı indi. Dört büyük kitâbdan birisidir. Fakat, yahudîler bu kitâbı, 80 sene içinde yok ettiler. Sonradan ortaya çıkarılan İncilde, hakîkî bilgilere bir çok yanlış düşünceler, efsâneler ve hurâfeler eklenmiştir. Halbuki, saf incilin de mevcudiyeti bugün biliniyor. Bunlardan en önemlisi BARNABAS İNCİLİ’dir. Barnabas, havarilerdendir. Barnabas’da bugün elde olan dört havarininki gibi bir incil yazmıştır. İlk 300 senede elden ele dolaşmıştır. Bir nüshası Papalık kütüphanesinde saklanmış, 325 de İznik Meclisi yazılı İncilleri dörde indirince, onlar latinceye çevrilmiş ve Barnabas İncilinin diğer nüshaları yakılmıştır. Barnabas İncili elden ele dolaşarak 1590 senelerinde Fra Marino, 1713 de Cramer, 1736 da Prens Ojen, İngiliz Ragg İngilizceye çevirerek , 1907’de Oxford’da basılmıştır. Bu tercümede esrarlı bir şekilde kaybolmuştur. Yalnız bu tercümeden bir tanesi British Museum ve bir tanesi de Amerikan Kongresi Kütüphanesinde bulunmaktadır.
Pakistan Kur’ân Kurulu (Coran Council) İngilizce nüshasını 1973 yılında tekrar bastırmaya muvaffak olmuştur. Bu baskının 71. bâbında: “Ben kimsenin günâhını affedemem! Ancak, Allah günâhları af eder.” Yine aynı bâbında: “Ben bu dünyaya, Cenâb-ı Hakkın dünyaya selâmet getirecek olan Resûlünün yolunu hazırlamak için geldim. Fakat sizler dikkat ediniz! O gelinceye kadar bir çok yalancı Peygamber zuhûr edebilir. 164. bâbında: “Havarilerin, geleceğini söylediğin zat, nasıl bir kişidir, süaline karşı, hazret-i Îsâ, kalbinin sevinci ile, O’nun ismi MUHAMMED’tir....” yazılıdır.

BARNABAS PEARL
The Bible was revealed to Hadrat Îsâ ‘alaihis-salâm’. It is one of the four great books. However, the Jews destroyed this book within 80 years. In the Bible, which was revealed later, many wrong thoughts, legends and superstitions were added to the real information. However, the existence of the pure gospel is known today. The most important of these is the BARNABAS GORGEOUS. Barnabas is one of the apostles. Barnabas wrote a gospel like that of the four apostles that are available today. It circulated from hand to hand in the first 300 years. One copy was kept in the Papal library. The Gospel of Barnabas was translated into English by Fra Marino in 1590, by Cramer in 1713, by Prince Ojen in 1736, and the English Ragg was published in Oxford in 1907. It has mysteriously disappeared in this translation. Only one of these translations is in the British Museum and one is in the Library of the American Congress. The Pakistani Koran Council succeeded in reprinting its English copy in 1973. In the 71st chapter of this edition: “I cannot forgive anyone's sin! However, Allah forgives sins.” Again in the same chapter: “I came to this world to prepare the way for the Messenger of Allah, who will bring peace to the world. But you guys be careful! Until he comes, many false prophets may appear. In the 164th chapter, it is written: "As opposed to the question of what kind of person the apostle told you to come, Hadrat Isa, with the joy of his heart, his name is MUHAMMED...".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder