25 Nisan 2019 Perşembe

ETİMEK TATLISI

etimek tatlısı, tatlı, sütlü tatlı, hindistan cevizi, muhallebi, yemek, yemek tarifleri, pratik yemekler, ev yemekleri
ETİMEK TATLISI

Şerbeti için malzemeler:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 paket sıvı krema
6 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz eksik süt

Süsleme;
Hindistan cevizi
Dövülmüş antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; şekeri ve suyu 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Muhallebisi için; tereyağında unu hafif kavurun, nişastayı şekeri ve sütü ekleyip muhallebi pişirin.. Piştikten sonra bir paket kremayı da ekleyip iyice mixerle çırpın.. Etimekleri tepsiye dizin üzerine ılık şerbeti dökün. Sonra muhallebisini güzelce yayın. Mümkünse 1 gece dolapta dinlendirin. Servisten önce krem şantiyi sütle iyice çırparak hazırlayın ve tatlının üzerine düzgünce sürün. Süslemek için üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş antep fıstığı serpip servis edin.

Afiyet olsun...

DUA...

Allahım gönlümüzü daraltan her şeyden kalbimizi temizle, amin, dua, bulut, kalp, yağmur
Allah'ım, gönlümüzü daraltan her şeyden kalbimizi temizle... (Amin)

22 Nisan 2019 Pazartesi

O ÖYLE BİR BATI Kİ...

o öyle bir batı ki, silah satar, barış ister, virüs satar, ilaç ister, bombalanan şehir, patlama, bomba, sivil katliamı, bombardıman, işgal, demokrasi,
O öyle bir batı ki;
Silah satar, barış ister.
Virüs yayar, ilaç satar.
 İnsan öldürür, insan hakları savunur.
İşgal eder, demokrasi der...

19 Nisan 2019 Cuma

DUA

kurban, dua, iyiler, zan, kötülük, iyilik dua, kız, kız çocuğu, ev kızı, ev hali, ev hanımı

Kurban olduğum Rabbim;
Sen beni iyilerle karşılaştır.
Zira ben her gördüğümü iyi sanıyorum...

16 Nisan 2019 Salı

YARIŞ...

kros, koşu, yarış, maraton, 100 metre rekor, adalet, adaletsizlik, eşitsizlik, eşitlik, spor, uçurum, karikatür
Aynı şartlarda başlamak yarışın adaletli olduğunu göstermez...

FIRINDA ÇITIR BÖREK

fırında çıtır börek, sıcak börek, börek, kahvaltılık börek, yemek tarifleri, ev yemekleri, pratik yemekler

FIRINDA ÇITIR BÖREK

Malzemeler;
6 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı s
irke
tuz

iç malzemesi için;
4-5 haşlanmış patates
1 orta boy soğan (rendelenecek)
2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ (soğanları kavurmak için)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş soğanlar sıvı yağda kavrulur. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip ezildikten sonra baharatlar eklenerek bu iç malzeme soğumaya bırakılır. Yufkayı ıslatmak için sıvı yağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de eklenir. Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvı yağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra arzu edilirse böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

14 Nisan 2019 Pazar

MUHAMMED ALİ

muhammed ali, boksör, şampiyon, güzel sözler, özlü sözler, anlamlı sözler, garson, iyilik, iyi davranmak, zengin, fakir, davranış bozuklukları
"Bana iyi davranan ama garsona kaba olan birine güvenmiyorum. Çünkü o pozisyonda olsaydım bana da aynı şekilde davranırdı."
(Muhammed Ali)

10 Nisan 2019 Çarşamba

7 Nisan 2019 Pazar

CEVİZLİ KOLAY TATLI

cevizli kolay tatlı, cevizli tatlı, tatlı, şerbetli tatlı, baklava, yemek tarifleri, pratik yemekler, ev yemekleri
Cevizli Kolay Tatlı

Malzemeler:
200 gr tereyağı
1,5 küçük çay bardağı sıvıyağ
2 küçük çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke (varsa elma sirkesi)
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1/2 çay bardağı Hindistan cevizi
Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar un)
1 paket kabartma tozu
3-4 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı artırabilirsiniz)

Şerbeti için:
4 su bardağı toz seker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır ve şerbet 5 dk. daha kaynatılıp soğumaya bırakılır. Hamuru için tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar alınıp rulo şekli verilir, dilimlenir. 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir.. Tatlılar fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbet üzerine dökülür. Tatlılar ara ara tersyüz edilerek şerbeti çekmesi sağlanır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır, üzerini Hindistan cevizi veya yeşil toz fıstıkla süsleyebilirsiniz...

Not: İsterseniz tatlıları şerbetledikten sonra bir kısmını hindistan cevizine bulayabilirsiniz..

Afiyet Olsun...

4 Nisan 2019 Perşembe

GÜZEL SÖZ...


"Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş."
(Alparslan Türkeş)
Rabbim mekanını Cennet Eylesin...

BÜLBÜL YUVASI

bülbül yuvası, tatlı, baklava, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, yemek tarifleri, ev yemekleri, pratik yemekler

BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler;
2 adet yumurta
1/4 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı süt
3 tatlı kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su

Üzeri için:
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz Antep fıstığı (boz fıstık)

Püf noktası:
Yumurta ve sütü oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanın.
Kulak memesi yumuşaklığında, uzun süre yoğrulmuş ve ele yapışmayan bir hamur hazırlamalısınız. Gerekirse 1/2 su bardağı kadar un ekleyebilirsiniz. Hamur bezelerini bir gece önceden hazırlar (en azından 4-5 saat dinlendirir) ve nemli bir bez altında oda ısısında bekletirseniz kolaylıkla açabilirsiniz, tatlınız daha çıtır ve lezzetli olur.

Servis önerisi: Tatlıyı toz Antep fıstığı yerine ceviz içiyle süsleyerek de servis edebilirsiniz.

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları karıştırma kabına alın. Tuz ekleyip elinizle hafifçe karıştırın.

Sırasıyla; süt, yoğurt, ayçiçek yağı, su ve elma sirkesini ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın.

Unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurmaya başlayın. Hamurun daha gevrek olması ve kolay açılması için bu aşamada mısır nişastası ekleyin. Hamuru düz bir zeminde bastırarak yoğurmaya devam edin.

Büyük boy bir ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırdığınız hamur bezelerini hafifçe unladıktan sonra bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine temiz bir bez kapatıp oda sıcaklığında en az 3-4 saat kadar bekletin.

Dinlenmiş hamur bezelerini açmaya başlamadan önce tatlının şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kıvam aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.

Dinlenen hamur bezelerinden bir tanesini alın. Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik yufka şeklinde açın.

Dört eşit parçaya böldüğünüz yufkayı geniş kısmından başlayarak oklavaya sarın. İki kenarından büzüp oklavanın ortasına doğru topladığınız yufkayı oklava içinden çekin.

Bastırmadan fırın tepsisine aldığınız hamurları kendi etrafında döndürerek tatlıya asıl şeklini verin. Her bir hamur bezesine aynı işlemi uygulayın.

Tereyağı ve ayçiçek yağını kısık ateşte erittikten sonra süzdürün. Fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika tatlıların üzeri kızarana kadar fırınlayın.

İlk sıcaklığı çıkan ve servis tabağına dizdiğiniz tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin. Orta ve kenar kısımlarını toz Antep fıstığıyla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

28 Mart 2019 Perşembe

CEVİZLİ BAKLAVA

baklava, cevizli baklava, tatlı, yemek tarifleri, ev yemekleri, antep baklava

CEVİZLİ BAKLAVA

Malzemeler:
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karbonat
1 cimdik tuz
Aldığı kadar un

Şerbet malzemeleri
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
2.3 damla limon

Şerbet kaynadıktan sonra altı kısık çok kısık 40 dakika kaynatılır..

İç harcı
750 gr ceviz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle su ve karbonat derin bir kabın içine alınır ve diğer malzemeler eklenir en son unu eklenir iyice yoğurulur yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlanır ve yumurta kadar bezeler yapıp üzerine örtü örtüp 2 saat dinlendirilir sonra açılabildiği kadar ince açıyoruz 2 katta bir ceviz serpilir son 3 katına ceviz eklemiyoruz kesme işlemini yapıp eritilmiş soğutulmuş tereyağını üzerine gezdirilir ve 150 derece fırında pişmeye bırakıp ağır ağır üzerinin kızarmasını bekliyoruz. Fırından çıkan baklava soğuk olacak. Üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküyoruz. 1 gece bekletilirse daha güzel olur.

Afiyet olsun...

24 Mart 2019 Pazar

MUHSİN BAŞKAN

muhsin yazıcıoğlu, muhsin başkan, reis, ülkü ocakları, alperenler, ülkücüler, güzel sözler, özlü sözler, anlamlı sözler, dava,
"İnanmadığım yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm."
(Muhsin Yazıcıoğlu)

BADEMPARE

badempare, badem tatlısı, şekerpare, tatlı, şerbetli tatlı, yemek tarifleri, ev yemekleri, pratik yemekler
BADEMPARE

Malzemeler;
200 gr oda sıcaklığında tereyağ (ya da margarin)
2 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı toz badem (dograyıcıdan geçirdim)
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 4-5 su bardağı un

Üzeri için; badem

Şerbeti için;
1 lt su
1 kg şeker
1 dilim limon

Şerbet kaynamaya başladıktan sonra sadece 3 dk kaynatın ve 1 dilim limonu içine atın ılımaya bırakın.

Süsleme için; toz fıstık

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur elde edelim. Şekil verip üzerilerine yumurta sarısı sürelim. Ortalarına badem yerleştirdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra toz fıstıkla süsleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun...

18 Mart 2019 Pazartesi

YILLAR SONRA ANZAKLI ÖMER OLDU

anzaklı ömer, anzaklar, ayyıldız, albayrak, türk bayrağı, çanakkale, çanakkale hikayeleri, çanakkale destanı, josef miller, yeni zelanda, ABD, doktor,

YILLAR SONRA ANZAKLI ÖMER OLDU.
Yıl 1957… Çanakkale harbine katılan Josef Miller isimli bir Anzak, yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle Amerika’da hastahânede bir Türk doktoru tarafından tedâvi edilmekteydi. Bunu öğrenen yaşlı Anzak, Türk doktora:
“–Tarihin cilvesine bakın ki, Çanakkale’de ölmek üzereyken beni tedâvi edenler Türkler idi. Şimdi de yıllar sonra bir Türk’ün elinde tedâvi görüyorum…” dedi.
Ardından kendilerinin nasıl kandırılarak Çanakkale harbine getirildiklerini anlattı. Sonra gözleri doldu ve hiç unutamadığı bir hâdiseyi şöyle nakletti:
“–Sahip olduğumuz bütün teknolojik imkânlara ve sayı üstünlüğüne rağmen Türkler’in cesaret ve gayretleri karşısında durmadan geri püskürtülüyor, tekrar taarruz ediyorduk. Bu taarruzlardan birinde başımdan yediğim şiddetli bir dipçikle yaralanıp bayılmışım. Kendime geldiğimde Türkler’in arasında olduğumu anladım. Önce çok korktum. Çünkü İngilizler, bize Türkler’i çok vahşî ve barbar insanlar olarak tanıtmıştı. Fakat iyice kendime gelince gördüm ki, yaralarımı sarmış, beni tedâvi etmişler. Hiç birinin yüzünde bana karşı öfke yoktu. Üstelik bana çantalarındaki yiyeceklerden ikrâm ettiler. İyi biliyordum ki, yiyecekleri yok denecek kadar azdı. Şok derecesinde bir şaşkınlık yaşadım. Burada âdeta bir misâfir gibiydim. Artık içimden «Yazıklar olsun bana! Yazıklar olsun yalancı İngilizler’e!» diyordum. Nihâyet serbest bırakıldım ve memleketime döndüm…”
Yaşlı Anzak ağlamaya başlamıştı. Türk doktorun adını sordu. “Ömer” cevabını alınca, yıllardır karar verdiği, fakat bir türlü bir vesîle bulup da ortaya çıkaramadığı bir niyetle yatağından doğruldu. Bir müddet Doktor Ömer Bey’in yüzüne dalgın dalgın baktı. Sonra derin bir nefes alarak o âna kadar tadamadığı bir haz ve vecd içinde:
“–Evlâdım! Ne güzel bir ismin var! Şimdiden sonra benim adım da Ömer olsun; Anzaklı Ömer olsun!..” dedi.
Ardından, kendisini büyük bir şaşkınlık içerisinde dinleyen Ömer Bey’e tekrar seslendi:
“–Müslüman olmak istiyorum!..”
Doktor Ömer Bey’in yardımıyla kelime-i şehâdet getirdi. Sonra bir tesbih ve seccâde ricâ ederek şöyle dedi:
“–Evlâdım! Ben bunları sizin dedelerinizde görmüştüm. Onlar, harbin en zor anlarında iken, hattâ ölüme adım atarlarken bile dillerinden Allâh’ın zikrini düşürmüyorlardı. Onlar, tesbihlerini çekerken, yüzlerinde bambaşka hâller ve güzellikler sezerdim. Ömrümün şu son günlerinde ben de o hâli yaşamak istiyorum…”
Doktor Ömer Bey, derhâl onun taleplerini yerine getirdi. Anzaklı Ömer, gücü tükenmiş parmaklarını zorlayarak tesbih tanelerini «Allah, Allah» nidâlarıyla çekmeye koyuldu. Gönlüne ve yüzüne inen nûr-i ilâhî ve huzur, dışarıdan bile hissediliyordu. Sanki hastalığından kurtulmuş, dünyevî hiçbir ıztırâbı kalmamıştı.
O, gücü yettiği kadar dînini de Doktor Ömer Bey’den öğrenme gayretiyle son günlerini mânevî bir haz ve neşve içinde geçirdi. Yaklaşık bir-iki ay sonra da elinde tesbih Allâh’ın ismini zikrede ede rûhunu Rabbine teslîm etti. O, öldürmeye gittiği kimseler tarafından gerçek diriliğe erişmiş bir bahtiyar olmuştu…

16 Mart 2019 Cumartesi

ELMALI BİSKÜVİLİ TATLI

elmalı bisküvili tatlı, tatlı, elmalı tatlı, süt, vanilya, kek, ev yemekleri, pratik yemekler
Elmalı Bisküvili Tatlı

Malzemeler;
Muhallebisi İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Elmalı Karışımı İçin;
4 adet elma
1 su bardağı iri kıyım ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker

3 paket yulaflı bisküvi – arası için
1 su bardağı süt – arası için

Üzeri İçin;
5 dilim yulaflı bisküvi
yarım su bardağı ceviz

Hazırlanışı
Muhallebi yapımı için, tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Kıvamını bulan muhallebinizi ocaktan alıp tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Elmalı karışımı için, elmaları rendeleyin. Tavanızı ocağa alın, sırası ile elmayı, şekeri, cevizi ve tarçını sırası ile ekleyerek kavurun. Ardından soğuması için kenara alın.

Kare cam fırın kabınızın tabanına bisküvilerin hepsini tek tek süte batırarak tek kat olacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiden 2 kepçe döküp yayın. Muhallebinin de üzerine elmalı harçtan yayın.

Elmalı katın üzerine tekrar süte batırılmış bisküvi dizin. Tüm malzemeleri en üstte muhallebi olacak şekilde bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Beş dilim bisküvi ve cevizi iyice ufalayın, muhallebinin üzerini cevizli bisküvi parçaları ile süsledikten sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirip soğuk servis edin.

Afiyet olsun...

12 Mart 2019 Salı

FISTIKLI BAKLAVA KEK

fıstıklı baklava kek, kek, fıstıklı baklava, baklava, tatlı, antepfıstığı, antep tatlı, yemek tarifleri, ev yemekleri
Fıstıklı Baklava Kek

Keki için;
4 adet yumurta – oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı – eritilmiş, soğumuş
3,5 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı toz antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 – 4 adet kakule – dövülmüş
1 tutam muskat

Baklava için;
30 yaprak baklava yufkası
3 su bardağı toz fıstık
4-5 yemek kaşığı tereyağı

Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı;
Şerbeti için;
Şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ateşten alamaya yakın limon suyunu koyup soğutun.

Keki için;
Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından tereyağını ekleyip çırpmaya devem edin. Diğer malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecede 30 dakika pişirin.
Kekiniz piştikten sonra soğutup yatay olarak ortadan ikiye bölün.

Fıstıklı baklava için;
Tüm baklavalık yufkaları fırın kabınızın tabanına göre kesin. Keki yaptığınız fırın kabını kullanın.
Fırın kabınızın tabanına 1 kat yufka koyup iki tutam fıstık serpin. Üzerine bir kat daha yufka koyup yağlayın ve tekrar fıstık serpin.
5 katı bu şekilde hazırladıktan sonra, 5 kat daha araları yağlanmış yufkaları yerleştirin. Üzerine ikiye böldüğünüz keklerden birisini yerleştirin.
Üzerine 5 kat yağlanmış yufka, fıstık ve yeniden 5 kat yağlanmış yufkayı yerleştirin. Kekin 2. Parçasını yerleştirin. Yeniden 5 kat yağlanmış yufka, fıstık ve 5 kat daha yağlanmış yufka yerleştirip, en üstüne tereyağı sürün ve dilimleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün ve soğuyunca servis edin.

9 Mart 2019 Cumartesi

ÇİKOLATALI KÖSTEBEK PASTA

çikolatalı köstebek pasta, köstebek pasta, çikolatalı pasta, yemek tarifleri, ev yemekleri
Çikolatalı Köstebek Pasta

Tabanı İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

İç Kreması İçin;
500 ml süt
1 su bardağından 2 parmak az (150 gr) toz şeker
40 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (60 gr) un
5 yemek kaşığı (50 gr) mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 avuç damla çikolata
1 adet büyük boy muz – arası için

Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri başka bir karıştırma kabında karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam fırın kabınıza harcınızı döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Krema katı için sütü ocakta hafif ılıyacak kadar ısıtın. Şeker ve yumurta sarısını bir karıştırma kabında şeker eriyene kadar çırpın. Un, kakao, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak azar azar ekleyin ve karıştırın. Ardından tüm karışımı tencereye alarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanızı ocaktan alın. Ezilmiş muz ve damla çikolatayı kremaya ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ilave edip sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için, pişen kekinizi yuvarlak bir kalıp ile porsiyonlara ayırın. Kalan kenar kısımlarını robotta çekerek kum gibi olmasını sağlayın. Porsiyonlara ayırdığınız keklerin üzerine bir miktar krema sıkıp sıvayın pütürlü kısımlarını düzeltip kum haline getirdiğiniz kekler ile kaplayın. Tüm kek tabanına ve kremaya aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına yerleştirip soğuk servis edin.

Afiyet olsun...