ACILI EZME
Malzemeler;
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
ve isteğe göre nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış soğanı, sarımsağı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu mutfak robotundan çekin ve çukur bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, biber salçasını ve naneyi ekleyin. İsteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın. Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin, ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu içebilirsiniz çok lezzetli ) ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.
Afiyet Olsun...