31 Ekim 2019 Perşembe

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

etsiz çiğ köfte, köfte, çiğ köfte, marul, yeşillik, yemek tarifleri, pratik yemekler, ev yemekleri
ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler;
5 çay bardağı köftelik bulgur ( 2.5 Su bardağı )
3 adet orta boy patates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullansınlar)
1 tatlı kasığı kimyon
1 cay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı isot ( isteğe göre baharatları fazlada kullanabilirsiniz )
2 diş sarımsak
1 demet taze maydanoz
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ ve zeytinyağı karışık
ve yeteri kadar tuz ( ben 1,5 tatlı kaşığı kullandım )

servis yapmak icin;
1 adet kıvırcık
2 adet domates
1 adet limon
isteğe göre nar ekşisi

HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayın bol suyla haşlayın sıcak sıcak hiç soğutmadan ince bulguru ilave edip önce tahta bir kaşıkla sonrasıcaklığı çıkınca elinizle biraz yoğurun,rendelenmiş sarımsağı,baharatları,salçayı,yağı ve tuzu patatese ilave edip çok iyi yogurun ( ben yoğurma işlemini hamur yoğurma standında yaptım ) Yoğurduğunuz bulgurun tadina bakin eger bulgurunuz yumuşamamışsa bulgur yumusayana kadar yoğurmaya devam edin en son maydanozu ve soğanı ilave edin ve biraz daha yogurun. Patatesli çiğ köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizle sekil verip sıkarak servis tabağına alın, limon,kıvırcık ve domatesle beraber servis yapın.

Afiyet Olsun

Not: Ben patatesli çiğ köftenin bir kısmını küçük muffin kalıplarına doldurarak şekil verdim bu şekilde çok sunumu sanki daha güzel oldu.

MEATBALL MEAL MEATBALLS Materials; 5 tea cups bulgur for dumplings (2.5 cups) 3 medium potatoes 1,5 tablespoons tomato paste 1 tablespoon pepper paste (bitter pepper paste should use) 1 sweet groin cumin 1 teaspoon black pepper 1,5 teaspoons isot (you can use the spices in excess) 2 cloves of garlic 1 bunch of fresh parsley 1 bunch of spring onions 2 tablespoons of pomegranate juice a little over half a glass of tea oil and olive oil mixed and enough salt (I used 1.5 teaspoons) to serve; 1 piece curly 2 tomatoes 1 piece of lemon pomegranate juice PREPARATION OF Peel and wash the potatoes and boil with plenty of water, add hot bulgur without any hot cooling, add a wooden spoon and then knead with your hand, add grated garlic, spices, tomato paste, oil and salt to the potatoes. If the bulgur is not softened, continue to knead until the bulgur softens, add the latest parsley and onion and knead a little more. Take the walnut-sized pieces of raw meatballs with potatoes, shape them by hand and squeeze them into a serving plate, serve with lemon, curly and tomatoes. Enjoy your meal Note: I made a portion of the raw meatballs with potatoes by filling them into small muffin molds, so it was as if the presentation was much nicer.

Onların da mutlu olmaya hakkı var... :)



Onların da mutlu olmaya hakkı var... :)

30 Ekim 2019 Çarşamba

MUHTEŞEM BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ...

hüseyin yılmaz, prof, hoca, bilim adamı, alim, einstein, albert einstein, başarı öyküsü, mutheşem hikaye, einsteini yenen adam, denizli, acıpayam, amerika, usa, abd,
MUHTEŞEM BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ...

Hikaye 1936 yılında Denizli'nin Acıpayam ilçesinde görevli öğretmenlerin pikniğe gitmeleriyle başlıyor.

Öğretmenler piknik yaparken keçilerini otlatan küçük bir çoban çocukla karşılaşır. Çobanı yanlarına davet edip çay ikram ederler ve ismini sorarlar.

Küçük çoban ürkek bir sesle cevap verir: Hüseyin...
Hüseyin’e öğretmenler yanlarındaki gazeteyi verip okumasını isterler. O tarihlerde okuma yazma bilenlerin sayısı o kadar azdır ki... Okuma öğrenenlerin diplomaları bizzat valiler tarafından imzalanır...
Hüseyin okuma bilmediği için gazeteyi eline almayı kabul etmez...
Öğretmenler bu kez yaşını ve neden okula gitmediğini sorar...
12 diye cevap verir ve ekler: 3 yaşımda annemi kaybettim, 11'imde de babamı...
Hüseyin ile süre sohbet eden öğretmenler, çocuğun aslında çok zeki olduğunun farkına varırlar. Mutlaka okuması gerektiğini tembih ederler... Hüseyin, karşılaştığı öğretmenlerin verdiği destek ve heyecanla Denizli’de parasız yatılı okumaya başlar. Bir süre sonra katıldığı bir matematik yarışmasında Hüseyin’e bir kitap hediye edilir. Hüseyin kitabı bir gecede bitirir.
Ertesi gün Fen Bilgisi öğretmenine gider, "Bu kitapta eksiklik var” der... Öğretmen şaşırır. Çünkü Hüseyin’in bahsettiği eksiklik, Görecelilik Teorisi hakkındadır. Söz konusu teorinin önemli bir parçasının kitapta olmadığını fark etmiştir Hüseyin. Fen öğretmeni konuyu İTÜ'nde kendi hocası olan rahmetli fizik profesörü Nusret Kürkçüoğlu’na mektup yazarak iletir. Nusret hocadan şu yanıt gelir: “Hüseyin liseyi bitirince İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği'ne gelsin”
Ve Hüseyin mezun olunca İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği'ne gider. Denizlili öksüz ve yetim çoban Hüseyin, orada da birtakım çalışmalar yapar ve çalışmalarını hocaları anlayamaz. Hocalarından biri, "Bu çalışmalarını bilse bilse Amerika Boston'daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) görevli Prof. Dr. Morse bilir' deyip mektupla ona gönderir.
Prof. Morse’dan da şöyle bir cevap gelir: “Hüseyin’in bu yaptığını 5 sene önce bir grup buldu, ama bunu Hüseyin’in tek başına bulması olağanüstü bir şey. Biz Hüseyin’in tüm masraflarını karşılayacağız, Amerika’ya gelsin”
Yıl 1952... Hüseyin yüksek elektrik mühendisi olmuştur. Anne baba yok. Köyünün insanları son derece fakir. Bir gazete kampanya yapar ve toplanan parayla Hüseyin Amerika'ya giden bir gemiye bindirilir. Hüseyin, MIT’te Prof Morse’un karşısına geçer. Morse, Hüseyin’in tez hocası olacak ama Hüseyin’in İngilizcesi de iyi değil. Anlayamıyor pek Morse’un dediklerini. Hocasına “Write on the blackboard” der. Prof. Morse da Hüseyin’in tez konusu olacak konuyu tahtaya yazar ve Hüseyin de bunu defterine geçirip üniversiteden ayrılır. MIT’te genelde tez konuları 5 senede, 9 senede bitirilebiliyor olmasına rağmen Hüseyin çalışmasını 3 ay sonra bitirip hocasının karşısına çıkar. Morse birkaç gün sonra tezi inceleyip Hüseyin’i çağırır. “Senin tezin bitti. Ancak burası MIT. Biz burada böyle hemen doktora diploması veremeyiz. Sen git istediğin dersleri al, 2 sene sonra gel” der.
Hüseyin 2 sene sonra doktorasını alıp bu kez Princeton Üniversitesi'ne gider. Orada ünlü fizikçi Albert Einstein ile birlikte çalışır.
Birkaç yıl sonra Boston’a geri dönüp icatları destekleyen bir firmada çalışmaya başlar. Burada bilgisayarlar ile konuşmanın onlara talimat vermeye yönelik projeler yürütür. Sesle kumanda edilen bilgisayarı ilk defa 1960’ların başında Hüseyin Yılmaz yapar.
1958 yılında, çalışmalarını yakından takip ettiği Albert Einstein’in kendisi kadar ünlü fonksiyon teorisinde eksikler tespit eder ve bunu bir mektupla kendisine bildirir. Ancak mektup ulaşmadan Einstein ölür.
Yılmaz, bu hatayı ünlü bir bilim dergisinde yayımlayınca akademik dünyada adeta kıyamet kopar. Bilim dünyası ikiye bölür ve Einstein’in kuramına karşı Yılmaz kütle çekim kuramı da literatüre girer. 27 Ocak 2013'te ise ABD'de vefat eder.

Bugün dünyada çok popüler olarak kullanınan Siri, Google Now, Cortana gibi bütün programlardaki sesli komut sistemin mucidi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'dır...

A GREAT STORY OF SUCCESS ... 
The story starts in 1936 when the teachers working in Acıpayam district of Denizli go to a picnic. While the teachers are having a picnic, they meet a small shepherd boy grazing their goats. They invite the shepherd to their side and offer tea and ask for his name. The little shepherd answers in a timid voice: Hüseyin ... Teachers ask Hüseyin to read the newspaper next to them. At that time, the number of people who can read and write is so small ... The diplomas of the learners are signed by the governors themselves ... Hüseyin refuses to take the newspaper because he can't read ... This time the teachers ask about her age and why she didn't go to school ... She answers 12 and adds: I lost my mother when I was 3, and my father when I was 11 ... Teachers who chat with Hüseyin for a while realize that the child is actually very intelligent. Hüseyin begins reading boarding in Denizli with the support and enthusiasm of the teachers he meets. After a while, Hüseyin was presented with a book in a mathematics competition. Hüseyin finishes the book overnight. The next day, the science teacher goes, "There is a deficiency in this book," he says ... The teacher is surprised. Professor Nusret Kürkçüoğlu, who is a late professor of physics, answered this question: “When Hüseyin finished high school, he should come to Istanbul Technical University Electrical Engineering”. And when Hüseyin graduates, he goes to Istanbul Technical University Electrical Engineering. The orphaned and orphaned shepherd Huseyin from Denizli does some work there and his teachers cannot understand his work. One of his professors said, "If he knew about this work, Professor Morse, who works at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) in the United States of America, would send it to him.Professor Morse also answers: grup Hüseyin did this five years ago, a group found, but it is extraordinary to find Hüseyin alone. We will cover all the expenses of Hüseyin, let him come to America ” Year 1952 ... Hüseyin has been a high electrical engineer. No parents. The people of the village are extremely poor. A newspaper campaigned and with the money collected, Hüseyin was put on a ship to America. Hüseyin confronts Prof Morse at MIT. Morse will be Hüseyin's thesis teacher, but Hüseyin's English is not good either. He doesn't quite understand what Morse says. He says to his teacher “Write on the blackboard”. Professor Morse also writes the topic that will be the subject of Hüseyin's thesis on the blackboard, and Hüseyin leaves it in his notebook and leaves the university. Although the thesis topics can be completed in 5 years and 9 years in MIT, Hüseyin finishes his studies 3 months later and comes before his teacher. Morse examines the thesis a few days later and calls Hüseyin. “Your thesis is over. But this is MIT. We can't give a doctorate right here. You go and get the lessons you want, come two years later. ” After two years, Hüseyin got his PhD and went to Princeton University. There he works with the renowned physicist Albert Einstein. A few years later, he returned to Boston to work for a firm that supported the inventions. Here we conduct projects aimed at instructing them to talk with computers. Hüseyin Yılmaz made the voice-controlled computer for the first time in the early 1960s. In 1958, he discovered deficiencies in the theory of function as famous as Albert Einstein himself, whom he followed closely and reported to him in a letter. But Einstein dies before they reach the letter. When Yılmaz published this error in a famous science journal, the apocalypse broke out in the academic world. The world of science divides in two and Einstein's theory versus Yılmaz's gravitational theory enters the literature. He passed away on 27 January 2013 in the USA. Siri, which is very popular in the world today, is the inventor of the voice command system in all programs such as Google Now, Cortana. Dr. Hüseyin Yılmaz ...

Büyük Mücadele



Büyük Mücadele


25 Ekim 2019 Cuma

İHLAS SURESİ



“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

De ki: O Allah, birdir. Allah, O eksiksiz sameddir. Doğurmadı, doğurulmadı. Ona hiçbir şey denk de olmadı.” anlamına gelen İhlas suresinin birçok fazileti vardır. Cenab-ı Hak ihlas suresini okuyan mümini, ihsan eylemek için; İhlas suresine birçok fazilet yüklemiştir.

Sayısına göre İhlas Suresinin faziletlerini şöyle sıralayabiliriz:

1) Beş vakit namazdan sonra 11 defa İhlas Suresini okuyan kişi; hayrı ve Allah’ın nimetlerini kendine çeker. Şerleri ve başına gelebilecek musibetleri def eder.

2) İhlas Suresini beş vakit namazdan sonra 11 defa okumayı alışkanlık haline getiren mümin ise; çok hayra nail olacağı gibi bütün şerlerden de korunur.

3) Kabristana uğrayan bir mümin; 11 kez İhlas Suresi okuyup, tüm imanlı müminlere hediye ederse ” Cenab-ı Hak, okuduğu ve hediye eylediği ihlas suresi için; okuyan mümine ölülerin sayısı kadar sevap nail eder.”

4) Ayrıca günde 50 defa ihlas suresini okuyan kişinin kıyamet gününde kabrinden “Kalk, ey Allah’ı öven kişi, cennete gir.” şeklinde çağırılacağını peygamber efendimiz (s.a.v.) buyurmuştur.

5) Peygamber efendimiz: “Cana, mala, ırza dokunmayıp, içkiden de sakınarak, 100 defa İhlas Suresini okursa elli yıllık günahı affolur.

6) ” Bir yolculuğa çıkacak kişi ise 11 defa ihlas suresini okuduğu takdirde ” O dönünceye kadar Allah onu muhafaza eder.” buyurmuştur.

7) Kim bin defa İhlas Suresini okursa ise; “Cennetteki makamını görmeden vefat etmez.”

8) Kim İhlas Suresini namaz ve namaz dışında yüz kere okursa; ” Allah ona, Cehennemden kurtuluşu beraat yazar.”

9) Bir hadis-i şerifte buyurulana göre; ” Her kim İhlas Suresini 12 defa okursa, Allahü Tekala onun için cennette 12 köşk bina eder. Hafaza melekleri derler ki; ‘Haydin yürüyün gidelim de kardeşimizin köşklerine bakalım.’ ” Süleyman Bin Ceza buyurdu ki: ” İhlas suresini Besmele ile bin kere okuyan diş ağrısı görmez.” buyurdu.

İhlas Suresi üzerine yaşanmışlıklardan bazı örnekleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

1) Ashab-ı Kiramdan Muaviye bin Muaviye el-Müzeni (r.a.) Medine’de vefat etmiş, o sırada Tebük’te bulunan Resullulah efendimize (s.a.v.) Cebrail (a.s) haber verdi ve cenaze namazını kılmayı isteyip istemediğini sordu. Resullüllah Efendimizin (s.a.v) ” Evet “cevabı üzerine, Müzeni’nin (r.a) cenazesi Resullulah’ın önüne getirildi. Resullulah Efendimiz, arkasında her biri 70 bin melekten teşekkül eden iki safla birlikte cenaze namazını kıldı. Sonra Resullüllah Efendimiz (s.a.v), merhumun bu mahariyete nasıl ulaştığını sordu. Cebrail (a.s): “İhlas suresini sevmesi, otururken, yatarken, yürürken, dururken her hal ü karde onu okuması sayesinde!…” dedi.

2) Ala Bin Muhammet Sekafi (r.a) anlatıyor: ” Biz Rasüllullah (s.a.v) ile birlikte Tebük’te bulunuyorduk. Bir sabah güneş hiç o zamana kadar görmediğimiz bir parlaklık ve aydınlıkta doğdu. Daha sonra Cebrail (a.s.) indi. Allah rasülü ona ‘ Neden bu sabah, güneş şimdiye kadar görmediğimiz ışıklar ve nurlar saçıyor? ‘ diye sordu. Cebrail (a.s.) ise şu cevabı verdi: ‘ Bu sabah, Muaviye Bin Elleysi vefat etti. Ve Cenabı Hak onun cenaze namazını kılmaları için gökten yetmiş bin melek gönderdi. Gördüğünüz ışıklar güneşin değil, o meleklerin nurlarıdır.’ demiş ve bunun üzerine Allah’ın Rasülu bir daha sormuştur: ‘Muaviye Bin Elleysi hangi ameliyle bu lutfa ermiştir?’ Cebrail (a.s.) bu soruyu şu sözleri ile yanıtladı: ‘O ihlas suresini çok okurdu. Bu sebeple o büyük lutfa ermiştir.”

3) Peygamber Efendimizin yaşadığı bir dönemde Allah dostlarından birinin oğlu vefat eder. Ve o gece oğıulnu rüyasında cehennemde azap çekerken bitkin bir vaziyette olduğunu görür ve çok üzülür. Ertesi akşam oğlunu tekrar rüyasında sevinçli bir halde gören mümin oğluna sorar: ” Ey oğlum, seni ldün akşam cehennem de bu akşam ise cennette gördüm, bu naslı iş ve sebebi nedir?” Babasının sorusunu oğlu şu sözler ile yanıtlar: ” Bugün mezarlığımıza muhterem bir mümin uğradı. Üç defa ihlas suresini okuduktan sonra sevabını bütün Müslümanların ruhlarına bağışladı, benim hisseme düşen sevapla, Rabbim beni cennetine koydu.” der.

Tüm bu rivayet, hadis ve yaşanmışlıkların gösterdiği, ışık tuttuğu tek bir sonuç vardır; o da, ihlas suresinin çok faziletli bir sure olduğudur. Bu çok faziletli sureyi ne kadar çok okursak o kadar çok sevabına nail oluruz.

SÜPER KADIN MI ARIYORSUNUZ O ZAMAN İZLEYİN



Afyonkarahisar Sandıklı'da askere giden oğlunun ekmek teknesi kapanmasın diye başladığı lastik tamirciliğinde 35 yılı geride bırakan 74 yaşındaki Vesile Nine hala mesleğine devam ediyor...

Renkli civciv nasıl yapılır? :(



ALMAYIN günaha ortak OLMAYIN...

Fırıldak olmanın anlamı yok..



"Bir saniyesine bile hakim olmadıgımız, hükmedemediğimiz bir hayat, bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yok. Düz yaşayacağız..."
Muhsin Yazıcıoğlu
(Allah Rahmet Eylesin)

Dünyanın En büyük köpekleri



İngiliz Mastif
Çok büyük cüsseli, sağlam yapılı, sahibinden otorite bekleyen köpeklerdir.
İrlanda Kurt Köpeği
Köpek dünyasının en ağır sikletlerinden, bir o kadar da çevik ve hareketli bir köpektir.
St Bernard
Ülkemizde sıkça görebildiğimiz bu evcil devler de köpek dünyasının en büyüklerinden. Biraz obur, tembel ama bir o kadar da sevimliler.
Leonberger
Kaslı, devasa ama bir o kadar da zarif bir yapıya sahip köpeklerdir. İlk köpek için asla önerilmez.
Fransız Mastif
Çiftleşme yoluyla, Napoliten Mastif'in saldırgan özelliklerinden arındılmış ama devasa boyutunu korumuş köpeklerdir.
Sivas Kangal (Anadolu Kangalı)
Yakından tanıdığımız bu muhteşem hayvanlar gerçekten de dünya sıralamasında her zaman kendine ilk ikide yer buluyor. Biz güzelliğine hayranız, özellikleri ise sizin zaten bildiğiniz şeyler...
Büyük Danua
Evet ebat olarak dünyanın en büyük köpeği, Büyük Danua türüdür. Asaleti, dayanıklılık ile birleştiren nadir türlerden biridir.
Newfoundland
Bebek bakıcısı lakaplı bu kuzey köpekleri arkadaş canlısı ama dev hayvanlardır. İyi birer yüzücü olan Newfoundland cinsi köpeğin ünü aslında Napolyon'un hayatını kurtarmasıyla bilinir. Napolyon sürgün yıllarında, 1815'te, Elba Adası'nda boğulma tehlikesi geçirmiştir. Bir balıkçının Newfoundland cinsi köpeği suya atlar ve Napolyon'u boğulmaktan kurtararak tarihin akışını değiştirir.
Aksaray Malaklısı
Aksaray Malaklısı; Evliya Çelebi’nin ”anadoluda gezerken bir aslan gördüm” sözüyle betimlediği bir köpek cinsi. İri ve cesur, kangal bile ufak tefek kalır yanında.

ANKARA NOSTALJİ (MUTLAKA GÖRMEK İSTEYECEĞİNİZ ESKİ RESİMLER)



ANKARA NOSTALJİ
ESKİ ANKARA
RESİMLERLE ANKARA (MUTLAKA GÖRMEK İSTEYECEĞİNİZ ESKİRESİMLER)

ESKİ RESİMLERLE AFYONKARAHİSAR (NOSTALJİ)



KEYİFLE İZLEYECEĞİNİZ ESKİ AFYONKARAHİSAR RESİMLERİ...

İstiklal Marşı (Bu yürek sizde var mı? - Suğra Bal)



İstiklal Marşı
Bu yürek sizde var mı?
(Okuyan, Suğra Bal)

ASKERE DUA (Allah'ım ordumuza zaferler nasip eyle)



ASKERE DUA. (Allah'ım ordumuza zaferler nasip eyle)

Seçimler Kavga Aracı Olmasın! (Muhsin Yazıcıoğlu)



"Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır...'' diyordu. Kalp kırmadan, gönül kazanarak yürüyordu... "Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçim de gidecek sizler akraba olarak, komşu olarak kalacaksınız"(Son Miting Çağlayancerit 25 Mart 2009)
Muhsin Yazıcıoğlu 1954 - 2009
Muhsin Yazıcıoğlu

...Bir hayalim var; Bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı, bir TÜRKİYE hayal ediyorum. Bir hayalim var; Başını örtenle açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. Bir hayalim var; Kürt, Türkmen, Alevi, Sunni ayrımı olmadan. Zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız kaynaşmış bir TÜRKİYE istiyorum. Kısacası balkanlardan çin seddine kadar kaynaşmış güçlü bir TÜRK dünyası hayal ediyorum.
1- Zulüm Azrail olsa da hep Hakk'ı tutacağım. Mukaddes, davalarda ölüm bile güzeldir.
2- Bir elinde Bilgisayar, Bir elinde KUR'AN olsun.
3-Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam.
4-Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!
5-Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu ! Bana baskı sökmez ! Bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok.
6-Bir saniyesine bile hakim olmadığınız bir dünya için;bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.
7-Ben Türk’üm, Türk esir olmaz. Ben Türk’üm, Türk Devletsiz olmaz. Ben Türk’üm, Türk Bayraksız olmaz. Ben Türk’üm, Türk Ezansız olmaz. Ben Türk’üm, Türk Hürriyetsiz olmaz.
8-Değerli Arkadaşlar Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu, Ben bir ileri bir geri gitmem. Bugün söylediklerimi iktidara gelince unutmam. Futbol oynamadığım için sıkışınca en önemli konularda mutabakat lazım diye topu taca atmam.Çözerim dediğim meseleleri çözerim.Çalım atmayı bilmem.
9-Haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, Gerekirse haklı davada tek başıma yürüyeceğimi söylüyorum.
10-Ben Avrupa Birliği kapısında zorlanan, aşağılanan Türkiye istemiyorum.Ben kendi medeniyetimle olurum. Ben yeniden Tük-İslam medeniyetinin inşaatını istiyorum.
11-Evet adım Muhsin Yazıcıoğlu,Bende ve arkadaşlarımda döneklik olmaz.Biz inandığımızı yaptık.İnandığımızı yapmaya devam ediyoruz.
12-Böldürtmeyeceğiz,Soydurtmayacağız,Türkiyemize, Mirastarlarımıza herşeyiyle sahip çıkacağız. Var mısınız? VARIZ
Muhsin Yazıcıoğlu

Türkiye, Somali'de 1 milyon kişinin susuzluğunu gideriyor.



Türk kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin Somali'de çalışmaları devam ediyor..
Türk yardım kuruluşları, başkent Mogadişu'da 2012 rakamlarına göre yaklaşık bin 500 su kuyusu açtı.
Daha fazlası için tarimtv gov tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hibe desteğiyle patron oldu.



‘Genç Çiftçi Projesi’nden hibe olarak aldığı 34 hayvanla yola çıkan Aksaraylı kadın çiftçi Gamze Akyol genç yaşta çiftlik sahibi oldu.

"Dağa baktı" badem oldu



Konya'da Özel Ağaçlandırma Yönetmeliği kapsamında orman toprağı devlet tarafından kendisine tahsis edilen kişi, badem yetiştiriciliği için çalışma başlattı ve dağlık araziye 54 bin badem fidanı dikti.
Daha fazlası için tarimtv gov tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Annesi ölen kuzuya inek annelik yapıyor



Yavrulayan koyunun telef olması sonrası, aynı ahırdaki bir inek kuzuyu emzirerek ona annelik yapmaya başladı. Yaşanan bu durum görenleri hayrete düşürse de ne kuzu ne de ineğin kendi yavrusu hallerinden hiç de şikayetçi değiller.
Daha fazlası için tarimtv gov tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zeytin çekirdeklerinden tespih...



Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Muhammet Bulut, 65 yıldır yabani zeytin çekirdeğinden tespih yapıyor.

Süper İncir



Süper İncir

Kedinin Bayrak Sevgisi :)



'Bayrak Aşkı' Ülkemin kedilerinde bile var. Vatan hainlerine kapak olsun...

MERHAMET

Ne yaparsan, onun karşılığını göreceksin, Hz. Muhammed, sas, serçe, elle besleme, kuş besleme
Ne yaparsan, onun karşılığını göreceksin.
Hz. Muhammed (sas)

23 Ekim 2019 Çarşamba

70 SENE SONRA CAMİYE DÖNEBİLDİM :(

“7 yaşlarında camiye gittim. Dizimde ağrı olduğu için bir ayağımı uzatmıştım. Birden yaşlı bir adamın ayağıyla ayağıma vurmasıyla irkildim. Sonra haşin bir ifadeyle 'Utanmıyor musun, Allah'ın evinde ayağını uzatmış oturuyorsun, kalk!' gibi sözlerine muhatap oldum. Kalktım ve ancak 70 sene sonra camiye dönebildim.”  Cem Karaca (Allah Rahmet Eylesin)
“7 yaşlarında camiye gittim.
Dizimde ağrı olduğu için bir ayağımı uzatmıştım.
 Birden yaşlı bir adamın ayağıyla ayağıma vurmasıyla irkildim.
Sonra haşin bir ifadeyle 'Utanmıyor musun,
Allah'ın evinde ayağını uzatmış oturuyorsun, kalk!'
 gibi sözlerine muhatap oldum. Kalktım ve
ancak 70 sene sonra camiye dönebildim.”
Cem Karaca
(Allah Rahmet Eylesin)

21 Ekim 2019 Pazartesi

BÜYÜK İSRAİL İÇİN BÜYÜK OYUNLAR

israil, yahudi, yakup,yusuf, türk barağı, karikatür, kürt, siyonist, büyük israil, arzı mevud, BOP, büyük ortadoğu projesi, kürdistan, suriye, ırak, iran, türkiye
BÜYÜK İSRAİL İÇİN BÜYÜK OYUNLAR

ACILI EZME

acılı ezme, ezme, bulgur, çiğ köfte, maydanoz, domates, kırmızı biber, yemek tarifleri, ev yemekleri, pratik yemekler
ACILI EZME

Malzemeler;
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
ve isteğe göre nar ekşisi

HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış soğanı, sarımsağı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu mutfak robotundan çekin ve çukur bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, biber salçasını ve naneyi ekleyin. İsteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın. Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin, ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu içebilirsiniz çok lezzetli ) ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hot Crushing Materials;
4 tomatoes Half bunch of parsley 1 large red pepper 1 nectarine 3 cloves of garlic 1 tablespoon pepper paste 1 tablespoon dry mint 1 teaspoon black pepper 1 teaspoon pulp pepper Salt and added according to pomegranate juice PREPARATION OF Remove the onion, garlic, tomato, red pepper, parsley from the food processor and place in a pit container. Add salt, pepper, chili paste, pepper paste and mint. Optionally add pepper paste and mix well. Spicy mash to leave the excess water or pit like a little wait, the excess water accumulated in a container can be taken (you can drink the juice is very delicious) and spicy butter served on the serving plate with pomegranate sour. 
Enjoy your meal

8 Ekim 2019 Salı

KUŞBURNU TARİFLERİ

Kuşburnunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Her Derde Deva Şifalı Kuşburnu


Kışın içinizi ısıtan lezzetiyle şifa dağıtan, yazın soğuk şerbetiyle serinlik vadeden kuşburnu, haşlanarak veya doğranarak kullanılır. Yüzyıllardır Anadolu topraklarında yaşayanların şifa kaynağıdır. 300 yıl kadar yaşayan kuşburnu ağacı varlığı bilinirken, ortalama bitki ömrü 30 – 40 yıldır.

Milattan önceki yıllarda Akdeniz’de saflığın simgesi olarak sembolikleşen kuşburnu, Roma döneminde karın ağrısını geçirmek için kullanılmıştır. Ortaçağ’da diş eti kanaması, böbrek ve safra taşı hastalıkları için tercih edilen kuşburnundan eski çağlarda kek, reçel ve şarap yapılmıştır. Dünyada 70 kadar çeşidi olduğu bilinen bitkinin ülkemizde 27 türü hayat bulmaktadır.

Bitkinin dünyadaki gen merkezi Anadolu’dur. Tokat, Gümüşhane, Samsun ve Kastamonu’da endüstriyel kuşburnu üretimi yapılmaktadır.

Kuşburnu Nedir?

Köpekgülü, rosa canini, dog rose ve eglantier adıyla da anılan kuşburnu meyvesi gülgiller familyasında sınıflandırılır. Yabani gül de denilen kuşburnu, olgunlaşan çiçeklerin dökülen taç yapraklarının ardından ortaya çıkan meyvenin adıdır. 1,5 – 2 cm uzunluğundaki kırmızı meyvelerin içinde beyaz renkli tüylü çekirdekler yer alır.

Anadolu’nun yerli bitkilerinden olan kuşburnu kayalık ve kırsal alanlarda kendiliğinden yetişir. Sonbaharda dökülen taç yaprakların ardından kurutulan meyveler toplanarak kurutulur.

Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?
Kuşburnu faydaları arasında ilk sırada yoğun C vitamini içeriğinden bahsedilebilir. Soğuk algınlığına karşı kuvvetli bir koruyucudur. Enerji verir, güçsüzlük, yorgunluk ve bitkinlik durumlarında tercih edilir.
Yalnızca 5 gram kuru kuşburnu alındığında günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %35, A vitamini ihtiyacının %5, kalsiyumun %1’ini ve lif ihtiyacının %5 karşılanmış olur. Besleyicidir.
Böbrek, mesane ve safra kesesi sorunlarında harici olarak kullanılır. Metabolizmayı hızlandırır. İdrar söktürücü etkisi mevcuttur.
Kan basıncını düzenler. Tansiyon hastalarının tansiyonunu düşürdüğü bilinir. Hastaların doktor kontrolünde bitkiyi tüketmesi önemlidir.
Romatizmal ağrıların hafiflemesine yardımcıdır. Özellikle iltihaplı eklem romatizması için tercih edilir.
Çay olarak içildiğinde boğaz enfeksiyonlarını yatıştırır.
Kötü kolesterolü düşürür. Kolesterol hastalarının doktorlarına danışarak bitkiyi tüketmesi tavsiye edilir.
Cilde parlaklık verir, içeriğindeki A vitamini saç ve cildin parlaklığı için vücuda destek olur.
Doğal antioksidan içeriği sayesinde toksinlerin atımına yardımcıdır.
Lösemi ve mide kanserinin yayılmasını önlediğine dair makaleler yayımlanmıştır. Kanser hastaları doktor onayıyla kuşburnu içerek tedavilerini destekleyebilir.
Kuşburnu cinsel isteği artırmaktadır.
Kür olarak içimi basur hastaları için tavsiye edilir.
Kuşburnu süt yapar mı sorusunun yanıtı olumludur. Sütün besin değerini artıran kuşburnunu kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.

Kuşburnu Zayıflatır Mı? Besin Değeri Nedir?

“Kuşburnu zayıflatır mı?” sorusunun yanıtı dolaylı olarak evettir. Sıcak suyun vücuttan atımı soğuk suya göre daha geç olduğundan sıcak bitki çayı içmek daha uzun süre tok hissettirir. Vücuttan ödem atımına yardımcı olan kuşburnu kalori anlamında da oldukça düşük değerlere sahiptir. 100 gramı 162 kaloridir.

Kuşburnu C vitamini açısından zengin, fosfor ve potasyum bakımından depo niteliğindedir. A vitamini, B1, B2, E ve K vitamini bulunduran içecek mineral yönünden ise sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, bakır ve çinko içerir. Sülfat, klorür, nitrat da kuşburnunun içeriğinde yer alır.

Kuşburnu Nasıl Kullanılır?
Kuşburnu fidanı farklı kullanım alanları ile tam anlamıyla zenginlik sunar.
Hem şifa kaynağı olarak alternatif tıpta hem de mutfaklarda kullanılabilen kuşburnu ağacının kökü, kurutulduktan sonra çay şeklinde demlenerek içilebilir. Çay tarçın, karanfil ve bal ile lezzetlendirilebilir ve böylece kuşburnunun hafif ekşi tadı aromalandırılabilir.
Çayın yanı sıra kuşburnu şerbeti de yapılabilecek diğer bir içecektir.
Marmelat ve reçel olarak da yenebilen kuşburnu tart ve keklerin içine de katılabilir. Marmelat ve reçeller ekmek üzerine sürülerek yenebildiği gibi kurabiyelerin içine konularak da servis edilebilir. Hamur işlerine yakışan ekşi – tatlı lezzet, serpilecek pudra şekeriyle daha da tatlı hale getirilir.
Kuşburnundan pekmez de yapılabilir. Üzüm, dut, elma gibi pekmezi yapılan diğer meyveler gibi kuşburnu pekmezi de şifa kaynağıdır. Tahin ile karıştırılmaya uygun olmayan ekşi kuşburnu pekmezi sade olarak yenebilir. Eser miktarda konularak tavuk yemeklerini de çeşnilendirebilir.
Kuşburnu sirkesi de meyveden yapılan bir diğer kullanışlı üründür. Piyasada nadir bulunan kuşburnu sirkesi, temizlikte kullanılabileceği gibi yemek ve salatalara da dökülebilir.
Kuşburnu çeşitleri arasındaki kuşburnu tozu da içecek olarak tercih edilebilir ancak sentetik olan içecek doğal kuşburnu çayından daha az yarar sunar.
Meyve suyu da yapılabilen kuşburnu cilt temizliğinde de tercih edilebilir. Soğuttuğunuz kuşburnu çayını tonik olarak kullanarak cildinizi canlandırabilirsiniz.
Kuşburnu çekirdeğinden elde edilen yağ da cilt için oldukça besleyicidir. Kuşburnu yağı cildin genç görünmesi, parlaması ve sağlıklı görünüm sergilemesi için kullanılabilir.

Kuşburnu Kürü Nasıl Yapılır?

Kuşburnu kürü, birçok hastalığın tedavisinde alternatif tıp alanında kullanılır. Özellikle diz kapağı ağrılarını sağaltan kür, düzenli uygulanmalıdır. Vücuda yüksek oranda C vitamini desteği veren kuşburnu, 1 ay kadar düzenli içilmelidir.

Kürün hazırlanması için 1 su bardağı suya ve kuşburnuna ihtiyaç vardır. Aktarda satılan kuşburnunun kullanılabileceği yapım işleminde çay yapılmadan önce kuşburnu meyveleri çatlatılır. Kaynamış suya bir tatlı kaşığı kadar kuşburnu eklenir ve on beş dakika demlenmeye bırakılır. Günde iki veya üç defa içilmesi önerilir.

Kuşburnu Zararları Nelerdir?

Kuşburnu suyu bilinen herhangi bir zararı olmayan bir içecektir. Dikkatli tüketmek ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Hastaların doktor kontrolünde kuşburnu tüketmesi tavsiye edilir.
Hamileler ve emziren anneler de aşırı kuşburnu içiminden kaçınmalıdır.
Vücuttan su atımını hızlandıran içeceğin fazla alımı susuz kalınmasına neden olabilir.
Alerjik reaksiyon uyandırabilen kuşburnu tansiyon düşürür, çok düşük tansiyonlu kimselerin kuşburnu içmesi sakıncalı olabilmektedir.
Çok fazla kuşburnu tüketmek, böbrek taşı oluşturabilir. Kuşburnunun fazla tüketimi ishal, bulantı, baş ağrısı, yorgunluk yapabilir.

Kuşburnu Fiyatları Ne Kadar?

Kuşburnu fiyatları genel itibarıyla uygundur. Kuşburnu tohumu doğada, yol kenarlarında, ağaçlık bölgelerde bulunabildiğinden kırsal alanda yaşayan kimseler kuşburnunu doğadan toplayarak kullanır.

Kurutulup elenmiş kuşburnunun kilo fiyatı 8 – 10 lira arasındadır. Şehirde ise marketlerde, aktar ve organik pazarlarda kuşburnu bulunabilir. Kiloluk ve gramlık paketlerle alıcı bulan kuşburnu ekonomik bir içecektir.

Kimi organik besin desteği firmaları kuşburnu kapsülü sunmaktadır. Vitamin ve mineral desteği olarak kullanılan kuşburnu kapsülleri eczanelerde de bulunabilir. Ek gıda olarak alınabilecek olan ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Kuşburnu ile Şifalı ve Leziz 3 Tarif1) 3 Tas Has Hoşaf Kuşburnu Hoşafı
Kuşburnu farklı tariflerde hazırlanarak mutfaklara şifa getirir. Kuşburnu hoşafı gibi sıcak içecek yapılarak soğuk kış günlerinde bağışıklık güçlendirici bir içecek olarak tüketilir. Vitamin açısından zengin olan hoşafın içine damak zevkine göre karanfil, tarçın gibi tatlandırıcılar da atılabilir.

2) Krem Kıvamında Reçel Kuşburnu Marmelatı
Kahvaltıda kuşburnu yemek isteyenler, kuşburnu marmelatı ile sofralarına renk katabilir. Tereyağı ve lor peyniri ile beraber ekmeğe sürülerek yenen marmelat, her yaştan tüketici tarafından güvenle yenebilir. Marmelatın şeker oranı damak tadına göre belirlenir.

Tarif: Kuşburnu Marmelatı
3) Şifa Kaynağı Kuşburnu Çayı
En bilinen kuşburnu tarifi ise elbette kuşburnu çayı olarak bilinir. Suda demlenen ve süzülerek içime hazırlanan kuşburnu düzenli tüketildiğinde çok faydalıdır. Sindirim sistemini düzenleyen, diz rahatsızlıklarını onaran, bağışıklığı kuvvetlendiren kuşburnu çayı yazın buzla beraber soğuk olarak da tüketilebilir. 

for English
Medicinal and Delicious 3 Recipes with Rosehips 1) 3 Tas Has Hosaf Rosehip Hosafu Rosehip is prepared in different recipes and brings healing to kitchens. It is consumed as a immune booster drink on cold winter days by making a hot drink like rosehip compote. Sweeteners such as cloves and cinnamon can be added to the compote, which is rich in vitamins. 2) Cream Consist of Jam Rosehip Marmalade For those who want to eat rosehip breakfast, rosehip marmalade can add color to their tables. The marmalade, which is eaten by bread and butter and curd cheese, can be eaten safely by consumers of all ages. The sugar content of marmalade is determined according to the taste of the palate. Recipe: Rosehip Marmalade 3) Healing Source Rosehip Tea The best known rosehip recipe is of course known as rosehip tea. Rosehip brewed in water and prepared by draining is very useful when consumed regularly. Rosehip tea, which regulates the digestive system, repairs knee ailments and strengthens immunity, can be consumed in the cold together with ice in summer.

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi  senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın gâlib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın (Yahya Kemal Beyatlı) ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN, türk ordusu, türk askeri, ayyıldız, silah, dua
Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi
senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi
ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın
gâlib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın
(Yahya Kemal Beyatlı)
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.