31 Ağustos 2023 Perşembe

Fjadrargljufur Kanyonu

İzlanda'nın güneydoğusunda yer alan Fjadrargljufur Kanyonu, 100 metre derinliğinde ve 2 kilometre uzunluğundadır. Sahip olduğu çarpıcı ve büyülü doğası sayesinde, ülkenin en etkileyici kanyonlarından biridir.

İzlanda'nın güneydoğusunda yer alan Fjadrargljufur Kanyonu, 100 metre derinliğinde ve 2 kilometre uzunluğundadır. Sahip olduğu çarpıcı ve büyülü doğası sayesinde, ülkenin en etkileyici kanyonlarından biridir.

DİNİ HİKAYE, DİNİ KISSA

DİNİ HİKAYE, DİNİ KISSA, imamı azam ebu hanife,Ebu Hanife,sarhoş,gözyaşı,ziyan,tevbe,kefalet,hapishane,küfür,hak,hakikat,güzel hikaye,

İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe Hazretleri’nin komşularından ayyaş bir genç vardı. Bu genç, sabahtan akşama kadar içer, geceleri de yerinde duramaz nâralar atıp küfürler savurarak etrafı dayanılmaz derecede rahatsız ederdi.

Bir gece gencin attığı nâralar kesilince, İmam sabahleyin gidip gencin başına bir hâl gelip gelmediğini araştırdı. Arkadaşları, içki yüzünden kavgaya karışıp hapse atıldığını söylediler. Ebû Hanîfe Hazretleri bu duruma çok üzüldü. Hapishâneye giderek yetkililerden onu serbest bırakmalarını ricâ etti. Memurlar ancak kefâlet ile serbest bırakabileceklerini söyleyince İmâm-ı Âzam Hazretleri kefil oldu ve sarhoş komşusunu hapisten kurtardı.

Durumu öğrenen genç, derhâl İmâm’ın yanına koşup nedâmet gözyaşları döktü. Artık içkiye tevbe ettiğini söyledi. Bundan sonra ona lâyık bir komşu ve talebe olacağına söz verdi. Büyük İmâm, gence şefkatle baktı ve hüzünlü bir sesle:

“–Delikanlı; görüyorsun ya, seni gerçekten biz ziyân ettik! Sana ulaşma gayretini gösteremedik. Asıl sen bize hakkını helâl et!” dedi.

Millie Bobby Brown Lovers

dünyanın en güzel kadını,rusya,güzel kadın,Aktif grup,seksi kadın,italyan girls,fransız kızları,girl,manken,USA,monica bellucci,kız,film yıldızı,Millie Bobby Brown Lovers

Grubun Adı : Millie Bobby Brown Lovers*

Üye sayısı : 9,300 civarı
Grubun herhangi bir engeli yoktur.

iletişim:

https://www.facebook.com/aygunsukru/
sukruaygun@gmail.com

GÜNÜN AYETİ

 Cenâb-ı Hak buyuruyor:

Bismillahirrahmanirrahim 

“…(Ey müminler!) Siz hayır işlerinde yarışın. Nerede olursanız olun sonun Allah hepinizi bir araya getirir. Şüphesiz Allah her şeye kâdirdir.” (Bakara, 148)

GÜNÜN HADİSİ

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Allah’a yemin ederim ki, Cenâb-ı Hakk’ın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, senin, en kıymetli dünya nimeti olan kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır.” (Buhârî, Fezâilü’l-ashâb 9, Meğâzî 38; Müslim, Fezâilü’s-sahâbe 34)

EL MUHYİ

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Muhyî: Can bağışlayan, sağlık veren, dirilten, kalpleri dalâletten kurtarıp, iman ve zikirle dirilten, hayat veren demektir.

mes’ûl

 mes’ûl: Sorumlu.


nedâmet

 

nedâmet: Pişmanlık.

29 Ağustos 2023 Salı

günün ayeti

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

“Mallarınızı aranızda bâtıl sebeplerle yemeyin! İnsanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için, onları hâkimlere rüşvet olarak vermeyin!” (Bakara, 188)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Allah Teâlâ müttakî, gönlü zengin, kendi hâlinde, işiyle ve ibadetiyle meşgul olan kulunu sever.” (Müslim, Zühd, 11)

el Muid

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Muîd: Ölümden sonra tekrar yaratacak olan, öldükten sonra dirilten demektir.

müttakî

 müttakî: Allah’ın emirlerini yapıp yasaklarından kaçınan.


gayr-i ahlâkî

 gayr-i ahlâkî: Ahlaka aykırı, ahlaksızca.


tevâzû

 tevâzû: Alçak gönüllülük.


tevessül

tevessül: 1. Allah’a yaklaştıracak iş işlemek. 2. Başlama, girişme.

24 Ağustos 2023 Perşembe

monica bellucci grubu

Rus,ukrayna,kız,rusya,Ana de Armas Fans,güzel kadın,monica bellucci,seksi kadın,girl,Aktif grup,film yıldızı,manken,italyan girls,fransız kızları,dünyanın en güzel kadını,

Grup Adı : Monica Bellucci Fans
Üye sayısı : 15,400 civarı
Aktif bir gruptur, herhangi bir engeli yoktur.

iletişim:

https://www.facebook.com/aygunsukru/
sukruaygun@gmail.com

PNG KUAP

Grup Adı : PNG KUAP
Üye sayısı : 13,100 civarı
Aktif bir gruptur, herhangi bir engeli yoktur.

iletişim:

https://www.facebook.com/aygunsukru/
sukruaygun@gmail.com

günün ayeti

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

(İnsanları) Allah’a çağıran, iyi iş yapan ve “Ben Müslümanlardanım” diyenden kimin sözü daha güzeldir?” (Fussilet, 33)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Namaz için ezân okunduğu zaman şeytan oradan sesli sesli yellenerek uzaklaşır, ezânı duyamayacağı yere kadar kaçar. Ezân bitince geri gelir. Kâmet başlayınca yine uzaklaşır, bittiğinde ise geri dönüp kişi ile kalbinin arasına girer ve: «Şunu hatırla, bunu düşün!» diye aklında daha önce hiç olmayan şeylerle vesvese verir. Öyle ki (buna kapılan) kişi kaç rekât kıldığını bilemeyecek hâle gelir.” (Buhârî, Ezân, 4; Müslim, Salât, 19)

el Mübdi

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Mübdi’: Mahlûkatı, maddesiz, örneksiz olarak ilk baştan yaratan, kâinatı yoktan var eden demektir.

istişâre

 istişâre: Danışma.


vâcib

 vâcib: (a.s. vücûb’dan) 1. Terki caiz olmayan, yapılması gerekli. 2. Yapılması şer’an lüzumlu olan, farz derecesine yakın bulunan. [Kur’an’da zımnî delille emredilen bayram namazları, adaklar gibi]. 3. fels. Zorunlu.

teşrîi

 teşrîi: Yasamalı.


sada

 sada: Ses.


muhtelif

 muhtelif: 1. Zıt, birbirini tutmayan. 2. Çeşit çeşit, çeşitli.


cihanşümûl

 cihanşümûl: 1. Evrensel, üniversal.


beynelmilel

 

beynelmilel: Uluslararası.

23 Ağustos 2023 Çarşamba

HARAMLA ZAFER ELDE EDİLMEZ - OSMANLIDAN KISSA

 Yavuz Sultan Selîm Han devrinin ahlâkî yüceliğini gösteren pek çok vak’a vardır. Mısır’a giderken ordu-yi hümâyûnun Gebze yakınlarından geçtiği yerler, hep bağlık-bahçelikti. Sultan Selîm Han:

“Acabâ askerlerim, sahibinden müsâadesiz üzüm ve elma koparıp yediler mi?!.” diye düşüncelere daldı.

Sonra yeniçeri ağasını huzûruna çağırttı:

“-Ağa fermânımdır; Bütün yeniçeri, sipâhî ve azap askerlerimin heybeleri yoklansın! Heybesinde bir elma veya üzüm salkımı çıkan asker olursa, derhâl huzûruma getirilsin!” diye emretti.

Yeniçeri ağası, derhâl harekete geçerek heybeleri araştırdı. Daha sonra Sultân’ın huzûruna gelerek:

“-Sultânım koparılmış hiçbir elma ve meyve izine rastlamadık!..” dedi.

Yavuz, bu habere çok sevindi. Üzerindeki ağırlık ve zihnindeki düşünceler kalktı. Sonra ellerini açarak:

“Allâh’ım! Sana sonsuz hamd ü senâlar olsun! Bana haram yemeyen bir ordu ihsân eyledin!..” diyerek duâ etti ve ağaya:

“-Şâyet askerlerim izinsiz meyve koparmış olsalardı, Mısır seferinden vazgeçerdim. Çünkü, haram yiyen bir ordu ile beldelerin fethi mümkün olmaz!..” dedi. (Osman Nûri Topbaş, Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle Osmanlı, Erkam Yay.)

günün ayeti

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

“Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yeyin…” (Bakara, 172)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“…Bir kimse Allah yolunda uzun seferler yapar. Saçı başı dağınık, toza toprağa bulanmış vaziyette ellerini gökyüzüne açarak: Yâ Rabbi! Yâ Rabbi! diye dua eder. Halbuki onun yediği haram, içtiği haram, gıdası haramdır. Böyle birinin duası nasıl kabul edilir!” (Müslim, Zekât 65; Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’ân 3)

el Muhsi

 Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Muhsî: Sonsuz ilmi ile her şeyi kuşatan ve mülkündeki her şeyin sayısını bilen, her yapılanı bir bir sayan demektir.

ordu-yi hümâyûn

 ordu-yi hümâyûn: Osmanlı ordusu.


heybe

 heybe: 1. At vb. binek hayvanların eyeri üzerine geçirilen veya omuzda taşınan, içine öteberi koymaya yarayan, kilim veya halıdan yapılmış iki gözlü torba.

nusret

 nusret: İlahi yardım.


inâyet

 

inâyet: Yardım, lütuf meded etmek. Mühim bir işle karşılaşıp onunla meşgul olmak.

16 Ağustos 2023 Çarşamba

Şeyh Edabali Nasihatlari

Şeyh Edabali Nasihatlari,Şeyh Edabalı,Osman Gazi,Nasihatler,ey oğul,unutma ki yüksekte yer tutanlar,bundan sonra bölmek bize, bütünlemek sana

Şeyh Edebali Hazretleri’nin, Osman Gâzî’yi ve O’nun şahsında gelecek olan devlet adamlarını istikâmetlendirecek tavsiyelerinden bir kısmı şöyledir:

“Ey Oğul!

 Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana... Suçlamak bize; katlanmak sana... Âcizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adâlet sana... Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana...”

“Ey Oğul!

 Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana...”

“Ey Oğul!

 Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı.. Allâh Teâlâ yardımcın olsun. Beyliğini mübârek kılsın. Hakk yoluna yararlı etsin. Işığını parıldatsın. Uzaklara iletsin. Sana yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve kalb versin.”

“Sen ve arkadaşlarınız kılıçla, bizim gibi dervişler de düşünce, fikir ve duâlarla bize va’d edilenin önünü açmalıyız. Tıkanıklığı temizlemeliyiz.”

“Oğul!

 Güçlü, kuvvetli, akıllı ve kelâmlısın.. Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgârlarında savrulur gidersin.. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlûb eder. Bunun için dâimâ sabırlı, sebâtkâr ve irâdene sahip olasın!..”

“Sabır çok önemlidir. Bir bey sabretmesini bilmelidir. Vaktinden önce çiçek açmaz. Ham armut yenmez; yense bile bağrında kalır. Bilgisiz kılıç da tıpkı ham armut gibidir.”

“Milletin, kendi irfânı içinde yaşasın. Ona sırt çevirme. Her zaman duy varlığını. Toplumu yöneten de, diri tutan da bu irfândır.”

“Oğul!

“ İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezânında ölürler.”

“Dünyâ, senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş gizlilikler, bilinmeyenler, ancak senin fazîlet ve adâletinle gün ışığına çıkacaktır.”

 “Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma! Gördün, söyleme; bildin, deme! Sevildiğin yere sık gidip gelme; muhabbet ve itibarın zedelenir...”

“Şu üç kişiye; yâni câhiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene ve hatırlı iken itibarını kaybedene acı!..”

“Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir.” (Osman Nuri Topbaş, Abide Şahsiyetleri Müesseleriye Osmanlı, Erkam Yay.)

günün ayeti

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

“…Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah, onlarda bulunanı değiştirmez…” (Ra’d, 11)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Siz nasılsanız, öyle idâre edilirsiniz.” (Süyûtî, Câmiu’s-Sağîr, II, 82)

el Hamid

Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Hamîd: Bütün isim ve sıfatlarıyla övgüye, hamde tek lâyık olan, yaptıklarında, söylediklerinde, dininde ve takdirinde hamdolunan, bütün varlığın diliyle övülen ve ancak kendisine şükredilen demektir.

ham

 ham: Yenecek kadar olgun olmayan, olmamış.


irfân

 irfân: Bilmek, anlayış, tecrübe ve zekâdan ileri gelen zihnî kemal.


itibar

 

itibar: Saygınlık, sayma.

15 Ağustos 2023 Salı

GÜNÜN HADİSİ

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Bir kimse istiğfârı dilinden düşürmezse, Allah Teâlâ ona her darlıktan bir çıkış, her üzüntüden bir kurtuluş yolu gösterir ve ona beklemediği yerden rızık verir.” (Ebû Dâvûd, Vitir 26. İbni Mâce, Edeb 57.)

GÜNÜN HADİSİ

Rasûlullah (sav) Efendimiz şöyle buyurdu:

“Bir kul herhangi bir günah işlediğinde, kalkar, güzelce abdest alıp iki rekât namaz kılar ve Allah’a istiğfar ederse, Cenâb-ı Hak muhakkak o kulunu mağfiret buyurur.”

GÜNÜN AYETİ

 “Onlar (müttakî mü’minler), bir kötülük yaptıklarında ya da kendilerine zulmettiklerinde, Allah’ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tevbe-istiğfar ederler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki! Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde bile bile ısrar etmezler” (Âl-i İmrân, 135)».” ( Ebû Dâvûd, Vitr, 26/1521; Tirmizî, Salât, 181/406; Tefsîr, 3/3006; Ahmed, I, 2.)

GÜNÜN AYETİ

 “Seher vakitlerinde istiğfâr ederler” (Âl-i İmrân, 17)


GÜNÜN AYETİ

  “Onlar, geceleri pek az uyurlardı. Seher vakitlerinde de istiğfâr ederlerdi.” (Zâriyât, 17-18) 

el Hamid

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Hamîd: Bütün isim ve sıfatlarıyla övgüye, hamde tek lâyık olan, yaptıklarında, söylediklerinde, dininde ve takdirinde hamdolunan, bütün varlığın diliyle övülen ve ancak kendisine şükredilen demektir.

istiğfâr

 istiğfâr: Diliyle Allah Teâlâ’dan bağışlanma niyaz ederken, bedenini mümkün olduğunca günahlardan uzak tutmaktır.

mağfiret

 mağfiret: Allah’ın, kullarının günahlarını bağışlaması.


tatbik

 

tatbik: Uygulama, pratik.

14 Ağustos 2023 Pazartesi

GÜNÜN HADİSİ

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Şeytan insanın kurdudur. Tıpkı sürüden ayrılan koyunu kapan kurt gibi. Sakın gruplara bölünmeyin. Cemaatten, toplumdan ve mescidlerden ayrılmayın.” (Ahmed, II, 400; V, 335; Hâkim, I, 73/59)

DİNİ KISSA DİNİ HİKAYE

 Hz. Ali (ra) şöyle anlatır:

Bir râhip vardı, kendi hâlinde manastırında ibadet ederdi. Bir kadın süslenip yanına gitti ve onu cilveleriyle aldattı. Râhip onunla zina etti. Kadın hâmile kalınca şeytan râhibe gelip:

“–Onu öldür! İnsanlar bu yaptığını öğrenirse rezil rüsvâ olursun!” dedi.

Râhip kadını öldürüp toprağa defnetti. İnsanlar araştırıp bu cinâyeti onun işlediğini öğrendiler. Hemen yakalayıp cezâlandırmak üzere götürdüler. Yolda yürürken şeytan râhibe yaklaşarak:

“–Ben bu kötülükleri sana süslü gösterip işleten kişiyim! Bana bir defa secde et seni bu belâdan kurtarayım” dedi. Râhip şeytana secde etti ancak şeytan onu bir kez daha aldatmıştı. Kendisinden uzaklaşıp gitti, ne onu ölümden kurtarabildi ne de bir faydası oldu.

Cenâb-ı Hak, insanları şeytanın bu tür aldatmalarına karşı îkâz etmek için şu âyet-i kerimeyi inzâl buyurmuştur:

“Münafıkların durumu tıpkı şeytanın durumu gibidir. Şeytan insana «İnkâr et» der. İnsan inkâr edince de: «Ben senden uzağım, ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım» der.” (Haşr, 16) (Hâkim, II, 526/3801)  (Dr. Murat Kaya, Hz. Ali’den 111 Hatıra, Erkam Yay.)

el veliyy

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Veliyy: Seven, yardım eden, gerçek ve yegâne dost, yardımcı olan, kâinatın ve bütün mahlûkatın işlerini yürüten, sevk ve idare eden demektir.

rüsvâ

 

rüsvâ: Rezil.

11 Ağustos 2023 Cuma

günün ayeti

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

“…Gerçek müminler iseniz Allah’tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin! Mü’minler ancak, Allah zikredildiğinde kalpleri titreyen, kendilerine Allah’ın âyetleri okunduğunda imanları artan ve yalnız Rab’lerine tevekkül eden kimselerdir. Onlar namazlarını dosdoğru kılan ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden infak eden kimselerdir.” (Enfâl, 1-3)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Allah’ı Rab, İslâm’ı din, Muhammed (sav)’i peygamber olarak benimseyip onlardan râzı olan kişi, imanın tadını almıştır.” (Müslim, İman, 66; Tirmizî, Îmân, 10/2623; Ahmed, I, 208)

DİNİ KISSA DİNİ HİKAYE

 Bir gün Hz. Ömer (ra), elinde bir kısım Tevrât sayfaları ile Peygamber Efendimiz’e gelip:

“-Ey Allah’ın Rasûlü! Bunlar Tevrat’tan bazı kısımlar. Onları Zurayk Oğulları’na mensup bir arkadaşımdan aldım” dedi.

Peygamber Efendimiz’in yüzünün rengi birden değişiverdi. Bunun üzerine Abdullah bin Zeyd (ra), Hz. Ömer’e:

“-Allah senin aklını başından mı aldı? Rasûlullah’ın yüzü ne hâle geldi, görmüyor musun?” dedi.

Hatâsını anlayan Hz. Ömer (ra) hemen:

“-Rab olarak Allah’tan, din olarak İslâm’dan, peygamber olarak Muhammed (sav)’den, önder olarak Kur’ân’dan râzı olduk” dedi.

Bunun üzerine Allah Rasûlü’nün yüzünde güller açtı, üzüntüsü gitti. Sonra da şöyle buyurdu:

“-Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, eğer Mûsâ (as) aranızda olup da ona uyarak beni terk etseydiniz derin bir dalâlete düşmüş olurdunuz. Siz ümmetler içinde benim nasibimsiniz, ben de peygamberler içinde sizin nasibinizim.” (Heysemî, I, 174)

EL KAVİYY

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Kaviyy: Pek güçlü, çok kuvvetli, tam bir kudret sahibi, hiçbir zaman aczin yol bulamadığı mutlak gâlip, her şeye gücü yeten demektir.

tevekkül

 tevekkül: Dayanma, güvenme, vekîl tutma ve vekîle güvenme.


dalâlet

 dalâlet: Sapkınlık. Sapkınlı, doğru yoldan ayrılmak.


mutmain

 

mutmain: Gönlü kanmış, içi rahat, şüphesi yok.

10 Ağustos 2023 Perşembe

THE MOST BEAUTIFUL WOMEN

THE MOST BEAUTIFUL WOMEN,Aktif bir gruptur,Aktif bir gruptur,girl,güzel kadın, kafkas, kırım, kız, Rus, rusya, seksi kadın, ukrayna,Ana de Armas Fans,

Grup Adı : THE MOST BEAUTIFUL WOMEN

Üye sayısı : 8,200 civarı
Aktif bir gruptur, herhangi bir engeli yoktur.

iletişim:

https://www.facebook.com/aygunsukru/
sukruaygun@gmail.com

günün ayeti

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

 “Ey iman edenler! Allah'tan korkun. O'na yaklaşmaya yol arayın ve yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz.” (Mâide, 35)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyuruyor:

 “Allah yolunda savaşa çağırıldığınız zaman hemen katılın.” (Buhârî, Menâkıbü’l-ensâr 45, Cihâd 1, 27, 184; Müslim, Hac 445, İmâret 85. Tirmizî, Siyer 32; Nesâî, Bey`at 15)

OSMANLI'DAN KISSA - YAVUZ SELİM HAN VE HASAN CAN

 Bir gün Yavuz Sultan Selim sırdaşı Hasan Can'ı, huzuruna çağırttı. Sohbet esnasında ona:

"-Anlat bakayım Hasan, bu gece nasıl bir rüya gördün?" diye sordu.

Hasan Can, anlatmaya değer bir rüya görmediğini söyleyince Yavuz ona:

"-İnsan bütün bir gece uyur da hiç rüya görmez mi? Herhalde bir rüya görmüşsündür." diye ısrar etti. Bir şey hatırlayamayan Hasan Can mahcûb oldu. Daha sonra bir vesile ile rüyayı Kapı ağası Hasan Ağa'nın gördüğünü öğrendi ve kendisine anlattırdı. Ağa şöyle dedi:

“Bu gece Harem dairesi nur yüzlü kimselerle doldu Sultânın kapısı önünde de ellerinde birer sancak bulunan dört kişi duruyordu. En öndeki zatın elinde Sultânımızın sancağı vardı. O zat bana dedi ki:

"-Biz neye geldik, bilir misin?"

Ben de:

"-Buyurun!" dedim.

Bunun üzerine:

"-Şu gördüğün mübarek kişiler, Rasûlullah (sav) Efendimiz'in ashabıdır. Hepimizi Rasul-i Ekrem (sav) Efendimiz gönderip Sultân Selim Han'a selam söyledi ve buyurdu ki: “Harameyn'in (Mekke-i Mükerreme ve Medîne-i Münevvere'nin) hizmeti kendisine verildi, kalkıp gelsin!.. “

Bu gördüğün dört kimsenin birisi Ebû Bekr-i Sîddîk, diğeri Ömer-u'l-Faruk, bir diğeri de Osman-ı Zinnüreyn'dir. Ben de, Alî bin Ebî Talibim. Bunu hemen varıp Selîm Han'a müjdele!.."

Hasan Can, Hasan Ağanın rüyasını Sultân’a aynen nakletti. Padişahın mübarek yüzü kızardı ve gözlerinden sevinç yaşları boşanarak;

"Ey Hasan Can! Sana demez miyiz ki, biz, bir tarafa me'mûr olunmadıkça hareket etmeyiz. Ecdadımızdan her biri evliyalıktan nasîbini almışlardır. Her birinin nice kerametleri vardır..." dedi.

Meğer ki Sultân da o gece aynı rü'yayı görmüş. (Osman Nûri Topbaş-Altınoluk Dergisi, 1996-Kasim, Sayı:129, Sayfa:032)

el Vekil

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Vekîl: İşlerini kendisine bırakanın işlerini en iyi şekilde yapan, kendisine dayanılıp, güvenilen, her şeyi tedbir ve idare eden, gözeten, yarattığı bütün varlıkların işlerini idare eden, her şeye karşı her şeyin hakkını müdafaa eden, hakkı yerine getiren demektir.

mahcûb

 mahcûb: 1. Kapalı, örtülü, perdeli. 2. Utanan, utanmış, utangaç.


me'mûr

 me'mûr: 1. Emir almış olan kimse. 2. Bir işle vazifelendirilen kimse; devlet hizmetinde maaş veya ücretle çalıştırılan kimse, 'görevli. 3. Emrolunan, emirle yaptırılmış olan [iş, şey].

9 Ağustos 2023 Çarşamba

Plumber Group plipinler

Aktif bir gruptur. iletişim, girl, Grup Adı : Plumber Group plipinler, güzel kadın, kafkas, kırım, kız, Rus, rusya, seksi kadın, ukrayna,alım satım,filipinler,tamir,tadilat

Grup Adı : Plumber Group plipinler - https://www.facebook.com/groups/499004388006384/

Üye sayısı : 21,800 civarı
Grubun herhangi bir engeli yoktur, üyeleri Filipinlerdendir tamir tadilat üzerinedir.

iletişim:

https://www.facebook.com/aygunsukru/
sukruaygun@gmail.com

günün ayeti

 Cenâb-ı Hak buyuruyor:

Bismillahirrahmanirrahim 

“Arkadan çekiştirmeyi, yüze karşı eğlenmeyi âdet edinen herkesin vay hâline!” (Hümeze, 1)

günün hadisi

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Kıyâmet günü kat kat ibadetlerle gelir. Alınır alınır, o gıybet ettiği kimseye verilir. Kul hakkı olan kimseye verilir. Hattâ en sonra onun günahlarını alır Cehennemlik olarak gider.” (Müslim, Birr, 59; Tirmizî, Kıyâmet, 2; Ahmed, II, 303, 324, 372)

DİNİ KISSA DİNİ HİKAYE

 Vaktiyle Emevîler devrinin üç büyük hiciv şâirlerinden biri olan Ferezdak’ın zevcesi ölmüştü. Defin merâsiminde Hasan-ı Basrî Hazretleri de bulunmaktaydı. Hasan-ı Basrî Hazretleri, şiirleriyle insanları istihkar ve istihfâf eden, onların şeref ve haysiyetini zedeleyen bu şâire, bir ara kabre işâret ederek:

“-Âhiret için ne hazırladın?” diye sordu. Yaşlı şâir:

“-Yetmiş yıldan beri kelime-i şehâdeti hazırladım.” dedi.

Hasan-ı Basrî Hazretleri îkaz mahiyetinde:

“-Ne güzel hazırlık!” dedikten sonra şu sözleri ekledi:

“-Lâkin kelime-i şehâdetin şartları vardır. Bu yüzden insanları incitecek ve gönüllerine diken batıracak sözlerden uzak dur, Allâh’ın kullarını küçümseme ve gıybet etmekten sakın!”

Velhâsıl, dil ya hayır söylemeli, ya da sükût etmelidir.

el HAKK

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Hakk: Varlığı ve ulûhiyeti kesin olan, inkârı mümkün olmayan, ezelî ve ebedî olan ve değişmeksizin var olan nihâî gerçek, kimseye muhtaç olmayan, sözü en doğru olan, eşyayı hikmetin gereğine göre icad eden demektir.

sükût

 sükût: 1. Sessizlik. 2. Susma.


nazargâh-ı ilâhî

 nazargâh-ı ilâhî: Allah’ın baktığı yer. Genelde Mü’minlerin kalpleri için kullanılır.

düstur

 düstur: Genel kural, kaide.

hiciv

 hiciv: Bir kimseyi, bir toplumu, bir düşünceyi, bir nesneyi veya bir göreneği yermek için yazılmış yazı veya söylenmiş söz, taşlama.

istihkar

 istihkar: Hor görme, aşağılama.


istihfâf

 istihfâf: Küçümseme.


mâlâyâni

 mâlâyâni: Boş ve yararsız, saçma.

2 Ağustos 2023 Çarşamba

GÜNÜN AYETİ

 

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim 

“Şüphesiz bu, benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun. (Başka) yollara uymayın. Zira o yollar sizi Allah’ın yolundan ayırır. İşte sakınmanız için Allah size bunları emretti.” (En’âm, 153)

GÜNÜN HADİSİ

 Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Din kolaylıktır. Dini aşmak isteyen kimse, ona yenik düşer. O halde, orta yolu tutunuz. En iyiyi yapmaya çalışınız…” (Buhârî, Îmân, 29. Nesâî, Îmân, 28)

eş ŞEHİD

 Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

eş-Şehîd: Hiçbir şey kendisine gizli olmayıp her şeye şâhit olan, her zaman ve her yerde hazır olan, ahirette de herkese halini bildirecek olan zat demektir.

muazzam

 muazzam: 1. Büyük. 2. Kocaman.


münâsip

 münâsip: 1. Uygun, yerinde.


tezkiye

 tezkiye: Temize çıkarma, aklama.


safha

 safha: Evre.

SAHİBİNDEN SATILIK ARABA

PEUGEUT 206 SW, 2004 MODEL, DİZEL, KLİMALI, 234 BİNDE, MUAYENE YENİ,SAHİBİNDEN SATILIK ARABA,OTO,Ankara oto,AZ YAKAN ARABA,SAHİBİNDEN,
PEUGEUT 206 SW, 2004 MODEL, DİZEL, KLİMALI, 234 BİNDE, MUAYENE YENİ,SAHİBİNDEN SATILIK ARABA,OTO,Ankara oto,AZ YAKAN ARABA,SAHİBİNDEN,
PEUGEUT 206 SW, 2004 MODEL, DİZEL, KLİMALI, 234 BİNDE, MUAYENE YENİ,SAHİBİNDEN SATILIK ARABA,OTO,Ankara oto,AZ YAKAN ARABA,SAHİBİNDEN,
PEUGEUT 206 SW, 2004 MODEL, DİZEL, KLİMALI, 234 BİNDE, MUAYENE YENİ,SAHİBİNDEN SATILIK ARABA,OTO,Ankara oto,AZ YAKAN ARABA,SAHİBİNDEN,

PEUGEUT 206 SW, 2004 MODEL, DİZEL, KLİMALI, 234 BİNDE, MUAYENE YENİ

BASKI BALATA, ÖN FREN DİSKLERİ, MARŞ DİNAMOSU KÖMÜRLERİ VE OTOMATİĞİ YAKIN ZAMANDA 10 BİN KM ÖNCE DEĞİŞTİ. AKÜ SIFIR BİR AY ÖNCE DEĞİŞTİ. YAĞ VE SIVI  BAKIMLARI YENİ YAPILDI, ENJEKTÖR BAKIMLARI YENİ YAPILDI, MUAYENE 2025 NİSAN SONU.

40 BİN KM ÖNCE DE TRİGER SETİ, AKÜ ŞARJ DİNOMOSU VE AMORTİSÖRLER DEĞİŞMİŞTİ. BAKIMLARI ÖZSİMGE PEUGEUT ÖZEL SERVİSTE DÜZENLİ OLARAK YAPILMIŞTIR.

3 PARCA (ÖN KAPUT VE ÇAMURLUKLAR) DEĞİŞMİŞTİR. Ön kaputta güneş yanıkları mevcuttur. İsteğe göre boyatılabilir. Tramer parça parça 11 bin küsür çıkıyor. Araç yaklaşık 9 yıldır bizde ihtiyaç oldukça gerekenleri yaptırdık. Yaşı gereği ufak tefek masrafları çıkabilir, ilgiye göre zevke göre biraz harcama yapıp uzun yıllar binilebilir. Çok az yakan dizel motoru var uzun km yapanlar için ideal.
iletişim : 0 505 829 90 60